FVH:n ja Dimes ry:n sekä Shanghai B-Starin yhteistyö vauhdittuu

Forum Virium Helsinki ja Dimes ry sopivat joulukuussa 2006 kiinalaisen Shanghai B-Star -tutkimuskeskuksen kanssa tietoyhteiskunnan digitaalisten palvelujen testaamiseen ja kehittämiseen liittyvästä laajamittaisesta yhteistyöstä.
 

Tämän kevään aikana osapuolet ovat tavanneet sekä Shanghaissa että Suomessa yhteisten projektien kartoittamiseksi. Viime vierailullaan Suomessa toukokuussa shanghailaiset pääsisivät tutustumaan Forum Viriumin ja Dimes ry:n jäsen- ja kumppaniyrityksiin sekä pk-yrityksiin, joilla on innovatiivisia palvelukonsepteja tarjottavana B-Starin Shanghaissa kehittämään testausympäristöön.

Forum Virium Helsingin ja Dimes ry:n sekä Shanghai B-Starin ”Sino-Finnish cooperation” -ohjelman konkreettisia toimintamuotoja kartoitetaan parhaillaan. Yksittäisiä projekteja käynnistettäneen syksyllä.

Ohjelman eräänä tavoitteena on myös lähteä mukaan Shanghain maailmannäyttelyyn 2010 esittelemään suomalaisia digitaalisen median ja sisältöalan yrityksiä sekä suomalais-kiinalaista yhteistyötä ja sen hedelmiä.

Sino-Finnish cooperation -ohjelman seuraavat tapaamiset järjestetään Shanghaissa syyskuun alkupuolella 2007, jolloin B-Starilla on suuri vuosikonferenssi (8.9.). Vierailuohjelmaan sisällytetään myös tutustumisia ja tapaamisia kiinnostavien kiinalaisyritysten kanssa.

FVH-yritykset mukaan yhteistyöhön

Lisätietoja osallistumisesta Forum Virium Helsingin ja Dimes ry:n Sino-Finnish cooperation -ohjelmaan sekä syksyn Shanghain vierailuun antaa projektipäällikkö Klaus Oesch, klaus.oesch(at)forumvirium.fi tai 0400 427689.

Shanghai B-Star (Shanghai Engineering Research Center for Broadband Technologies and Applications) on Kiinan tiede- ja teknologiaministeriön ja Shanghain kaupungin perustama kansallinen mobiili- ja laajakaistapalvelujen kehitysympäristö. B-Starin tavoitteena on edistää Kiinan tietoyhteiskuntakehitystä tutkimalla ja testaamalla uusia teknologioita ja palveluja sekä poistamalla digitaalisten palvelujen käyttöönoton esteitä.

B-Starin testiverkossa on tällä hetkellä kymmeniä tuhansia käyttäjiä ja vuoteen 2008 mennessä mukana on yli 100 000 käyttäjää. Testiverkon yhteistyökumppaneina ovat Kiinan johtavat televiestintäalan toimijat sekä Kiinan suurin mediayhtiö Shanghai Media Group, maan merkittävimmät yliopistot ja tutkimuslaitokset sekä kansainvälisiä yrityksiä, mm. Nokia, Intel, Alcatel ja OKI.

Lue myös