Avoin tieto, entä sitten?

Pääpuhujana Charles Leadbeater, Iso-Britannia

Innovaation ja luovuuden asiantuntija Charles Leadbeater saapuu Suomeen 8.4.2011 Forum Virium Helsingin juhlaseminaarin pääpuhujaksi. Open data, so what? -seminaarissa Leadbeater pohtii erityisesti sitä, mitä tapahtuu datan avaamisen jälkeen – mitä hyötyä avoimesta datasta voi olla? Tapahtumalla juhlistetaan myös Forum Virium Helsingin 5-vuotista taipaletta.

Charles Leadbeater on yksi aikamme johtavista innovaatioajattelijoista, brittiläinen kirjailija ja Tony Blairin entinen neuvonantaja. Hän  on neuvonut yrityksiä, kaupunkeja ja hallituksia ympäri maailman kehittämään innovaatiostragioita.

Leadbeaterin tuorein kirja We-think (2008) käsittelee uudenlaista joukkoluovuutta. Teoksen keskeinen ajatus on, että tulevaisuuden yhteiskunta perustuu massojen osallistumiselle, ei niinkään kulutukselle. Ihmiset eivät halua olla sivustakatsojia, vaan ottaa osaa. Esimerkkeinä massayhteistyöstä Leadbeater tarkastelee erityisesti YouTubea, Wikipediaa ja MySpacea.

GQ-lehti on listannut Leadbeaterin Iso-Britannian 30 vaikutusvaltaisimman miehen joukkoon. Vuonna 2003 Accenture-konsulttiyhtiö valitsi hänet maailman businessajattelijoiden parhaimmistoon.

Lue lisää Charles Leadbeateristä osoitteesta www.charlesleadbeater.net.

Tervetuloa Open data, so what? -seminaariin! Tilaisuus järjestetään 8.4.2011 klo 11 alkaen, paikkana Valkoinen sali (Aleksanterinkatu 16-18, Helsinki). Tilaisuuden yhteistyökumppanina on työ- ja elinkeinoministeriö. Seminaari on ilmainen ja se järjestetään englanniksi.

>> Tutustu seminaarin ohjelmaan
>> Ilmoittaudu täällä

Lisätietoja: events(at)forumvirium.fi

Lue myös