Hyödynnä taloyhtiöiden ilmastoviisas open source -dataportaali

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeessa käytetty dataportaali tuo datavirran asukkaan omaan hallintaan. 

Projektisuunnittelija Eetu Ryynänen töihin Forum Viriumin Älykäs liikenne -tiimiin

Projektisuunnittelija Eetu Ryynänen aloitti helmikuussa työt Vähähiilisyyttä tukevat dronepalveluratkaisut Etelä-Suomessa ja Jätkäsaari Mobility Lab -hankkeissa. Eetu haluaa kehittää älykaupunkia ja sen eri osa-alueita palvelemaan kaikkia kaupungissa asuvia ihmisiä ja yrityksiä.

Kokeilujoukot osallistaa helsinkiläisiä kehittämään tulevaisuuden älykkäitä ratkaisuja

Liity Kokeilujoukkoihin, pääset ensimmäisenä kokeilemaan uusia innovaatioita!

Älykaupunki syntyy nöyrissä kohtaamisissa

Helsingin Kalasatama niittää mainetta ennakkoluulottomana asuinalueena, jossa perinteinen on korvattu kokeilulla. Tulevaisuuden testilaboratoriossa keskiössä on kuitenkin ihminen itse.  

Avoin kaupunkidata 10 vuotta: näin kaupunkihanke käynnisti datan avaamisen ja teki siitä valtavirtaa

Pääkaupunkiseudun kaupunkien julkista dataa 10 vuotta avannut pioneeripalvelu Helsinki Region Infoshare (HRI) on näyttänyt avoimuuden mallia julkishallinnolle. Forum Virium Helsingillä on ollut merkittävä rooli HRI-palvelun rakentamisessa ja kehittämisessä, jossa datan avaamisesta on tullut valtavirtaa kunnalliselta tasolta Valtiolle asti.

Urban3 on uusi älykaupunkikehittämisen innovaatiokeskittymä

Uusi rakennetun ympäristön ja älykaupunkitoimijoiden innovaatiokeskittymä Urban3 on lanseerattu avaustapahtumassa 18.3.2021. Toimintaa on käynnistetty vuoden 2020 aikana Pohjoismaiden suurimmassa startup-keskittymässä Maria 01:ssä. 

Forum Virium henkilöstö 2019

Tekninen asiantuntija, PowerBI

Tarjoamme hyvät edut ja mahtavan työyhteisön. Pääset vaikuttamaan Helsingin digitaaliseen kaupunkikehitykseen näköalapaikalta.

Helsingissä kokeiltiin datan keräämistä sähköpotkulautojen käytöstä

Helsingissä kokeiltiin viime kesänä ja syksynä uutta tapaa jakaa ja hyödyntää dataa sähköpotkulautojen käytöstä. Kokeilu toteutettiin Forum Virium Helsingin, Voin, Tierin, Helsingin kaupungin ja ranskalaisen Vianovan yhteistyönä.

Jätkäsaari Mobility Lab – Nopeiden kokeilujen valinnat 2021

Jätkäsaari Mobility Labin kevään 2021 nopeat kokeilut on valittu. Vuodenvaihteen kokeiluhaussa etsittiin uusia älyliikenteen innovaatioita kokeiltavaksi Länsisataman alueelle Helsingissä. Kokeiluehdotuksia saatiin ennätysmäärä, yhteensä 40 kappaletta, joista keväällä toteutettavaksi valittiin viisi kokeilua.

I4I_1002893_Jussi_Hellsten

Innovations4Interventions-kilpailun voittajat julkistettu

Innovations4Interventions-kilpailussa (I4I) etsittiin digitaalisia ratkaisuja, jotka parantavat Healthy Outdoor for Everyone (HOPE) -hankkeen interventioiden iskukykyä ja tätä kautta parempaa ilmanlaatua kaupunkilaisille. Tarjouksista toteutukseen valittiin neljä kokeilua. Valittujen kokeilujen kokonaissummaksi muodostui 91 775 euroa.

Chillaa-sovellus

Lukiolaiset kokeilivat stressinhallintaan kehitettyä Chillaa-sovellusta 

Helsingin lukiolaiset pääsivät testaamaan Adventure Clubin kehittämää Chillaa-mobiilisovellusta. Chillaa on nuorille suunnattu mobiilisovellus, jonka tarkoitus on opettaa taitoja oman mielen hallintaan ja sosiaalisiin tilanteisiin sekä lisätä nuorten itsevarmuutta.

Forum Virium henkilöstö 2019

Palkkaamme tuoteomistajan Helsingin digitaaliselle kaksoselle – tule meille töihin!

Tarjoamme hyvät edut ja mahtavan työyhteisön. Pääset vaikuttamaan Helsingin digitaaliseen kaupunkikehitykseen näköalapaikalta.

Ravintolat selvittävät kokeilussa, mistä hiilijalanjälki syntyy

Hiilijalanjälkitieto kiinnostaa nyt alalla kuin alalla. Hiilijalanjäljen laskeminen tukee liiketoiminnan kehittämistä sekä auttaa kuluttajia tekemään tiedostavampia valintoja. Mission Zero Foodprint -hankkeen pilottiravintoloissa testataan kevään aikana Clonet Oy:n kehittämää ateriakohtaista hiilijalanjälkilaskuria ja pohditaan, miten hiilijalanjäljestä voitaisiin viestiä myös kuluttajille.

Logistiikan saavutettavuusdata – paremmat kuljetuspalvelut datan avulla

Logistiikan saavutettavuusdata -hankkeessa ratkaistaan lähijakelun haasteita tuomalla saavutettavuustietoa avoimena, standardien mukaisena datana kaikkien logistiikkatoimijoiden saataville. Konkreettisena tavoitteena on luoda yrityksille toimintamalli viimeisten metrien jakelun tiedon välittämiseen kuljettajille avoimena tietona.

6Aika Carbon Neutral Tourism -kokeilut valittu: Kolme matkailun kestävän kehityksen digitaalista ratkaisua

6Aika Carbon Neutral Tourism -hankkeessa edistetään nyt matkailun kestävän kehityksen digitaalisia ratkaisuja kolmella kokeiluilla, joista vastaavat Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy, Salmi Platform Oy sekä Positive Impact Finland Oy. Kokeiluissa pureudutaan matkailun hiilijalanjäljen mittaamiseen uusilla innovatiivisilla ratkaisuilla, joissa hyödynnetään tiedonkeruuta monialaisesti Helsingin, Tampereen ja Turun kaupunkien yhteisessä hankkeessa.

Forum Virium henkilöstö 2019

Markkinointiviestinnän asiantuntija, tule meille töihin!

Tarjoamme hyvät edut ja mahtavan työyhteisön. Pääset kertomaan Helsingin innovaatioiden ja älykaupunkikehityksen tarinaa.

Forum Virium henkilöstö 2019

Etsimme teknistä asiantuntijaa edistämään digitaalisten palveluiden kehittämistä älykaupungissa

Tehtävä tarjoaa näköalapaikan älykaupungin digitaalisten palvelujen kehittämiseen ja niitä mahdollistavien data-alustojen rakentamiseen. Autat osaamisellasi kaupunkia ja yrityksiä luomaan yhteneviä tapoja kerätä, välittää ja hyödyntää tietoa. Työsi mahdollistaa tulevaisuudessa uusien kaupunkipalvelujen ja uuden liiketoiminnan syntymisen laadukkaan tietopohjan ja toimivien rajapintojen päälle.

Forum Virium henkilöstö 2019

Etsimme alusta- ja pilvipalveluiden asiantuntijaa. Hae 7.3. mennessä!

Haemme työntekijää! Alusta- ja pilvipalveluiden asiantuntijana työskentelet osana Forum Virium Helsingin hallinnon tiimiä, jonka tehtävänä on tuottaa talous-, tietohallinto- ja tukipalveluita noin 70 projektiammattilaiselle. Hae 7.3. mennessä.

Nordic Healthy Cities

Nordic Healthy Cities -hankkeessa pohjoismaiset kaupungit tekevät yhteistyötä yritysten kanssa tuodakseen kestäviä ratkaisuja tukemaan asukkaiden hyvinvointia kasvavissa ja tiivistyvissä kaupungeissa.

Polle-jakelurobotti CoHeWe Kustaankartano

Polle-lähettirobottia testataan ruokajakelussa Kustaankartanon seniorikeskuksessa – voi kuljettaa myös postit ja pyykit

Pilotin tavoitteena on sujuvoittaa aterioiden kuljetusta seniorikeskuksen osastoille. Dimalog Oy ja Muotohiomo Oy kokeilevat ratkaisua yhdessä Helsingin kaupungin kanssa.

Sohjoa Last Mile edistää automaattisen julkisen liikenteen käytännön kokeiluja ja jakaa oppeja EU-lainsäädännöstä

Sohjoa Last MIle jatkaa siitä mihin Sohjoa Baltic -projekti jäi. Edellisen projektin oppeja hyödynnetään ja kokeilujen vaikeusastetta kohotetaan seuraavalle tasolle. Pilottien päätavoite on operoida automaattisia minibusseja ilman ajoneuvon sisällä olevaa turvakuljettajaa. Lisäksi kokeillaan kutsuohjattua palvelukonseptia ja keskitytään palveluiden toimintavarmuuteen.