Apps4Finland on täydessä vauhdissa, rahapalkintoja jaossa 20 000 euron edestä!

Artikkelikuva: Apps4Finland on täydessä vauhdissa, rahapalkintoja jaossa 20 000 euron edestä!

Vuosittain järjestettävä avoimen tiedon Apps4Finland-kilpailu on käynnissä. Kilpailutöiden jättöaika alkoi elokuun alussa ja se jatkuu aina 28. lokakuuta saakka. Tähän mennessä tulleisiin kilpailutöihin voi tutustua osoitteessa http://apps4finland.fi/category/kilpailutyot-2012/. Apps4Finlandin viidessä pääsarjassa on jaossa rahapalkintoja yhteensä 20 000 euron edestä. Kilpailun järjestävät Forum Virium Helsinki ja Suomen verkkodemokratiaseura.

Kilpailua siivittävät hyvät uutiset datan avaamisesta. ”Valtionhallinto jatkaa datan avaamista. Ilmatieteen laitos, joka on yksi kilpailun kumppaneista, avaa ensi vuonna laajasti dataansa. Tänä vuonna kilpailijoilla on käytössään jo varoitusdatasetti”, Apps4Finlandin projektipäällikkö Olli Rinne kertoo. ”Tämän vuoden osallistujien kannalta merkittävä avaus on Liikenneviraston Matka.fi:n datan avaaminen. Sen pohjalta odotetaan mielenkiintoisia valtakunnallisia joukkoliikennesovelluksia kisaan.” Apps4Finlandin sivustolla löytyy videoita, joissa viime vuoden voittajat kertovat, miten he ovat hyötyneet kilpailusta.
Tuomariston puheenjohtajana toimii tänä vuonna Ylen strategiapäällikkö Tuija Aalto.

Työpajoja kehittäjille – tervetuloa mukaan!

Avoimen tiedon hyödyntämisestä kiinnostuneille on toteutettu ja toteutetaan elo-syyskuussa työpajoja, joissa aihetta tarkastellaan useammalta kantilta. Pajoihin voi osallistua paikan päällä tai verkon kautta joko seuraamalla suoraa lähetystä tai katsomalla tallenteet jälkikäteen.

Maps4Finland-kehittäjätyöpajassa keskityttiin siihen, miten avoimia paikkatietoja voidaan hyödyntää. Katso työpajan tallenne: http://apps4finland.fi/events-2/maps4finland-workshop/ 

Stats4Finland-kehittäjätyöpajassa 5.9. tarkastelun kohteena ovat StatFin ja Eurostat -tilastopalvelujen kaltaisten, avointen tilastoaineistojen käyttö. Lisätietoja: http://apps4finland.fi/events-2/stats4finland-workshop/ 

Tervetuloa seuraavaan työpajaan 12.9.!
Tiistaina 12.9. kello 13 – 18 työpajakäsittelyssä ovat puolestaan uudet palvelut ja liiketoimintamahdollisuudet, joita julkisten tietovarantojen avaaminen poikii. Tässä NewBiz4Finland -työpajassa selviää, miten esimerkiksi liikkumiseen liittyvät uudet palvelut voivat tehostaa toimintaa, parantaa joustavuutta, synnyttää uusia ekosysteemejä ja kehittää yhteiskuntaa parempaan suuntaan.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen: http://apps4finland.fi/tapahtumat/newbiz4inland-tyopaja/apps4finland.fi

Facebook: https://www.facebook.com/Apps4Finland

Twitter: http://twitter.com/Apps4Fi

Sähköpostilista: http://groups.google.com/group/apps4finland

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Olli Rinne
puh. +358 40 9005556, olli(at)apps4finland.fi

Lue myös