penkki

5 jännittävintä älykaupunkikeksintöä juuri nyt

Ilmainen älykäs puhelinkoppi, älypenkki sensoreilla, itseohjaava pyörä ja hevonkakkabingo. Forum Virium bongasi uutuudet Barcelonan Smart City -messuilta.

Etsimme ohjelmistorobotiikkaa parantamaan palveluita

Forum Virium ja Palvelukeskus Helsinki etsivät ohjelmistorobotiikkaa parantamaan ikäihmisten palveluja: tiedonkulkua ja yhteentoimivia järjestelmiä. Kerro tuotteestasi meille!

Vinkit pohjoismaiseen hyvinvointialan innovointiin yrityksille

Tuore Guide to the Nordics on opas yrityksille terveys- ja hyvinvointipalveluiden yhteiskehittämiseen Pohjoismaissa julkisen sektorin kanssa.

Ruskan paluu!

Forum Viriumin vastaavan tuottajan Ruska Tapiovaaran missio on tuoda tapahtumilla ja viestinnällä kaupunkilaisille ja yrityksille uutta ymmärrystä älykaupunkikokeiluista ja tehdä Helsingistä maailman toimivin älykaupunki.

Tulevaisuuden kaupungit tarvitsevat naisia

Aktiivisen Future Female -verkoston sata naista täyttivät kaupungintalon juhlasalin kokoontuessaan pohtimaan, millaisia ovat tulevaisuuden kaupungit.

robottibussi

Haemme projektipäällikköä älyliikenteen FABULOS-hankkeeseen

Tule kehittämään tulevaisuuden sujuvaa älyliikennettä Helsinkiin parhaiden yhteistyökumppaneiden kanssa! Työ alkaa tammikuussa 2018.

robottibussi

Haemme EU-koordinaattoria älyliikenteen FABULOS-hankkeeseen

Tule kehittämään tulevaisuuden sujuvaa älyliikennettä Helsinkiin parhaiden yhteistyökumppaneiden kanssa! Työ alkaa tammikuussa 2018.

Kuutoskaupungit avaavat rajapintojaan, ohjeet julkaistu

Ohjelmointirajapinnat ovat tulevaisuuden digipalvelujen perusta. Vain mielikuvitus on rajana innovatiivisille ideoille, konsepteille ja palveluille. Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun haluaa avata rajapinnan?

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori robottibussissa

Pormestari Vapaavuori: Helsingistä maailman toimivin älykaupunki

Älyliikenne, avoin data, innovatiiviset yritykset ja fiksut asukkaat ovat Helsingin valtteja. Ratkaisut ihmiskunnan haasteisiin syntyvät kaupungeissa.

Kaupunkilaiset mittasivat melua ja ilmanlaatua Jätkäsaaressa

Ambiciti ja Forum Virium Helsinki kutsuivat helsinkiläiset mukaan Ambiciti Jätkäsaari -kävelylle marraskuun alussa. Kävelyn aikana testattiin Ambiciti-mobiilisovelluksen käyttöä kaupunkiympäristössä.

Avoin data kaupalliseen käyttöön – opas kuutoskaupunkien yritysyhteistyöstä

Miten kaupungit voisivat auttaa yrityksiä hyödyntämään avointa dataa liiketoiminnassaan? Miten asioita käytännössä kannattaisi edistää, mitä voisi nopeasti kokeilla? Lue napakka tietopaketti avoimen datan yritysyhteistyöstä Suomen kuudessa suurimmassa kaupungissa.

Nopeat kokeilut ovat uusi tapa kehittää kaupunkeja – parhaat vinkit nyt oppaassa

Kaupunkikehityksen uudet reseptit löytyvät Forum Virium Helsingin julkaisemasta Nopeiden kokeilujen ohjelman Cookbookista. Keittokirja vastaa kaupunkikehityksen tarpeeseen tarjoamalla toimintamalleja joissa kaupunki, yritykset ja asukkaat kehittävät ketterästi tulevaisuuden palveluita.

illuminati-kaiutin

Tällaisia ovat tulevaisuuden esineet Helsingissä

Liikkuva puu, lääketikkari ja illuminati-kaiutin ovat helsinkiläisten nelosluokkalaisten neronleimauksia. Arabian taideosastoyhdistys kokosi tulevaisuuden esineet näyttelyksi ja Forum Virium Helsinki vei osan prototyypeistä esineiden internettiin.

Petra Turtiainen aloitti 6Aika-strategiatoimiston hankekoordinaattorina

“Toivoisin, että älykäs kaupunki olisi hyvä kaikille kaupunkilaisilleen ja säästäisi inhimillisiä, taloudellisia ja ympäristön resursseja. Uskon, että avoimuus ja halu tehdä yhteistyötä yli erilaisten rajojen auttavat tässä työssä”

Perille asti kehittää älykästä liikennettä pääkaupunkiseudulla

Forum Virium Helsingin ja yhteistyökumppaneiden tuore Perille asti -hanke käynnistyi syyskuussa 2017. Hanke hakee markkinalähtöisesti uusia älykkäitä liikkumisratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkäyvien käyttöön Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa.

Apps4Finland voittaja Parkman hakee kasvua ulkomailta

Vuoden 2011 avoimen datan hyödyntämistä edistävä Apps4Finland-voittaja hakee voimakasta kasvua Yhdysvalloista.

Henri Kotkanen haluaa datasta asfalttia

"Haluaisin, että tulevaisuuden kaupungissa yksilöt tietävät mitä dataa heistä kerätään, ja että he omistavat itseensä liittyvän datan. Toivon, että datainfrastruktuuri nähdään joskus tulevaisuudessa yhtä tärkeänä kuin vaikkapa sähkö- tai tieverkko.”

Tekoälyllä ja datalla ratkaisuja Helsingin kunnossapitoon

StreetReboot-kisassa Stara etsi innovaatioita hyötyajoneuvojen käytön tehostamiseksi. Lisäksi kisa toimi koelaboratoriona kaupungin tietovarantojen avaamiselle ja uudenlaiselle yhteistyölle dataosaajien kanssa.

Kalasatama lähti liikkeelle!

Voisiko tulevaisuudessa hyvinvointi- ja terveyskeskuksesta saada liikuntapalveluita? Syksyllä käynnistyneissä Fiksun Kalasataman nopeissa kokeiluissa kehitetään uudenlaisia hyvinvointia lisääviä palveluita.

Vajaakäyttöiset tilat kaupunkilaisten käyttöön!

Mikä olisi paras tapa saada vajaakäyttöiset tilat kaupunkilaisten käyttöön? Tarvitaanko rohkeita kokeiluja, ideakilpailuja vai lisää yhteistyötä kaupunkilaisten ja rakennuttajien välillä?

Janne Rinne kehittää älyliikennettä

Janne Rinne aloitti lokakuun alussa kaksivuotisen Perille asti -hankkeen projektipäällikkönä Forum Virium Helsingillä. Hankkeessa luodaan ja kokeillaan uudenlaisia liikkumisratkaisuja vastaamaan Jätkäsaareen asukkaiden, matkailijoiden ja matkailuyritysten tarpeisiin.