Digitaalinen vieraskirja Shanghain maailmannäyttelyssä

Kaikkien aikojen suurin maailmannäyttely sulkeutui Shanghaissa lokakuun lopussa. Puoli vuotta kestänyt suurtapahtuma veti kiinalaisviranomaisten mukaan noin 72 miljoonaa ihmistä. Suomi oli tapahtumassa näkyvästi mukana Kirnu-paviljongillaan. Forum Virium Helsinki vei Kirnuun digitaalisen vieraskirjan, johon vieraat saivat jättää terveisensä Shanghaista. Vieraskirja oli erittäin suosittu, kaiken kaikkiaan siihen jätettiin yli 100 000 viestiä.

Kirnun kävijä sai jättää digitaaliseen vieraskirjaan kuvan ja henkilökohtaisen viestin. Vastauksena viesteihin he saivat sähköpostin, jossa oli linkki elokuvaan You Looked Great in Helsinki, jossa kukin vieraskirjaan kuvattu saapuu kunniavieraaksi Helsinkiin. Vieras kulkee elokuvassa vuodenaikojen vaihtuessa kohti Helsingin kaupungintaloa, jossa häntä odottaa kaupunginjohtaja Jussi Pajunen. Videon voit katsoa täältä: www.invitationtohelsinki.fi/welcome.

”Elokuva tuo digivieraskirjaan kuvatun Kirnu-vieraan visuaaliselle, henkilökohtaiselle matkalle Helsinkiin. Hän näkee kaupungin omasta näkökulmastaan, mutta myös itsensä osana sen arkkitehtuuria ja yhteisöä”, Forum Virium Helsingin vastaava tuottaja Helena Hyvärinen kertoo.

Uusia kontakteja Suomen ja Kiinan välille

Kirnussa vieraskirjapisteitä oli kaksi, rakennuksen toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Forum Virium Helsinki toteutti palvelun yhdessä Greater Helsinki Promotionin ja Finpron kanssa.

”Digitaalisen vieraskirjan tavoitteena on edistää Suomen ja Kiinan välistä yhteistyötä sekä luoda kontakteja Helsingin ja Shanghain välille. Haluamme näyttää Helsingin innovatiivisena digipalvelun kärkikaupunkina, joka se eittämättä on”, Hyvärinen toteaa.

Vieraskirjan suomalainen vastinkappale Helsinki Guestbook sijaitsee Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Tähtäin Helsingin designpääkaupunkivuodessa 2012

Palvelun taustalla on Helsingin kaupungin ja Greater Helsinki Promotionin Invitation to Helsinki -kokonaisuus, jossa alkavaa kansainvälistä yhteistyötä symboloi kutsu pääkaupunkiseudulle. Shanghain vieraskirjan osalta toivottiin, että sen kautta tulee konkreettisia kutsuja Helsinkiin.

”Invitation to Helsinki on yksi Helsingin kaupungin peruskonsepteista uudessa kansainvälisessä yhteistyössä. Digivieraskirja on osa tätä kokonaisuutta”, Hyvärinen summaa.

Palvelun lopullinen tähtäin on Helsingin World Design Capital -vuodessa 2012. Tavoitteena on kasvattaa siihen mennessä vieraskirjan sisältämää tarinapankkia ja laajentaa se useaan maahan.

www.invitationtohelsinki.fi/category/guestbook
www.helsinkiguestbook.fi
www.invitationtohelsinki.fi
www.finlandatexpo2010.fi

Lue myös