iNNOSTU!-tapahtuma kolmessa Helsingin koulussa toukokuun alussa

Artikkelikuva: iNNOSTU!-tapahtuma kolmessa Helsingin koulussa toukokuun alussa

Pelien ja verkkopalvelujen tekijät innostavat oppilaita kehittämän verkkopalveluja:

iNNOSTU!-tapahtuma kolmessa Helsingin koulussa toukokuun alussa

Kolmen helsinkiläisen koulun oppilaat pääsevät tutustumaan toukokuun alussa siihen, miten pelien ja verkkopalvelujen tekijät työskentelevät ja kokeilemaan myös itse, miten data taipuu ja bitti tottelee. iNNOSTU!-tapahtuman tekijät tulevat päiväksi koulun aulaan, jossa sekä oppilaat että opettajat voivat tutustua heihin ja heidän työhönsä.
 
Päivän aikana oppilaat voivat myös itse kokeilla pelin tekemistä helpon ohjelman avulla tai kertoa ideoista koulun uusiksi verkkopalveluiksi. Päivän tavoitteena on tehdä näkyväksi mediamaailmoja pintaa syvemmältä ja innostaa oppilaita uuden tekemiseen ja oppimisen pariin.
 
Jos tapahtuma herättää kiinnostusta kouluilla, voidaan tulevana lukuvuonna käynnistää kouluissa uusia ohjelmointi-, peli- tai tekniikkakerhoja. iNNOSTU!-tapahtuman tekijät voivat myös tulla auttamaan opettajia esimerkiksi tieto- ja viestintätekniikan opetuksen kehittämisessä.
 
iNNOSTU!-tapahtuma järjestetään seuraavasti:
Sophie Mannerheimin koulu 3.5.2012
Torpparinmäen peruskoulu 8.5.2012
Porolahden koulu 9.5.2012
 
Tunnelmia Torpparinmäen peruskoulusta:

 
Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsingin opetusvirasto, Forum Virium Helsinki, Verkkonuorisotyön valtakunnallinen kehittämiskeskus Verke ja Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen linkki-keskus.
 
iNNOSTU!-tapahtuma on osa Helsingin kaupungin opetusviraston, Lappeenrannan Saimaan mediakeskuksen, Turun TOP-keskuksen sekä Forum Virium Helsingin Yhteisöllisyys, koulu ja älykkäät palvelut  -yhteishanketta, jossa kehitetään yhteisöllisyyttä ja lasten ja nuorten osallisuutta tukevia uusia palveluja sekä toimintamalleja osaksi koulun arkea. Hanketta rahoittaa EU:n Etelä-Suomen aluekehitysrahasto ja se kestää vuoden 2013 loppuun.
 
Projektipäällikkö Minna Torppa, Forum Virium Helsinki puh. 040 5562 125, minna.torppa (at) forumvirium.fi
Projektikoordinaattori Teemu Ruohonen, Helsingin kaupungin opetusviraston mediakeskus puh. 040 1625 785, teemu.ruohonen (at)edu.hel.fi
Suunnittelija Sebastian Sihvola, Verke, Pelitalo, puh. 041 5121 704, sebastian.sihvola (at) verke.org 
Yliopisto-opettaja Arto Vihavainen, Helsingin yliopisto, puh. 044 3511 983, Arto.Vihavainen (at) cs.helsinki.fi 
Rehtori Sirpa Lautjärvi, Sophie Mannerheimin koulu, puh. 09 310 82395
Rehtori Osmo Korhonen, Torpparinmäen peruskoulu, puh. 09 310 80060
Rehtori Markku Keijonen, Porolahden peruskoulu, puh. 09 310 82660
 

Lue myös