Apps4Finland-kilpailun projektipäälliköksi Joonas Pekkanen

Artikkelikuva: Apps4Finland-kilpailun projektipäälliköksi Joonas Pekkanen
Apps4Finland-kilpailun vetäjänä toimii tänä vuonna Joonas Pekkanen. Kansalaisaktiivi ja startup-yrittäjä Joonas on ollut perustamassa Avointa ministeriötä, joka edistää kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia poliittiseen päätöksentekoon. 
 
Forum Virium Helsingissä Joonas työskentelee parhaillaan asiantuntijana EU-rahoitteisessa D-CENT-hankkeessa. D-CENT tarjoaa kansanliikkeille ja järjestöille digitaalisia työkaluja vaikuttamiseen sekä osallistumiseen.
 
Apps4Finland-kilpailun projektipäällikkönä Joonaksen vastuulla on kilpailun vetäminen kunnialla maaliin. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. järjestäjä- ja haastekumppanien hankintaa, haasteiden muotoilua kilpailuun sopiviksi, kommunikointia kehittäjäyhteisön kanssa, kilpailijoiden sparrausta sekä tuomaroinnin ja päätöstapahtuman organisointia.
 
”Apps4Finlandin ympärille on kehittynyt Suomen suurin avoimen tiedon kehittäjäyhteisö ja kumppaniverkosto. Kilpailu on tukenut satoja kehittäjiä ja auttanut tekemään Suomesta maailman johtavan avoimen tiedon hyödyntäjän”, iloitsee Joonas.
 

Haussa avoimen datan helmet

 
Apps4Finland on avoimen datan innovaatiokilpailu, joka kannustaa kansalaisia, julkisia toimijoita ja yrityksiä kehittämään uusia tapoja hyödyntää avoimia tietovarantoja. 
 
Vuonna 2014 Apps4Finland jatkaa viime vuoden uudistusten linjaa. Yhteisöt ja organisaatiot voivat tänäkin vuonna hyödyntää kisaa yhteisten ongelmien ratkomisessa tulemalla haastekumppaniksi. Tuomariston puheenjohtajana toimii tänä vuonna Mikael Jungner.
 
Kilpailuun voi osallistua niin sovelluksilla, datanavauksilla, visualisoinneilla kuin ideoillakin. Palkinnot jaetaan tänäkin vuonna neljässä pääsarjassa, jotka ovat Innosta, Hahmota, Vaikuta ja Mahdollista. Pääsarjojen  rinnalla jaetaan haastepalkintoja. 
 
Aikataulu 2014:
3.11.2014 hakemusten viimeinen jättöpäivä
3.12.2014 päätöstilaisuus ja palkintojenjako
 
Apps4Finland-kilpailun pääjärjestäjät ovat Forum Virium Helsinki, Open Knowledge Finland ry ja Suomen Verkkodemokratiaseura ry
 
Tutustu viime vuoden voittajiin: 
http://www.apps4finland.fi/voittajat-2013
http://www.apps4finland.fi/category/menestystarinat

Lisätietoa:

apps4finland.fi
 
Projektipäällikkö Joonas Pekkanen
puh. + 358 50 584 6800
joonas.pekkanen(at)forumvirium.fi

Forum Virium Helsinki
Forum Virium Helsinki kehittää uusia digitaalisia palveluja yhdessä yritysten, Helsingin kaupungin, muiden julkisten toimijoiden ja kaupunkilaisten kanssa. Tavoitteena on synnyttää parempia palveluita ja kasvavaa liiketoimintaa sekä avata yhteyksiä kansainvälisille markkinoille. www.forumvirium.fi
 
Open Knowledge Finland ry
Open Knowledge Finland edistää tiedon avoimuutta ja avoimen tiedon hyödyntämistä sekä edesauttaa avoimen yhteiskunnan kehittymistä. Yhdistys edistää avoimuudesta kiinnostuneiden toimijoiden verkostoitumista sekä toteuttaa tarkoitusta edistäviä projekteja ja koulutusta yhteistyössä kehittäjien ja julkishallinnon kanssa. www.okf.fi
 
Suomen Verkkodemokratiaseura ry
Suomen Verkkodemokratiaseura ry edistää demokratiaan liittyvien osallistumisjärjestelmien ja käytäntöjen kehittämistä ja käyttöönottoa Suomessa. Seura edistää myös verkkodemokratian tutkimusta ja siihen liittyvien kokeilujen organisoimista. www.verkkodemokratia.fi
 

Lue myös