5G AR Eläintarhan parkki ruutukaappaus xDVisuals Oy Urban Sense

”Ikkuna Helsingin tulevaisuuteen” – uusi sovellus näyttää tulevat rakennukset

xD Visualsin uusi sovellus näyttää kännykässä ympäristöön suunnitellut tulevaisuuden rakennuskohteet. Yritys pilotoi 5G- ja AR-ratkaisuaan Keski-Pasilan Trigoni-tornitalojen 3d-malleilla UrbanSense-projektissa. Sovellus on uusi työkalu kaupunkisuunnitteluun.

Ensimmäinen FABULOS-pilotti käynnistyi Helsingissä

Kolme itseohjautuvaa ajoneuvoa liikennöi Helsingissä osana FABULOS-hankkeen testausvaihetta. Kokeilussa testataan myös on-demand -mobiilisovellusta ja itseohjautuvien ajoneuvojen kauko-ohjauskeskusta. Yksi Helsingin kokeilussa käytettävistä ajoneuvoista on muotoilustaan palkittu GACHA-robottibussi.

Drone-as-a-service – autonomisten lentojen pilotointiohjelman kokeiluhaku

Drone-as-a-service autonomisten lentojen pilotointiohjelman kokeiluhaku on ratkennut. Hankinnan kohteena ovat drone-as-a-service -kokeilut, jotka edistävät kaupunki-infran ylläpitoa tai kehittämistä. 

tyopaja-etana-kuva-Helsingin-kaupunki-Jussi-Hellsten

Näin fasilitoit työpajan etänä – 5 vinkkiä

Koronaviruskaudella moni joutuu opettelemaan uusia etätyön muotoja. Forum Virium Helsinki opetteli nopeasti, miten yhteiskehittäminen ja fasilitointi onnistuu isollakin porukalla etänä.

Projektisuunnittelija Noora Reittu töihin Urban Eco Island- ja UIA HOPE -hankkeisiin

Projektisuunnittelija Noora Reittu työskentelee Forum Viriumilla Urban Eco Island- ja UIA HOPE -hankkeissa. Älykaupungissa Noora haluaa olla mukana edistämässä tiedon avoimuutta.

Automaatioteknologia muuttaa Helsingin liikennejärjestelmää, mutta mihin suuntaan?

Kaupunkien liikenteen odotetaan mullistuvan seuraavien vuosikymmenten aikana tavalla, jota voi verrata Henry Fordin T-mallin aikaansaamaan muutokseen. Muutoksen ajureina ovat liikenteen sähköistyminen, jakamistalous ja automaatioteknologia. Onko kaupungeilla mahdollisuutta ohjata kehitystä?

Kolme luovaa ratkaisua, joilla ravintolat soveltavat nyt uusia palvelukonsepteja

Kokosimme yhteen uusia palvelukonsepteja, joita ravintolat soveltavat nyt. Tarjoamme myös ravintoloille mahdollisuuden hyödyntää uutta kuljetustenvälitysalustaa.

Matias Oikari projektisuunnittelijaksi Jätkäsaari Mobility Lab -hankkeeseen

Projektisuunnittelija Matias Oikari haluaa kehittää älykaupunkia yhdessä kokeillen. "Yhdessä kehitetty älykaupunki palvelee parhaiten sekä yrityksiä että asukkaita."

Helsinki kehittää edelläkävijöiden joukossa yhteisiä eurooppalaisia markkinoita datapohjaisille kaupunkipalveluille

Helsinki yhdessä johtavien älykaupunkien kanssa kehitti kolmivuotisessa SynchroniCity-hankkeessa markkinoita kaupunkilaisten sujuvan arkielämän IoT-palveluille.

Toimitusjohtaja Forum Virium Helsinki

Forum Virium Helsinki auttaa yrityksiä koronakaudella

Tarjoamme liiketoiminnan tukea pilotointiin kaupunkiympäristössä – osallistu kokeiluhakuihin!

Ravintoloitsija, hyödynnä tästä ilmainen kuljetustenvälitysalusta

Alustamme kautta voit ilmoittaa kuljetustarpeesta kuljetuskumppanille, kun tilaus saapuu verkkokauppaasi. Kaikille avoimen kuljetustenvälitysalustan kehitti Citylogistiikan uudet ratkaisut -projekti.

Valtiotieteilijä Piia Hanhirova projektipäälliköksi Forum Viriumiin

Projektipäällikkö Piia Hanhirova haluaa kehittää älykaupunkia ennen kaikkea käyttäjien näkökulmasta, eli ihmisläheisesti ja sosiaalisesti oikeudenmukaisesti. Hän aloitti työt liikenteen dataan liittyvässä SmashHit EU-hankkeessa.

Jatkasaaren_alyliikennekokeilut_jatkakokeilee

Kahdeksaa sujuvan liikkumisen palvelua kokeiltiin Helsingissä – Perille asti -hankkeen avulla kaupungille kokemusta älykkäistä liikkumisen palveluista

Helsingin Jätkäsaaressa kokeiltiin muun muassa tilattavia venekuljetuksia, jaettavia tavarapyöriä ja yhteiskuljetusta juniorien futistreeneihin. Futistreenien kuljetukset osoittautuivat niin toimiviksi, että niiden toteuttamiseen julkaistiin ilmainen opas, jonka avulla kaikki seurat voivat vapauttaa vanhemmat aikaavievistä treenikyydeistä.

Janne Olin aloitti projektisuunnittelijana Forum Viriumissa

Projektisuunnittelija Janne Olin työskentelee SOHJOA Baltic -projektissa. Työssään hän odottaa pääsevänsä näkemään liikenteen ja kaupunkien tulevaisuuteen.

Forum Virium henkilöstö 2019

Palkkaamme vihreän infran ja kaupunkisuunnittelun asiantuntijan B.Green-hankkeeseen

Tarjoamme kiinnostavan tehtävän kansainvälisen älykaupunkikehityksen huipulta, itsenäisen ja monipuolisen työn, hyvät edut sekä mukavan ja kannustavan työyhteisön ja työtilat Helsingin keskustassa sekä Kalasatamassa.

UrbanSense pilotoi 5G-ratkaisuja katujen kuntotietoon, ostoskeskusten riskitilanteisiin ja liikennevalojen tunnistamiseen karttasovelluksissa

Uutta 5G-liiketoimintaa edistävä UrbanSense-hanke valitsi kolme uutta kokeilupilottia Helsinkiin. Kokeiluissa hyödynnetään Edge-computing-teknologiaa.

iTrack-ratkaisu mahdollistaa raitiolinjaverkoston reaaliaikaisen seurannan

iTrack-hankkeen tavoitteena on parantaa raitiolinjaverkoston kuntoarviointia sensoripohjaisen ratkaisun avulla. Ratkaisu mahdollistaa vaurioituneiden tai rikkoutuneiden raiteiden monitoroinnin ja tarjoaa näin arvokasta tietoa kaupungeille ja liikenneviranomaisille.

Forum Virium henkilöstö 2019

Palkkaamme projektisuunnittelijan CroBoDDIT-projektiin

Tarjoamme kiinnostavan tehtävän kansainvälisen älykaupunkikehityksen huipulta, itsenäisen ja monipuolisen työn, hyvät edut sekä mukavan ja kannustavan työyhteisön Helsingin ydinkeskustassa. 

Energia-avustuksesta vauhtia taloyhtiöiden energiaremontteihin

Huolella suunnitellut energiatehokkuusinvestoinnit ja valtion uusi energia-avustus taloyhtiöille olivat Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeen infotilaisuuden kuumat puheenaiheet. 

Jätkäsaari Mobility Lab – Nopeiden kokeilujen valinnat

Jätkäsaari Mobility Labin ensimmäiset nopeat kokeilut on valittu. Vuodenvaihteen kokeiluhaussa etsittiin liikenteen sujuvuutta ja kestäviä liikkumistapoja tukevia uusia ratkaisuja.

Forum Virium henkilöstö 2019

Näin asioit Forum Viriumin kanssa koronaviruskautena

Työnteko ja älykaupunkiprojektien tekeminen jatkuu normaalisti etäyhteyksillä.