Forum Virium Helsingin Jarmo Eskelinen johtamaan Future Cities Catapultin innovaatiotoimintaa

Artikkelikuva: Forum Virium Helsingin Jarmo Eskelinen johtamaan Future Cities Catapultin innovaatiotoimintaa

[vc_custom_heading]

Forum Virium Helsingin Jarmo Eskelinen johtamaan Future Cities Catapultin innovaatiotoimintaa

Forum Virium Helsingin toimitusjohtaja Jarmo Eskelinen on nimitetty Future Cities Catapultin Innovaatio- ja teknologiajohtajaksi. Eskelinen siirtyy tehtävään huhtikuun alussa.

Jarmo Eskelinen on ollut Helsingin kaupunkikonserniin kuuluvan Forum Virium Helsingin toimitusjohtaja yhtiön toiminnan käynnistämisestä saakka, vuodesta 2006. Yhtiö kehittää uusia digitaalisia palveluja yhdessä yritysten, kaupunkien ja kaupunkilaisten kanssa. Tänä vuonna 10-vuotisjuhlaansa viettävä Forum Virium Helsinki on kehittynyt yhdeksi Euroopan johtavista innovaatio-organisaatioista alallaan. Forum Virium Helsinki on ollut merkittävässä roolissa mm. Helsingin seudun avoimen datan menestystarinassa. Helsingin kaupungille Forum Virium Helsinki on tuotekehitysyksikkö, joka etsii parannuskohteita ja niihin ratkaisuja.

”Forum Virium Helsingillä ja Jarmo Eskelisellä on ollut merkittävä rooli Helsingin Älykäs kaupunki -maineen luomisessa”, sanoo Helsingin elinkeinojohtaja, Forum Virium Helsingin hallituksen puheenjohtaja Marja-Leena Rinkineva.

Future Cities Catapult kuuluu Iso-Britannian laajaan Catapult -ohjelmaan. Sen tehtävänä on tuoda yritykset, tutkijat ja kaupunkien johtajat yhteen ratkaisemaan kaupunkien haasteita, sekä kiihdyttää ratkaisut ideoista liiketoiminnaksi.

Forum Virium Helsingillä ja Future Cities Catapultilla on paljon yhteisiä tavoitteita ja samankaltaisia hankkeita, ja organisaatiot suunnittelevat jatkossa läheistä yhteistyötä.

“Nopea kaupungistuminen on yksi suurimmista haasteistamme tulevina vuosikymmeninä. Forum Virium Helsinki on tehnyt laajamittaista kansainvälistä yhteistyötä haasteen ratkaisemiseksi yhdessä muiden kaupunkien, yliopistojen ja yritysten kanssa. Future Cities Catapult tarjoaa mahdollisuuden jatkaa ja viedä tätä työtä pidemmälle, ja olla mukana tekemässä maailman kaupungeista parempia sekä ihmisille että ympäristölle”, Jarmo Eskelinen sanoo.

Lisätietoja:
Marja-Leena Rinkineva
Elinkeinojohtaja, Helsingin kaupunki
marja-leena.rinkineva@hel.fi
+358 50 559 9183

www.hri.fi/fi/mita-on-avoin-data/
www.forumvirium.fi
twitter.com/ForumVirium
twitter.com/elohelsinki
Forum Virium Helsinki: Avointa kaupunkia rakentamassahttp://futurecities.catapult.org.uk/

Forum Virium Helsinki
Forum Virium Helsinki kehittää uusia digitaalisia palveluja yhdessä yritysten, Helsingin kaupungin, muiden julkisten toimijoiden ja kaupunkilaisten kanssa. Tavoitteena on synnyttää parempia palveluita ja kasvavaa liiketoimintaa sekä avata yhteyksiä kansainvälisille markkinoille. http://www.forumvirium.fi

Lue myös