Ennätysmäärä ehdotuksia Apps4Finland-kilpailuun

Artikkelikuva: Ennätysmäärä ehdotuksia Apps4Finland-kilpailuun

Avoimen datan Apps4Finland-kilpailuun tuli kilpailutöitä yhteensä 139 kappaletta.
Apps4Finland-kilpailun ideoiden sarjaan lähetettiin määräaikaan mennessä 55 ehdotusta, ja sovellusten sarjaan 46.  Tänä vuonna kilpailussa on kaksi uutta sarjaa, joista datan avaus -sarja keräsi 16 työtä ja visualisointien sarja 22 työtä.

”Kokonaisuutena kilpailutöiden taso on noussut. Esimerkiksi Verokuitti on saanut laajalti huomiota mediassa jo ennalta”, Apps4Finlandin projektipäällikkö Jaakko Rajaniemi sanoo. Kilpailijoilla on ollut tänä vuonna käytössään myös VR:n data.  Se poiki esimerkiksi RailTrack-sovelluksen, joka näyttää, kulkevatko henkilöjunat ajallaan.

Rajaniemen mukaan kilpailutöissä on edellisvuosien tapaan myös perinteisiä mobiilisovelluksia, joilla on jokin tarkka funktio, kuten tiettyjen palvelujen löytäminen. Myös kansalaisten osallistumismahdollisuuksiin ja hallinnon läpinäkyvyyteen liittyviä kilpailutöitä on mukana kisassa.

Kilpailutyöt ovat nähtävillä osoitteessa http://www.apps4finland.fi/fi/kilpailutyot. Yleisö voi äänestää ehdotuksia kilpailun verkkosivuilla 18. marraskuuta saakka.

Palkintogaala 22. marraskuuta

Tiedot finalisteista julkaistaan 11.11. Voittajat ratkeavat 22. marraskuuta Apps4Finland-gaalassa Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä. Gaalassa on finalistien esittelyn ja palkintojenjaon lisäksi Open data ja yhteisölliset innovaatiot -seminaariohjelmaa.

Apps4Finland-kilpailussa jaetaan palkintoja kaikkiaan 21 000 euron arvosta. Palkinnot jakaa kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki. Kilpailun järjestävät Suomen Verkkodemokratiaseura ja Forum Virium Helsinki.

Apps4Finland on mukana myös Paikkatietomarkkinoilla 1. – 2.11. Helsingin Messukeskuksessa.

Teksti: Maija Jokiniemi

www.apps4finland.fi
Apps4Finland -gaalan ohjelma 22.11.2011
Paikkatietomarkkinat 1. – 2.11.2011

Lisätietoja:
Apps4Finland-kilpailu

Projektipäällikkö 
Jaakko Rajaniemi

jaakko.rajaniemi(at)gmail.com
puh. 050 3391387

Lue myös