Helsingin startupit 4 Years from Now -tapahtumassa Barcelonassa

Helsingin kilpailukykyinen startup-kenttä on huomattu maailmalla. Helsingin kaupunki sai kutsun Mobile World Capital Barcelonan järjestämään 4 Years From Now -start-up-tapahtumaan. 4YFN on vuosittain järjestettävän Mobile World Congressin satelliittitapahtuma ja Helsinki oli yksi neljästä mukaan kutsutusta kaupungista. Forum Virium Helsingin Kasvuvalmennuksen ja YritysHelsingin NewCo Factoryn mukana Helsingistä paikalle lähti 14 start-upia, jotka esittäytyivät yhteisellä osastolla. 

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty 4YFN oli erityisesti suunnattu startupeille,  startup-ohjelmille sekä rahoittajille.  Seminaarin ohjelma oli mielenkiintoinen ja puhujina olivat mm. What’sAppin perustaja Jan Koum sekä Airbnb:n perustaja Nathan Blecharczyk. 4YFN-tapahtumaan osallistuvat yritykset pääsivät myös Mobile World Congressiin viimeisenä kongressipäivänä.

Yritysten kannalta MWC oli kuitenkin se paikka, jossa tapahtui ja jossa kaikki mielenkiintoiset kontaktit olivat. Päätapahtuma oli fyysisesti etäällä, eikä sen osallistujia saatu odotetusti houkuteltua 4YFN-seminaariin, vaikka tämä oli päätapahtumaan osallistuneille ilmainen. 

Tapahtumassa tarjottiin osallistujille erilaisia aktiviteetteja: “4YFN-tapahtuman parasta antia oli speed dating. Tämä tarjosi mahdollisuuden tavata lyhyessä ajassa useita sijoittajia ja arvioida yhteisiä intressejä”, kertoi Shankar Meebat Exaget Oy:stä.

Helsinkiläiset startupit olivat tehneet valmistelutyön huolella ja järjestäneet myös aktiivisesti tapaamisia niille päiville, joina 4YFN-lippu ei oikeuttanut sisäänpääsyyn päätapahtumaan. ”Oli hieno juttu, että saimme mahdollisuuden käyttää yhteistä ständiä koko tapahtuman ajan, mikä antoi mahdollisuuden tuotteidemme esillepanoon ja muutamien asiakkaiden tapaamiseen”, kertoi Caritta Seppä Tespack Oy:stä kokemuksistaan. ”Oma aktiivisuus on ratkaisevaa, eikä pelkkä ständillä seisoskelu useinkaan tuota toivottua lopputulosta.”

Lue myös