Affecto ja Tampereen kaupunki järjestävät hackathonin

Artikkelikuva: Affecto ja Tampereen kaupunki järjestävät hackathonin
Affecto, Tampereen kaupunki ja Tredea järjestävät yhdessä hackathon-tapahtuman 24.-25.lokakuuta 2015. Yhteen tuodaan koodareita, designereita ja liiketoiminnan kehittäjiä kilpailemaan siitä, kuka häkkää Tampereen Hämeenkadun parhaiten! Osallistujille tapahtuma luo puitteet verkostoitumiselle ja uuden oppimiselle. Voittajatiimi pääsee vielä jatkojalostamaan ideaansa Helsinkiin Slush Hacks Ultrahacks -tapahtumaan 6.-8.marraskuuta 2015, sekä itse Slush-tapahtumaan.
 
Kisassa haetaan ideoita, konsepteja ja ratkaisuja seuraaviin haasteisiin:
  • Millaista dataa Hämeenkadusta ja sen käytöstä voidaan kerätä ja miten siitä voi jalostaa asukkaita ja asiakkaita hyödyttäviä palveluja?
  • Miten avointa dataa voidaan hyödyntää niin, että se tukee Hämeenkadun kivijalkakauppojen, ravintoloiden ja kahviloiden vetovoimaisuutta ja asioinnin helppoutta?
  • Miten avointa dataa voidaan hyödyntää niin, että se tukee liikkumisen helppoutta ja joustavuutta ja mahdollistaa jalankulun, pyöräilyn ja joukkoliikenteen sujuvan käytön, ja myös kytkee Hämpin parkin ja lähiseudun muut pysäköintilaitokset Hämeenkadun palvelutarjontaan?
  • Millaista avointa dataa voidaan hyödyntää tapahtumien järjestämisessä ja ohjaamisessa, turvallisuuden lisäämisessä tai infran valvonnassa ja kunnossapidossa ja millaisia reaaliaikaiseen tietoon perustuvia palveluja Hämeenkadulla asioiville tai sen yrittäjille voidaan tarjota?
Ilmoittautuminen tapahtumaan on nyt käynnissä. Lue myös affectolaisten kokemuksia hackathoniin osallistumisesta.
 
Lisätietoja: http://hackathon.affecto.fi/
 
Twitter: #ahack  
 
Affecto on yksi Forum Virium Helsingin jäsenyrityksistä. Lue lisää Affecton toimitusjohtaja Julius Mannin haastattelusta.
 

Lue myös