Haemme projektipäällikköä

Artikkelikuva: Haemme projektipäällikköä

Haemme Pilot Green -hankkeeseen projektipäällikköä kehittämään kaupunkien vihreää infrastruktuuria. Tarjoamme hyvät edut ja näköalapaikan Euroopan älykaupunkikehitykseen.

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö, joka kehittää tulevaisuuden kaupunkiratkaisuja yhdessä yritysten, kaupunkien ja tutkimuslaitosten kanssa.

Forum Virium Helsinki hakee nyt Pilot Green -hankkeeseen projektipäällikköä.

PilotGreen -hankkeessa kehitetään innovatiivisia vihreän infrastruktuurin ratkaisuja kaupungeissa. Tavoitteena on uudistaa vihreän infrastruktuurin sektoria kytkemällä siihen uusia toimijoita ja rohkaista näitä kehittämään luovia, alaa disruptoivia ratkaisuja. Lisäksi tavoitteena on tuottaa kaupungeille ja kunnille ymmärrystä ratkaisujen hyödynnettävyydestä. Ratkaisujen tulisi päätyä osaksi kaupunkisuunnittelua ja kaavoitusta. Hankkeessa sitoutetaan kaupunkien toimijoita kokeiluhankintoihin ja investointeihin. Forum Virium Helsinki on hankkeen koordinaattori. Muut hankkeen partnerit ovat LAB AMK Lahdesta sekä Metropolia AMK Helsingistä. Kolmivuotinen hanke tehdään vuosina 2023–25 ja sen rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto.

Projektipäällikkönä vastaat ryhmähankkeen koordinoinnista, rahoittajayhteyksistä, hankkeen partneriyhteistyöstä sekä Forum Virium Helsingin vastuulla olevien tehtävien toimeenpanosta. Sisäiseen projektitiimiin kuuluu myös projektisuunnittelija ja viestinnän asiantuntija. Yritys- ja asukasyhteistyöhön saat vahvaa tukea myös kollegoiltasi.

Tehtäviisi sisältyy kokonaisviestinnän johtaminen ja vastuu hankeraportoinnista sekä sidosryhmäyhteistyöstä. Projektipäällikön roolissa korostuu myös sisällölllinen asiantuntijuus. Tarvitset osaamista vihreän infran suunnittelusta ja ratkaisuista sekä kokeilualustatoiminnasta.

Sinulla on jo kannukset projektinhallinnasta sekä hyvät yhteistyötaidot. Tehtävässä pääset hyödyntämään aiempaa kokemustasi vihreän infran projekteista ja kokeilualustatoiminnasta. Pystyt hallitsemaan laajoja kokonaisuuksia ja työskentelet itsenäisesti. Omaat hyvät viestintävalmiudet ja olet kiinnostunut kehittämään tulevaisuuden kaupunkia.

Toivomme:

 • Näyttöä tuloksellisesta yritysyhteistyöstä ja systemaattisesta projektien läpiviennistä
 • Kokemusta yritysyhteistyön fasilitoinnista ja koordinoinnista, sekä monen toimijan yhteistyöstä
 • Kykyä toimia moninaisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa
 • Näkemystä ja perustietoutta vihreän infran sovellusalueista kaupunkiympäristössä sekä siihen liittyvien ratkaisujen soveltamisesta Suomessa
 • Vähintään 5 vuoden työkokemusta asiantuntija-/projektipäällikkötehtävistä
 • Soveltuvaa koulutusta sekä sujuvaa suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa
 • Kokemusta hanketyöstä (EU, EAKR tms.).

Tarjoamme:

 • Kolmevuotisen työsuhteen 2023–25
 • Fiksun ja mukavan työyhteisön
 • Toimitilat Helsingin ydinkeskustassa ja joustavat etätyömahdollisuudet
 • Hyvät edut
 • Näköalapaikan Euroopan älykaupunkikehitykseen.

Hakuaika on päättynyt 12.12.2022. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin.

Lisätietoa

Ohjelmajohtaja, Fiksu kaupunki Kerkko Vanhanen

Kerkko Vanhanen
Ohjelmajohtaja, Fiksu kaupunki
+358 40 596 8296
kerkko.vanhanen@forumvirium.fi

Lue myös