Haemme Living lab -harjoittelijaa Fiksu Kalasatama -hankkeeseen

Artikkelikuva: Haemme Living lab -harjoittelijaa Fiksu Kalasatama -hankkeeseen

Tarjoamme 3-4 kk kestävää palkallista korkeakouluharjoittelua maisterivaiheen opiskelijalle.

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö, joka tekee Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin. Fiksu Kalasatama -tiimimme rakentaa Kalasatamasta Helsingin smart city -mallialuetta, joka toimii myös kaupungin ilmastotavoitteiden pioneerina. Kalasatamaa kehitetään yhdessä kaupungin toimialojen, yritysten, yliopistojen ja asukkaiden kanssa. Siellä syntyy uusia, urbaaneja ja resurssiviisaita palveluita, jotka säästävät asukkaiden aikaa: Kalasataman visio on tarjota tunti lisää aikaa päivään. Alueella vierailee vuosittain satoja kansainvälisiä asiantuntijoita tutustumassa uusiin ratkaisuihin. Harjoittelija pääsee osana tiimiämme oppimaan yhteiskehittämisestä, kokeilutoiminnasta sekä ilmastoystävällisistä ratkaisuista.

Syksyllä 2018 suunnittelemme ja toteutamme Kalasatamaan uuden yhteiskehitystilan tukemaan sidosryhmätyöskentelyä sekä esittelemään alueen älykkäitä ratkaisuja. Tilasta tulee omatoimikäyttöinen “joustotila” teknologiaa hyödyntäen. Harjoittelija pääsee kehittämään tilan omatoimikäyttöä, sekä avustaa tilan ylläpidossa sekä tapahtumien järjestämisessä. Lisäksi teemme Kalasatamalle digitaalista kaksosta käyttämällä Cityplanner-työkalua, jossa Kalasataman huippulaatuinen 3D-malli toimii datan esittämisen ja vuorovaikuttamisen pohjana. Harjoittelija tuo sisältöjä ja julkaisee niitä ohjelmassa, sekä tukee asukasvuorovaikutusta Cityplanneria hyödyntäen.

Työtehtävät:

  • avustaminen Kalasatama Urban Lab -yhteiskehittämistilan pystyttämisessä
  • tilan ylläpito
  • Kalasataman 3D-mallin käyttö Cityplanner-ohjelmalla, viestinnällisten sisältöjen toteutus malliin
  • työpajoissa, tilaisuuksissa ja tapahtumissa avustaminen (tuotanto, viestinnälliset tehtävät)

Tehtävä soveltuu esimerkiksi kaupunkimaantieteen, kaupunki- tai palvelumuotoilun, kaupunkitutkimuksen tai arkkitehtuurin opiskelijalle, jolla on ymmärrystä vuorovaikutteisesta suunnittelusta. Tärkeää on oma-aloitteinen ja innostunut asenne, erinomaiset yhteistyötaidot sekä hyvät viestinnälliset taidot. Harjoittelijalta toivotaan valmiutta käyttää Cityplanner-ohjelmaa (opetella sen käyttö), käyttää esitystekniikkaa, ottaa valokuvia ja tuottaa lyhyitä sisältöjä sosiaaliseen mediaan. Toivomme opintoja joko tila- tai palvelusuunnittelusta tai GIS-menetelmistä.

Harjoittelu alkaa mahdollisimman pian. Työaikoihin on sovittavissa maltillisia joustoja, mikäli suoritat läsnäoloa vaativia kursseja.

Palkkaus: 1500€/kk

Jätä hakemuksesi hakulomakkeeseen 16.9.2018 mennessä.

Tutustu hankkeeseen: www.fiksukalasatama.fi ja www.fiksukalasatama.fi/joustotilat/

Tutustu Forum Virium Helsinkiin: www.forumvirium.fi

Lisätietoja:
Maija Bergström
Community manager
maija.bergstrom@forumvirium.fi
040 766 1415

Lisätietoja

Kuva

Maija Bergström

#fiksukaupunki
puh. +358 40 766 1415
maija.bergstrom(at)forumvirium.fi

Lue myös