Avoimen datan hyödyntäjille tarjolla kiinnostava kisaputki!

Artikkelikuva: Avoimen datan hyödyntäjille tarjolla kiinnostava kisaputki!

OSALLISTU HELSINGIN KEHITTÄMISEEN AVOIMEN DATAN KISOISSA

Mitä Helsingissä tapahtuu? Miten kaupunkilaiset voisivat osallistua kaupungin päätöksentekoon entistä paremmin? Entä miten energian kulutusta voisi vähentää? Muun muassa näihin haasteisiin haetaan uudenlaisia näkymiä ja ratkaisukeinoja vastikään käynnistyneissä avoimen datan kilpailuissa.

Helsingin kaupunki on haastekumppanina mukana kolmessa kilpailussa, joissa haetaan ratkaisuja niin turismin ja liikkumisen edistämiseen kuin kaupunkilaisten osallistumismahdollisuuksien parantamiseen Helsingissä. Tule mukaan kehittämään avoimien tietoaineistojen pohjalta uudenlaisia sovelluksia ja palveluja, jotka vastaavat kaupunkilaisten tarpeisiin ja kaupungin haasteisiin.

Open Finland Challenge

Apps4Finland-kilpailun seuraaja Open Finland Challenge on avoimen datan yhteisön Open Knowledge Finland ry:n koordinoima haastekilpailu. Helsingin kaupungin tietokeskus on yksi kilpailun haastekumppaneista  Helsinki Smart City App Hack -haasteillaan. Helsingin kaupunki kannustaa kehittäjiä luomaan avointa dataa hyödyntäen uudenlaisia näkymiä Helsinkiin. Sovellus voi auttaa esimerkiksi turistia löytämään häntä kiinnostavia tapahtumia tai kaupunkilaista osallistumaan kaupungin päätöksentekoon.

Smart City App Hack
Samat Helsingin kaupungin asettamat haasteet ovat myös Smart City App Hack -kilpailussa, joka on kansainvälinen versio Open Finland Challenge -kilpailusta. Smart City App Hack -kisaa koordinoi Barcelona ja siinä ovat mukana myös Dubai, Gent ja Portland.

Voit osallistua työlläsi molempiin kisoihin yhden ilmoittautumisen kautta. Smart City App Hackissa kilpailutöitä voi jättää 18.10.2015 asti ja Open Finland Challengessa 1.11.2015 asti.

SlushHacks ja Ultrahack 2015
Helsinki on mukana myös SlushHacks -tapahtumassa, joka järjestetään 6.-8.11.2015, Euroopan suurinta sijoittaja- ja kasvuyritystapahtuma Slushia edeltävänä viikonloppuna. SlushHacks on 48 tuntia kestävä Euroopan mittavin hackathon, jossa kehittäjät luovat uudenlaisia ratkaisuja kisaan määriteltyjen haasteiden pohjalta.

Helsingin kaupunki isännöi yhdessä Open Knowledge Finland ry:n kanssa SlushHacksissa Ultrahack-kilpailun Smart City & Civic Tech -trackia, jossa kaupungilla on kisahaasteita viidessä eri kategoriassa: urbaani liikkuvuus, energia ja päästöt, kulttuuri ja turismi, kauppa ja shoppailu sekä yhteistyö kaupungin kanssa. Nämä viisi haastetta on määritelty samalla tavalla kuin Open Finland Challengen ja Smart City App Hackin haasteet, joten yhdellä ja samalla kilpailutyöllä voi parhaimmillaan osallistua kaikkiin kolmeen kilpailuun. SlushHacksin Ultrahack -hackathonia edeltää ns. pre-gaming -vaihe 1.9.-30.10. ja varsinaiseen SlushHacksin Ultrahack -kilpailuun tulee kisaajien ilmoittautua erikseen – voit ennakkoilmoittautua kisaan jo nyt täällä: https://ultrahack.org/
 

Rahapalkintoja ja näkyvyyttä
Lähde siis innovatiivisesti mukaan ratkomaan kaupungin haasteita lukuisten avointen tietovarantojen pohjalta! Parhaat työt palkitaan rahapalkinnoin. Lisäksi Smart City App Hackissa palkittu kehittäjä pääsee mukaan Barcelonassa 17.-19.11.2015 järjestettävään pääkilpailuun. Ultrahackin Smart City & Civic Tech -trackin voittaja pääsee puolestaan esittelemään kisatyötään Slushin isolla lavalla Slushissa 12.11.2015 ja kisaa koko SlushHacksin voittajan tittelistä.
 

Tärkeät päivämäärät eli kisatöiden jättämisen deadlinet:
Smart City App Hack: 18.10.2015

Open Finland Challenge: 1.11.2015

SlushHacksin Ultrahack – pre-gaming 1.9.-30.10. ja itse hackathon 6.-8.11.2015
 

Seuraa SlushHacksin UltraHack, Open Finland Challenge ja Smart City App Hack -kilpailuja Twitterissä:
@OpenFinland
@UltrahackHQ
@SlushHacks
@smartcityhack
@ForumVirium

Smart City App Hack:Lisätietoja: 
Lisätietoa Helsingin kaupungin kisahaasteista ja kisatöissä hyödynnettävistä avoimista dataseteistä: hri@hel.fi

Joonas Pekkanen, Forum Virium Helsinki

Open Finland Challenge:
Teemu Ropponen, Open Knowledge Finland ry

SlushHacks ja Ultrahack:
Juhani Kivikangas, Teleforum ry
Pauliina Smeds, Forum Virium Helsinki

 

Lue myös