Ideointipäivä 22.5: Stadi.TV:n valttina paikallisuus

World Design Capital Helsinki 2012 järjesti kaikille avoimen ideointipäivän lauantaina 22. toukokuuta. Ideointitapahtumia järjestettiin kaikkiaan yli sata kaikissa viidessä designvuoteen osallistuvassa kaupungissa: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa ja Lahdessa.

Forum Virium Helsinki osallistui päivään kutsumalla kaupunkilaiset ideoimaan Stadi.TV:tä ja sen sisältöjä. Helsingin kaupungintalolle löysi tiensä tehokas iskujoukko AV-alan ammattilaisia, joilla oli paljon ajatuksia tulevasta kaupunkitelevisiosta.

Parin tunnin keskustelussa nousi esiin lukuisia ohjelmaideoita, kuten vaalit, asuinalueiden asukasillat, kaupunkikierrokset, karaoke TV sekä paikallinen ruoka ja reseptit. Lisäksi ehdotettiin, että juttuja voitaisiin tehdä arkipäivän designista, sillä kiinnostusta design-henkisiin ohjelmiin löytyy jo nyt. Ilmaan heitettiin myös ohjelmaidea ”salaisuuksien Helsingistä”, joka päästäisi katsojat kurkistamaan paikkoihin, joihin normaalisti ei ole pääsyä. Stadi.tv:ssä voisi myös olla oma ohjelmavirtansa maahanmuuttajille ja ulkomaalaisille.

“Keskustelijoiden mielestä oli tärkeää, että Stadi.tv:n kaltaisessa, verkkoon pohjautuvassa kanavassa tuotantorakenne säilytetään mahdollisimman kevyenä. Stadi.tv:ssä ei myöskään haluta nähdään samaa mediasisältöä kuin valtamediassa. Paikallisuus on tärkeää”, kertoo Stadi.tv:n tuottaja Teppo Hudson, joka johti ideointia.

Hudsonin mukaan päivä oli erittäin onnistunut, sllä istunnon tuloksena saatiin runsaasti hyviä, käyttökelpoisia ideoita. “Tästä on hyvä lähteä eteenpäin kehittämään meidän kaikkien kaupunkikanavaa. Lämmin kiitos kaikille osallistuneille”, Hudson iloitsee.

Stadi.TV:n kehitysideoita voi lähettää jatkossa tuottaja Teppo Hudsonille osoitteeseen teppo.hudson(at)forumvirium.fi.

Lue myös