Forum Virium Helsingin kasvuvalmennus vauhdittaa Kärkijoukkuetta

Helsingin Vallilassa rakennetaan seitsemän hengen voimin reaaliaikaisia 3D-virtuaalimaailmoja, animaatioita sekä ääni- ja jälkituotantoja mainoksiin, elokuviin ja peleihin. Kärkijoukkue ei tee juurikaan yksittäisten tuotteiden mallinnuksia vaan keskittyy mieluummin toteuttamaan laajempia maantieteellisiä kokonaisuuksia.

– Rakennamme karttapohjien, ilmakuvien, rakennuspiirustusten, kaavoitussuunnitelmien ja valokuvien pohjalta virtuaalisia maailmoja. Näin voimme esimerkiksi nähdä miltä jokin alue näyttää tulevaisuudessa. Tuote- ja palveluprosessimme on nyt valmis ja haemme uutta kasvua kotimaan lisäksi myös kansainvälisesti, kertoo Kärkijoukkue Productions Oy:n toimitusjohtaja Tommi Palvimo.

– Pietarissa järjestetään elo-syyskuussa 2008 asuntomessut, johon mallinnamme suomalaistyyppistä kohtuuhintaista omakotitaloaluetta esittelevän virtuaalimaailman, kertoo Palvimo.

Kurkistus tulevaisuuden Aviapolikseen

Kotimaassa Kärkijoukkueen suurin tämänhetkinen hanke on Helsinki-Vantaan lentoaseman ympäristön. Aviapoliksen visualisointi. Virtuaalimaailmalla esitellään alueen tulevaisuudennäkymiä jopa parikymmentä vuotta eteenpäin. Kärkijoukkueen hallituksen puheenjohtaja Simo Pulkkisen mukaan Aviapoliksen suurin haaste on ollut arkkitehtuurin, kaavoituksen ja parinkymmenen rakennuttajan kirjavien ja toisistaan poikkeavien tietojen yhdistäminen.

– Erilaisten tietolähteiden yhdistäminen ja mallintaminen edellyttävät erityisosaamista. Meidän rakentamamme palvelut ja virtuaalimaailmat eivät kuitenkaan vaadi käyttäjän tietokoneilta mitään erikoisominaisuuksia. Tavoitteemme on, että tarkasti mallinnettuihin virtuaalimaailmoihin voi tutustua myös Internetin ja selaimen kautta, huomauttaa Pulkkinen. Hyvä esimerkki Kärkijoukkueen toteuttamasta virtuaalimaailmasta on Kotkan lähellä sijaitsevasta Santalahden lomakylästä tehty mallinnus.

Valmennuksesta potkua eteenpäin

Kärkijoukkueen uutta kasvuhakuisempaa liiketoimintaa on ollut vauhdittamassa Forum Virium Helsingin kasvuvalmennus. Ensimmäisen kerran Pulkkinen ja Palvimo kuulivat valmennuksesta Contentbusiness.fi -portaalissa olleesta uutisesta.

– Otimme yhteyttä Forum Viriumiin ja meidät otettiin mukaan heidän kasvuvalmennus-ohjelmaansa. Me halusimme kasvuvalmennukselta konkreettisia neuvoja ja ohjeita emmekä vain uutta paperista liiketoimintasuunnitelmaa hyllylle pölyttymään. Meitä opasti hyvä konsultti, jonka avulla olemme saaneet käytännön neuvoja markkinointiin ja asiakaskontaktointiin. Tämä oli hyvä kokemus, kiittelee Simo Pulkkinen.

Kirjoittaja: Kai Tarkka (TrueStory)

Lue myös