Digitaalinen valokuvanäyttely esittelee kaupunkilaisten valoisan talven

Artikkelikuva: Digitaalinen valokuvanäyttely esittelee kaupunkilaisten valoisan talven

Talvinen auringonsäde, Esplanadin valaistut puut sekä Unioninakselin ylle piirtyvä sininen laser. Näitä talvisen maiseman elementtejä kaupunkilaiset ihailevat ympäristössään. Rakennusvirasto ja Forum Virium Helsinki pyysivät kaupunkilaisia ottamaan inspiroivia kuvia talvikauden valaistuksesta ja julkaisemaan niitä sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #valoisatalvi ja #valoisajoulu. Valikoidut kuvat poimittiin digitaaliseen valokuvanäyttelyyn Helsingin kaduille.

Sähköinen valokuvanäyttely oli esillä 20 katunäytöllä ympäri Helsingin ydinkeskustaa helmikuun alussa. Valokuvanäyttelyyn poimittiin 10 kaupunkilaisten kampanjaan lähettämää kuvaa. Koko kuvakollaasi on näkyvillä osoitteessa www.valoisatalvi.fi.

Valaistuksen suunnitteluhankkeeseen liittyi myös marras-joulukuun vaihteessa toteutettu Valoisa joulu -kampanja, jossa kaupunkilaisilta kysyttiin, millaiselta Helsingin jouluvalaistuksen tulisi näyttää. Valaistusta suunnitellaan osana rakennusviraston tekemää yleistä valaistuksen tarveselvitystä.

Vuosi sitten alkanut joulu- ja talvikauden valaistuksen suunnitteluhanke keskittyy ydinkeskustan kohteisiin, mutta sen tarkoituksena on toimia mallina myös kaupungin muille alueille. Jouluvalaistuksen konseptisuunnitelma sekä yritysten jouluvalaistusohjeistus valmistuvat 2015. Tarkoitus on rohkaista yrittäjiä valaisemaan näyteikkunoita ja sisäänkäyntejä Helsinkiin sopivilla jouluvaloilla ja koristeilla.

Interaktiiviset näytöt tukevat kaupungin digitaalista opastusta

Digitaaliset ja interaktiiviset näytöt ovat tulevaisuuden Helsingissä yhä näkyvämpiä kaupunkitilassa, ja ne toimivat kanavana niin opastus- kuin infopalveluissa. Helsingin kaupunki ja Forum Virium Helsinki ovat yhdessä kehittäneet ja testanneet digitaalista opastusta sekä vuorovaikutteisia palveluita jo muutaman vuoden ajan.

Vuosina 2013-2015 vuorovaikutteisia palveluita kaupungin digitaalisilla näytöillä on kehitetty osana Pinta-hanketta, joka on Helsingin kaupungin ja Forum Virium Helsingin yhteishanke. Opastuksen lisäksi haetaan kokemusta laajemminkin vuorovaikutteisista palveluista kaupungin digitaalisilla pinnoilla. Yksi käyttökohde on kaupunkilaisten osallistaminen. Näyttöjen vuorovaikutteisuus toimii kampanjoissa.

Aiemmin katunäytöillä on järjestetty muassa keskustakirjaston arkkitehtuurikilpailun äänestys ja Kaupunginkirjaston e-kirjakampanja.
 

Lisätietoja:

Kehityspäällikkö Kaisa Spilling
puh. +358 40 744 8831
kaisa.spilling(at)forumvirium.fi

https://forumvirium.fi/hankealueet/alykas-kaupunki/pinta

 

Lue myös