Forum Virium Center on digisisältöjen näyteikkuna

Yleisradion naapuriin Helsinkiin Länsi-Pasilaan nousee lähivuosina yhteensä 40 000 kerrosneliömetriä toimitilaa innovatiivisille digitaalisia palveluja ja sisältöjä kehittäville yrityksille. Toimitilojen vuokraus yrityksille on nyt käynnistynyt. Forum Virium Centerin rakennustyö alkaa elokuussa 2008 ja sen ensimmäinen vaihe valmistuu vuoden 2009 lopussa. Lopullisessa muodossaan rakennus on näillä näkymin vuoden 2011 lopussa.

Forum Virium Centerin tilat suunnitellaan digitaalisia palveluja ja sisältöjä kehittävien yritysten ehdoilla. Rakennus on samalla sekä uusimman digitaalisen teknologian näyteikkuna että kehitysympäristö. Center tarjoaa mahdollisuudet alan yritysten väliselle vuorovaikutukselle ja keskustelulle. Työskentely-ympäristö luo myönteisen toimintailmapiirin avoimien innovaatioiden synnyttämiselle ja luovalle työskentelylle.

– Forum Virium Centerin ensimmäiseen kerrokseen rakennetaan esittelytila, showroom, jossa ihmiset voivat itse kokeilla erilaisia tuotteita ja palveluita. Osa esillä olevista tuotteista on käsin kosketeltavissa ja hypisteltävissä. Esillä on myös ohjelmistotuotteita, joita voi kokeilla ja antaa kokemustensa perusteella tuotteen tekijöille palautetta, kertoo Forum Virium Centerin konseptin jatkokehityksestä vastaava Mika Malin BrandSon Oy:stä.

Olennaista Forum Virium Centerissä on suurten ja pienten digitaalisia palveluja tekevien yritysten kohtaaminen.
– Toista tällaista toimitilaa ja rakennusta ei maailmalta löydy, vakuuttaa Malin.

Tilojen varaaminen on alkanut

Forum Virium Centerin kaikkien rakennusratkaisujen lopullista ilmiasua ei ole vielä lyöty lukkoon. Tuleville vuokralaisille halutaan antaa mahdollisuus vaikuttaa ratkaisuihin. Centerin modernilla kiinteistötekniikalla varustettujen toimitilojen vuokraus on kuitenkin jo käynnistynyt. Toimitilojen välittäjäksi on valittu Intermediator Oy.

– Varhaisessa vaiheessa toimivalla vuokralaisella on muita paremmat mahdollisuudet valita talosta juuri itsellensä sopivat ja mieleisimmät toimitilat, muistuttaa Spondan kiinteistökehityksestä Johanna Körkkö.

Forum Virium Centerin rakennushankkeen rahoittajat ovat Yleisradion eläkesäätiö ja Sponda Oyj. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 95 milj. euroa.

LISÄTIETOJA:
Tilakyselyt: Intermediator Oy, p. 09 584 6100, www.intermediator.fi
Sponda, Tero Toiviainen, p. 020 431 3370, tero.toiviainen (at) sponda.fi
BrandSon, Mika Malin, p. 0400 603229 mika.malin (at) welho.com

http://www.forumvirium.fi/esittely/forum-virium-center-0

Lue myös