Idealinkoon tulleet ehdotukset asiantuntijoiden puntaroitavina

Artikkelikuva: Idealinkoon tulleet ehdotukset asiantuntijoiden puntaroitavina

Idealingon ensimmäisiin kehityskohteisiin tulleet ehdotukset ovat asiantuntijoiden arvioitavina. Arvioiden valmistuttua Helsingin kaupungin vetämä Terveellinen kaupunginosa -ohjelma päättää, mitä ideoita on mahdollista toteuttaa, ja loput jäävät vapaasti hyödynnettäviksi.

Idealinkoon on kerätty toukokuusta lähtien asukkailta ehdotuksia siitä, miten Herttoniemen peruspiirissä tulisi kehittää hyvinvointipalveluja. Idealingon internet-sivuilla käyttäjät ovat myös kommentoineet ja äänestäneet toisten antamia ideoita. Asukkaiden lisäksi kehitysideoita on kerätty terveyskeskuksen ja TE-keskuksen työntekijöiltä ammattilaisille järjestetyissä ideapajoissa. Helsingin kaupungin terveyskeskuksen vetämä Idealinko on laatuaan ensimmäinen tämäntyyppinen julkisten palvelujen kehitysprojekti Suomessa.

Terveellinen kaupunginosa päättää toteutuksesta

Ideat ovat nyt arvioitavina Terveellinen kaupunginosa -ohjelman nimeämillä asiantuntijoilla, joista kukin kommentoi omaan asiantuntemusalueeseensa liittyviä ehdotuksia ja antaa toimintasuosituksensa niistä. Arvioiden valmistuttua Terveellinen kaupunginosa  -ohjelma päättää, mitkä ideoista toteutetaan, mitkä tarvitsevat vielä kehittämistä ennen mahdollista toteuttamista ja mitkä jäävät vapaasti minkä tahansa tahon hyödynnettäviksi. Tavoitteena on valitun idean toteuttaminen vuoden loppuun mennessä.

Helsingin kaupungin terveyskeskuksen lisäksi Idealingossa on mukana sosiaalivirasto, opetusvirasto, liikuntavirasto ja henkilöstökeskus, kaupungin kehitysyhtiö Forum Virium Helsinki, Medixine, Logica, Tieto, Palmia, Terveyden edistämisen keskus, Helsingin yrittäjät, Vanhusten palvelutaloyhdistys sekä Roihuvuori-Seura. http://idealinko.hel.fi

Idealinko on osa laajaa Terveellinen kaupunginosa -ohjelmaa, joka on käynnissä vuosina 2008 – 2011. Ohjelmassa on mukana Helsingin kaupunki, Forum Virium Helsinki, järjestöjä ja yrityksiä. Tutustu tarkemmin osoitteessa www.terveellinenkaupunginosa.fi.

Lisätietoja:
Forum Virium Helsinki, projektipäällikkö Minna Torppa
minna.torppa(at)forumvirium.fi, puh. 040 556 2125

Helsingin kaupungin terveyskeskus, projektipäällikkö Jouko Ranta

jouko.ranta(at)hel.fi, puh. 050 371 7830

Lue myös