Helsingistä maailman designpääkaupunki vuonna 2012

Helsinki on valittu maailman designkaupungiksi vuonna 2012. Valinnan teki maailman muotoilujärjestö Icsid, ja sen otti vastaan Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen World Design –kongressissa Singaporessa.

”Tämä on valtavan hieno asia ja tärkeä tunnustus Helsingille sekä meidän yhteistyökumppaneillemme Espoolle, Vantaalle, Kauniaiselle ja Lahdelle ja mukana olleille lukuisille yhteisöille ja ihmisille. Olemme saaneet ainutlaatuisen mahdollisuuden, josta kannattaa ottaa irti kaikki ilo ja hyöty”, toteaa Helsingin kaupunginjohtaja Pajunen hankkeen tiedotteessa.

Merkkivuoden teemana tulee olemaan Avoin Helsinki – Design on osa elämää. Teemassa muotoilua on lähestytty laajasti. Forum Virium Helsinki oli mukana hankkeen hakuprosessissa erityisesti palvelujen muotoilun näkökulmasta. Käytettävyys ja käyttäjien aktiivien osallistuminen suunnitteluun on tämän ajattelun ytimessä. Forum Viriumin hankkeista monissa, mm. Terveellisessä kaupunginosassa, Helsinki Living Lab -toiminnassa ja Smart Urban Spaces -hankkeessa toteutetaan jo näitä teemoja.

Juhlavuosi tulee saamaan merkittävää kansainvälistä näkyvyyttä. Myös Forum Viriumin toimintaa tullaan ohjaamaan siten, että se liittyy mahdollisimman monipuolisesti juhlavuoden ohjelmaan. Tavoitteena on julkistaa juhlavuoden aikana monipuolinen valikoima uusia, hyvin suunniteltuja käyttäjäystävällisiä palveluita.

Helsingistä tulee kolmas maailman designpääkaupunki Torinon (2008) ja Soulin (2010) jälkeen. Kaikkiaan nimitystä tavoitteli yhteensä 46 kaupunkia 27 maasta.

Lue lisää:
Helsingin Maailman designpääkaupunki -hankkeen verkkosivut http://www.wdc2012helsinki.fi

World Design Capitalin sivut http://www.worlddesigncapital.com

Lue myös