HSL Mobiilikisa etsii ideoita ja palveluja joukkoliikenteen käyttäjille

HSL on julkistanut mobiilikisan, jonka tarkoituksena on kehittää pyöräilyyn, kävelyyn ja joukkoliikenteen käyttöön kannustavia palveluja. Kilpailun järjestäjä on HSL yhteistyössä Forum Virium Helsingin kanssa. Kilpailua tukevat HS Oma kaupunki, Vartti, Metro, Seasam, Logica ja Nokia.

Kilpailutyöt voivat olla joko aiemmin julkaistuja sovelluksia tai täysin uusia kännykkäpalveluja. Parhaat työt palkitaan raha- ja tuotepalkinnoilla. Rahapalkintojen yhteisarvo on 12 000 euroa. Kännykkäsovellusten kehittäjien lisäksi kaikki voivat osallistua unelmiensa kännykkäsovelluksen kehittämiseen Oma kaupunki -sivustolla.
 

Kilpailu käynnissä 4.4 asti

Kilpailutyö ei ole tiukasti rajattu, vaan se voi olla esimerkiksi hyötypalvelu tai kaupunkiseikkailuun innostava peli. Lähestymistapa joukkoliikenteeseen voi olla humoristinen, tekninen tai opastava, ja mieluiten eri ominaisuuksia oivaltavasti yhdistelevä. Ainoa vaatimus varsinaisille kilpailutöille on, että aikataulu- ja reittitiedot perustuvat HSL:n ohjelmointirajapintojen tietoihin. Lisätietoja kilpailusta saa osoitteesta www.hsl.fi ja kilpailusivustolta.

Kilpailutyöt on toimitettava 4.4. mennessä.
 

Ideoi ja äänestä suosikkiasi Oma kaupunki -sivustolla

Kaikki kännykänkäyttäjät voivat antaa kehittämisehdotuksia palvelujen toteuttajille Oma kaupunki -sivustolla. Kilpailun finalistit esitellään sivuilla huhtikuussa ja yleisö saa äänestää suosikkiaan. Palkittavat työt valitsee HSL:n ja yhteistyökumppaneiden edustajista koostuva tuomaristo.
 

Kilpailusivusto: http://hslmobiilikisa.blogspot.com

HSL Mobiilikisa Twitterissä: http://twitter.com/HSLmobiilikisa

 

Järjestämme keskiviikkona 16.3.2011 kehittäjäfoorumin, jossa kerromme tarkemmin kilpailusta ja tarjolla olevista rajapinnoista kehittäjien näkökulmasta. Olemme varanneet runsaasti aikaa myös kysymyksille ja vastauksille. Tilaisuuteen voi ilmoittautua 13.3.2011 asti. >> Lue lisää

 

Lisätietoja:
projektipäällikkö Jari Honkonen, HSL
puh. 040 501 4528

Lue myös