Forum Virium Helsinki PICNIC 2011 –festivaaleilla syyskuussa

World Design Capital Helsinki 2012 ja Forum Virium Helsinki tuottavat Amsterdamin PICNIC 2011 -festivaalille yhteistyössä avoimeen tietoon perustuvaa sisältöä. Pääteemanamme syyskuun 14.–16.9.2011 järjestettävässä tapahtumassa on tiedon visualisointi. Toteutamme festivaalille interaktiivisen studion ja työpajan.

>> Lue blogistamme mitä PICNIC:iin kuuluu (www.opendatakitchen.posterous.com)

Interaktiivisessa studiossa havainnollistetaan ja vertaillaan Helsingin ja Amsterdamin kaupunkistatistiikkaa We Love Open Data ja Informaatiomuotoilu -toimijoiden tuottaman datavisualisoinnin avulla. Tavoitteena on löytää kaupunkien välillä alueellisia vastinpareja (Amsterdamin Kallio, kaupunkien sinkkulähiöt jne.) sekä tarjota studiovieraille mahdollisuus tuunata oman asuinalueensa ilmettä dataa manipuloimalla. Studio toimii lisäksi koko tapahtuman ajan World Design Capital Helsinki 2012 -vuoden infopisteenä.

Työpaja pureutuu syvemmin tiedon visualisoinnin taustaan ja tiedon lukutaitoon. Kaksituntista sessiota pohjustaa Informaatiomuotoilu-tiimi Aalto-yliopiston taideteollisesta korkeakoulusta, ja keskustelua vetää Forum Virium Helsingin toimitusjohtaja Jarmo Eskelinen. Avoimen julkisen tiedon mahdollisuuksia ja haasteita puidaan lisäksi Open Data Unconference -sessiossa, johon hankkeen toteuttajat osallistuvat.  

PICNIC OPEN DATA KITCHEN -IDEAHAASTE!

Me kaikki pyrimme ymmärtämäään asuinkaupunkiamme. Teemme päivittäin satoja päätöksiä olemassa olevan tiedon perusteella. Pystytkö tunnistamaan elämässäsi ne hetket, jolloin jokin uusi saatavilla oleva tieto vaikuttaisi merkittävästi päätöksentekoosi? Kuvaile mitä sinun tulisi tietää kaupungistasi tai mistä tahansa kaupungista johon matkustat, ja lähetä se kysymyksenä PICNIC 2011 Open Data Kitchen -ideahaasteeseen. Haaste on voimassa 5.-15. syyskuuta 2011, ja kysymykset käsitellään kolmen viikon aikana sen päättymisestä.

Valitsemme viisi mielenkiintoisinta kysymystä ja selvitämme voidaanko niihin liittyvää kaupunkitietoa avata julkiseksi haasteeseen osallistuvissa kaupungeissa. Helsinki on jo mukana ja muita kaupunkeja on liittymässä haasteeseen. Valittua viittä kysymystä varten etsimme oikean henkilön, joka vastaa voidaanko idean toteutusta varten tarvittu tieto avata käyttöön. Haastattelemme nämä asiantuntijat ja julkaisemme vastaukset projektin sivuilla. Viiden mielenkiintoisimman kysymyksen jättäneet saavat palkinnoksi Nokia N8 -laitteen.

Jätä sinun ideasi osoitteessa http://www.ideasproject.com/community/challenges/picnic2011

Tule mukaan, saat alennusta festivaalilipuista

PICNIC 2011 -festivaalin yhteistyökumppanina voimme nyt tarjota verkostollemme 30 % alennuksen festivaalilipuista. Lipun voi ostaa tapahtuman verkkosivuilta www.picnicnetwork.org. Tarjouksen saa käyttöön täyttämällä rekisteröintilomakeen ”promotional code” -kohtaan tekstin ”ForumPIC30”.

PICNIC on vuosittainen kolmipäiväinen tapahtuma, joka häivyttää rajoja luovuuden, tieteen, teknologian ja liiketoiminnan välillä sekä tutkii yhteistyöhengellä uusia luovia ratkaisuja. Tämän vuoden teemana on Urban Futures, urbaani tulevaisuus, jossa keskitytään tarkastelemaan teemaa kestävän kehityksen, infrastruktuurin, yhteiskunnan, muotoilun sekä median näkökulmasta. PICNIC 2011 järjestetään 14. – 16.9.2011 Amsterdamissa, paikkana on NDSM Wharf -keskus.
 

Toivottavasti tapaamme PICNIC 2011 -festivaalilla!

PICNIC 2011 www.picnicnetwork.org
World Design Capital Helsinki 2012 wdchelsinki2012.fi
Forum Virium Helsinki www.forumvirium.fi

Ilmoittaudu: www.picnicnetwork.org

 

Lue myös