Perille asti kehittää älykästä liikennettä pääkaupunkiseudulla

Forum Virium Helsingin ja yhteistyökumppaneiden tuore Perille asti -hanke käynnistyi syyskuussa 2017. Hanke hakee markkinalähtöisesti uusia älykkäitä liikkumisratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkäyvien käyttöön Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa.

Apps4Finland voittaja Parkman hakee kasvua ulkomailta

Vuoden 2011 avoimen datan hyödyntämistä edistävä Apps4Finland-voittaja hakee voimakasta kasvua Yhdysvalloista.

Henri Kotkanen haluaa datasta asfalttia

"Haluaisin, että tulevaisuuden kaupungissa yksilöt tietävät mitä dataa heistä kerätään, ja että he omistavat itseensä liittyvän datan. Toivon, että datainfrastruktuuri nähdään joskus tulevaisuudessa yhtä tärkeänä kuin vaikkapa sähkö- tai tieverkko.”

Tekoälyllä ja datalla ratkaisuja Helsingin kunnossapitoon

StreetReboot-kisassa Stara etsi innovaatioita hyötyajoneuvojen käytön tehostamiseksi. Lisäksi kisa toimi koelaboratoriona kaupungin tietovarantojen avaamiselle ja uudenlaiselle yhteistyölle dataosaajien kanssa.

Kalasatama lähti liikkeelle!

Voisiko tulevaisuudessa hyvinvointi- ja terveyskeskuksesta saada liikuntapalveluita? Syksyllä käynnistyneissä Fiksun Kalasataman nopeissa kokeiluissa kehitetään uudenlaisia hyvinvointia lisääviä palveluita.

Vajaakäyttöiset tilat kaupunkilaisten käyttöön!

Mikä olisi paras tapa saada vajaakäyttöiset tilat kaupunkilaisten käyttöön? Tarvitaanko rohkeita kokeiluja, ideakilpailuja vai lisää yhteistyötä kaupunkilaisten ja rakennuttajien välillä?

Janne Rinne kehittää älyliikennettä

Janne Rinne aloitti lokakuun alussa kaksivuotisen Perille asti -hankkeen projektipäällikkönä Forum Virium Helsingillä. Hankkeessa luodaan ja kokeillaan uudenlaisia liikkumisratkaisuja vastaamaan Jätkäsaareen asukkaiden, matkailijoiden ja matkailuyritysten tarpeisiin.

Kuutoskaupunkien API-työkalupakista apua rajapinnan avaajalle

API-rajapinnat ovat tulevaisuuden digipalvelujen perusta. Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun haluaa avata rajapinnan? Kuutoskaupunkien esitesarja täydentyy API-työkalupakilla.

8 vinkkiä esineiden internetin avoimeen ekosysteemiin

Syyskuussa Helsingin, Antwerpenin ja Lontoon älykaupunkien asiantuntijat kokoontuivat Tampereelle teknologiatapahtuma Mindtrekiin. Kokosimme yhteen kaupunkien vinkit avoimemman esineiden internetin edistämiseen.

Robotti laskeutui Kaivopuistoon!

Kaivopuistossa testattiin ruohoa leikkaavaa robottia. Testirobotti arvioi ympäristönsä ihmismäisesti ja leikkaa nurmikon turhia kaartelematta. Tavoitteena on, että robotit leikkaavat Jätkäsaaren Hyväntoivonpuiston nurmikot jo vuonna 2020.

ai_mindtrek

Tekoäly on seuraava iPhone

Kansainväliset investoinnit tekoälyyn ovat kasvaneet vuodessa 300 prosenttia. Google, Facebook ja muut digiyhtiöt käyttävät tekoälyyn 20–30 miljardia vuodessa.

Näin koululaiset kehittäisivät bussimatkoja teknologialla

Koululaiset pohtivat yhdessä asiantuntijoiden kanssa pelastaako teknologia bussimatkat. Forum Virium Helsingin Vekotinverstaan järjestämässä työpajassa katsottiin bussimatkaa kokonaisuutena teknologian kautta: Miten teknologia voisi tehdä matkastasi miellyttävämmän? Mitä hyötyjä se voisi tuoda kuljettajalle tai liikennöitsijälle?

Haemme älykkäiden oppimisympäristöjen kehittäjää

Forum Virium Helsinki hakee Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt –projektiin kokeiluohjelman projektipäällikköä fasilitoimaan yritysten innovatiivisten ratkaisujen testausta ja yhteiskehitystä kouluympäristössä. Lähetä hakemuksesi 4.10.2017 mennessä.

mySMARTLife Helsinki – Uusia ratkaisuja energiatehokkuuden parantamiseksi

Helsinki haluaa vähentää päästöjään uusien älykkäiden ratkaisujen avulla. MySMARTLife Helsinki keskittyy erityisesti energiatehokkuuden parantamiseen ja liikenteen päästöjen vähentämiseen IoT/ICT ratkaisujen kautta.

bIoTope – Avoimia standardeja esineiden internetille

bIoTope-hankkeessa kehitetään innovatiivista teknologiaa ja standardoituja alustoja. Kun nämä tuodaan yhteen, mahdollistetaan esineiden internetin ja erilaisten systeemien välinen yhteentoimivuus. Tämä puolestaan luo pohjaa uusille IoT-ratkaisuille.

Fiksu Kalasatama houkuttelee ennätysmääriä innovaatioturisteja Helsinkiin

”Innovaatioturismi on viime vuosina kasvanut ilmiö. Menestyvät valtiot ja kaupungit haluavat uudet teknologiat ja käytännöt palvelemaan omia kansalaisiaan ja talouttaan”, Fiksu Kalasatama -hankkeen ohjelmajohtaja Veera Mustonen kertoo.

Jaossa jopa 300 000 euroa esineiden internet -ratkaisulle – vaikuta nyt avoimeen hakuun

Onko sinulla tai yritykselläsi testattu esineiden internetille pohjautuva ratkaisu tai palvelu? Vastaa kyselyyn ja voit vaikuttaa EU-hankkeen avoimeen rahoitushakuun.

Metropolia liittyi Forum Virium Helsingin jäseneksi

Haastattelimme Metropolian tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) johtajaa Anna-Maria Vilkunaa ja Metropolian Älykkäämmän liikkumisen osaamiskeskittymän projektijohtajaa Harri Santamalaa jäsenyydestämme.

IoT-ohjelman ensimetrit: twiittaavia kukkaruukkuja, uutta dataa ja kaupunkien välistä yhteistyötä

Forum Virium Helsingin IoT-ohjelma on ollut toiminnassa reilun puolen vuoden ajan. Tiimin missio on kirkastunut kuluneen vuoden aikana.

Forum Viriumin avoin data ja esineiden internet näyttävästi esillä MindTrek-tapahtumassa syyskuussa

Helsinki on avannut dataa ja rajapintoja hyödynnettäviksi digitaalisissa palveluissa Forum Viriumin johdolla jo vuodesta 2011. Mindtrekin avauspäivänä puheena on avoin data ja siitä syntyvä liiketoiminta.

Jussi Karmala Forum Viriumin viestintäpäälliköksi

”Haluan tehdä Helsingistä maailman parhaan älykaupungin, jossa elämä on helppoa ja hauskaa”, Karmala sanoo.