Avoin ja älykäs Helsinki

Artikkelikuva: Avoin ja älykäs Helsinki

[vc_column]

Forum Virium Helsingin kehityshankkeet edistävät digitaalisten kaupunkipalveluiden syntyä. Uusia sovelluksia ja digitaalisia palveluja testataan Helsingin seudulla osana ihmisten arkea.

Älykästä kaupunkia kehitettäessä kaupungin tehtävä on mahdollistaa toimivia palveluita, jotka helpottavat ihmisten arkista elämää. Keskeistä on avata prosesseja, dataa ja tietojärjestelmiä sekä kaupungin toimintatapoja. Juuri tähän Forum Virium Helsingin kehityshankkeet tähtäävät.

Tavoitteena on palveluiden ja palvelutuotannon ekosysteemi, joka hyödyttää koko kaupunkiyhteisöä eli niin kaupunkilaisia, kaupunkiorganisaatiota, yrityksiä kuin esimerkiksi kehittäjiäkin. Koko kaupunki hyötyy uusista innovaatioista: kaupunkilaiset uusista sähköisistä palveluista, kehittäjät työkaluista ja rajapinnoista ja yritykset uusista liiketoimintamahdollisuuksista.

Fiksu kaupunki tarjoaa kaupunkilaisille esimerkiksi ajantasaista ja paikkakohtaista tietoa liikenteestä, ympäristöstä ja palveluista. Älykkäässä kaupungissa kaupunkilaisilla on riittävä tieto arjen valintojen tueksi ja he voivat tehdä esimerkiksi ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja omassa arkipäivässään. Tavoitteena on sujuva arki, jossa teknologiaa hyödynnetään huomaamattomasti tarpeen mukaan.

Lue myös