Forum Virium henkilöstö 2019

Markkinointiviestinnän asiantuntija, tule meille töihin!

Tarjoamme hyvät edut ja mahtavan työyhteisön. Pääset kertomaan Helsingin innovaatioiden ja älykaupunkikehityksen tarinaa.

Forum Virium henkilöstö 2019

Etsimme teknistä asiantuntijaa edistämään digitaalisten palveluiden kehittämistä älykaupungissa

Tehtävä tarjoaa näköalapaikan älykaupungin digitaalisten palvelujen kehittämiseen ja niitä mahdollistavien data-alustojen rakentamiseen. Autat osaamisellasi kaupunkia ja yrityksiä luomaan yhteneviä tapoja kerätä, välittää ja hyödyntää tietoa. Työsi mahdollistaa tulevaisuudessa uusien kaupunkipalvelujen ja uuden liiketoiminnan syntymisen laadukkaan tietopohjan ja toimivien rajapintojen päälle.

Forum Virium henkilöstö 2019

Etsimme alusta- ja pilvipalveluiden asiantuntijaa. Hae 7.3. mennessä!

Haemme työntekijää! Alusta- ja pilvipalveluiden asiantuntijana työskentelet osana Forum Virium Helsingin hallinnon tiimiä, jonka tehtävänä on tuottaa talous-, tietohallinto- ja tukipalveluita noin 70 projektiammattilaiselle. Hae 7.3. mennessä.

Nordic Healthy Cities

Nordic Healthy Cities -hankkeessa pohjoismaiset kaupungit tekevät yhteistyötä yritysten kanssa tuodakseen kestäviä ratkaisuja tukemaan asukkaiden hyvinvointia kasvavissa ja tiivistyvissä kaupungeissa.

Polle-jakelurobotti CoHeWe Kustaankartano

Polle-lähettirobottia testataan ruokajakelussa Kustaankartanon seniorikeskuksessa – voi kuljettaa myös postit ja pyykit

Pilotin tavoitteena on sujuvoittaa aterioiden kuljetusta seniorikeskuksen osastoille. Dimalog Oy ja Muotohiomo Oy kokeilevat ratkaisua yhdessä Helsingin kaupungin kanssa.

Sohjoa Last Mile edistää automaattisen julkisen liikenteen käytännön kokeiluja ja jakaa oppeja EU-lainsäädännöstä

Sohjoa Last MIle jatkaa siitä mihin Sohjoa Baltic -projekti jäi. Edellisen projektin oppeja hyödynnetään ja kokeilujen vaikeusastetta kohotetaan seuraavalle tasolle. Pilottien päätavoite on operoida automaattisia minibusseja ilman ajoneuvon sisällä olevaa turvakuljettajaa. Lisäksi kokeillaan kutsuohjattua palvelukonseptia ja keskitytään palveluiden toimintavarmuuteen.

Forum Virium Helsinki toteuttaa Helsingin data- ja ilmastostrategiaa

Vuoden 2021 aikana laitamme Forum Viriumissa uuden vaihteen silmään datan hyödyntämisessä, kertoo toimitusjohtajamme Mika Malin vuosikatsauksessaan.

Älyliikenne kuuluu kaikille 2.0 -jälkitiedote

Ääniohjauksella toimivia palveluita, lapsille räätälöityä liikennesovellusta, reaaliaikaista liikennevälineiden kapasiteettitietoa ja virtuaalista ennakkotutustumista kulkureittiin. Älyliikenne kuuluu kaikille 2.0 -työpajassa 21.1. ideoitiin ratkaisuja erilaisten ihmisten isoihin liikkumisen haasteisiin.

AiRMOUR_EHang Falcon_in_flight_web

AiRMOUR-hanke valjastaa dronet osaksi ensihoitoa

Ilmatilasta puhutaan liikenteen kolmantena ulottuvuutena. Tutkimusta ja uusia ilmaliikenteen innovaatioita edistävässä AiRMOUR-hankkeessa paneudutaan uusien liikkumistapojen löytämiseen ensihoidon tarpeisiin. Sähkökäyttöisiä droneja testataan neljässä eri maassa ensiaputarvikkeiden ja lääkäreiden kuljetukseen alkuvuodesta 2023. 

Callboats Vartiosaari 2020 Kuva Vesa Laitinen

Helsinki menestyi Smart City -vertailuissa 2020

Helsinki oli maailman toiseksi paras älykaupunki ja Suomi Euroopan toiseksi innovatiivisin maa vuoden 2020 älykaupunkivertailuissa. 

Jätkäsaari Mobility Lab kokeiluhaku 2021

Älyliikenteen nopeiden kokeilujen haku auki Jätkäsaareen

Jätkäsaari Mobility Lab etsii uusia älyliikenteen ratkaisuja nopeilla kokeiluilla. Kokeiluhaku on avoinna 3.2.2021 asti.

Yhteiskehittämisopas sote

Uusi yhteiskehittämisen opas sosiaali- ja terveydenhuoltoaloille julkaistu

Uusi asiantuntijajulkaisumme Tarpeesta ratkaisuksi – Yhteiskehittämisen opas sosiaali- ja terveydenhuollossa kertoo kuinka yhteiskehittämisellä voidaan parantaa olemassaolevia ja luoda uusia kunnallisia palveluja.

LIDO_DSC0014

Liikkumisen ja liikenteen data haltuun: LIDO-hankekokonaisuus

Liikenteen datan haltuunotto (LIDO) -hankekokonaisuuden tavoitteena on saada Helsingin liikenteen tieto ja data liikenne- ja kaupunkisuunnittelijoiden aktiiviseen käyttöön ja edistää liikenteen tilannekuvan toteuttamista.

Hyvää joulua robotilta

Hyvää joulua! God Jul!

Erikoisen vuoden lähestyessä loppuaan haluamme tämän videon tiimoilta toivottaa kaikille helsinkiläisille, yhteistyökumppaneillemme sekä maailman toimivimman kaupungin rakentamisen ystäville rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta! 

wc-istuin cohewe kustaankartano

Älykkäät WC-tuet paransivat ikäihmisten hyvinvointia Helsingissä

Avustavat WC-istuimet ja automaattinen intiimialueiden pesuteknologia paransivat Kustaankartanon seniorikeskuksen asukkaiden hyvinvointia tänä vuonna tehdyissä kokeiluissa Helsingissä. Istuimet toimittivat yritykset Väinö Korpinen Oy ja Visu Työhyvinvointi Oy.

Fiksu kaupunki_1005165_Jussi_Hellsten

Fiksu kaupunki – Helsinki Innovation Districts: älykaupunkikehitys laajenee Malmille, Pasilaan, Malminkartano-Kannelmäkeen ja Mellunkylään

Parhaiksi havaittuja ratkaisuja Helsingin älykaupunginosista ryhdytään viemään esikaupunkialueille ja lähiöihin Fiksu kaupunki -hankkeen puitteissa. Tavoite on monipuolistaa ja helpottaa kaupunkilaisten arkea sekä synnyttää uutta liiketoimintaa.

Dronet avuksi kaupunki-infran huoltoon ja ylläpitoon

Myrskytuhojen arviointi, puistonpenkkien kartoitus ja haitallisten vieraskasvien metsästys – tähän kaikkeen taipuu drone. Tutkimme, miten hiilineutraaleilla dronepalveluilla voi korvata polttomoottorikäyttöistä toimintaa kaupunkialueiden hoidossa. Käynnistimme keväällä 2020 nopeiden kokeilujen ohjelman, jossa etsittiin uusia dronepalveluita kaupunki-infran tueksi yhdessä Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Staran kanssa.

Jakelurobotti 2 kuva Vesa Laitinen

Vie lahja robotille ja tee hyvää – testirobotti auttaa joululahjakeräyksessä Helsingissä

Innovaatioyhtiö Forum Viriumin koordinoimassa kokeilussa itsenäisesti kulkeva robotti vastaanottaa Joulupuu-keräyksen lahjoja Kansalaistorilla. Samalla robotti kerää dataa autonomisten kuljetusten haasteista ja mahdollisuuksista.

multisensorinen aistihuone Kustaankartano

Älyteknologiaa hyödyntävä aistihuone vähensi muistisairaiden masennusta ja lääkitystä Helsingissä

Kustaankartanon seniorikeskus kokeili kuluneen vuoden ajan innovatiivista OiOi Collectiven multisensorista aistihuonetta ja Senopi AG:n VR-laseja.

Kuusi eurooppalaista kaupunkia haluaa valjastaa tekoälyn päästövähennyksiin

Liikenteen ja energiankulutuksen osuus Helsingin hiilijalanjäljestä on jopa 95% ja Euroopassa keskimäärin yli 80%. Tästä syystä Helsinki, Amsterdam, Kööpenhamina, Pariisi, Stavanger ja Tallinna ovat mukana AI4Cities-projektissa, jossa haetaan uusia, tekoälyä hyödyntäviä ratkaisuja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Tarjouspyyntö yrityksille ja organisaatioille on avautunut ja ehdotuksia voi jättää 28.2.2021 saakka.

6Aika: Carbon Neutral Tourism -kokeiluhaku: Matkailun kestävän kehityksen digitaalisia ratkaisuja

Carbon Neutral Tourism haastaa yritykset edistämään matkailun kestävän kehityksen digitaalisia ratkaisuja kokeilujen avulla. Onko yritykselläsi tai tiimilläsi matkailijoiden liikkumisen datankeruu- tai tekoälyinnovaatio, jota haluaisit kokeilla? Osallistu tarjouskilpailuun 17.1.2021 mennessä!