Smart City 2017 – Suomen suurin kehittyvien kaupunkien päättäjätapahtuma

Aika: 31.10.-1.11.2017. Paikka: Helsinki. Smart City 2017 tarjoaa kattauksen kansainvälisen tason puheenvuoroja, osaamista, trendejä ja tulevaisuuden näkymiä Helsingin Korjaamolla.

Fiksu Kalasatama houkuttelee ennätysmääriä innovaatioturisteja Helsinkiin

”Innovaatioturismi on viime vuosina kasvanut ilmiö. Menestyvät valtiot ja kaupungit haluavat uudet teknologiat ja käytännöt palvelemaan omia kansalaisiaan ja talouttaan”, Fiksu Kalasatama -hankkeen ohjelmajohtaja Veera Mustonen kertoo.

Jaossa jopa 300 000 euroa esineiden internet -ratkaisulle – vaikuta nyt avoimeen hakuun

Onko sinulla tai yritykselläsi testattu esineiden internetille pohjautuva ratkaisu tai palvelu? Vastaa kyselyyn ja voit vaikuttaa EU-hankkeen avoimeen rahoitushakuun.

Metropolia liittyi Forum Virium Helsingin jäseneksi

Haastattelimme Metropolian tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) johtajaa Anna-Maria Vilkunaa ja Metropolian Älykkäämmän liikkumisen osaamiskeskittymän projektijohtajaa Harri Santamalaa jäsenyydestämme.

IoT-ohjelman ensimetrit: twiittaavia kukkaruukkuja, uutta dataa ja kaupunkien välistä yhteistyötä

Forum Virium Helsingin IoT-ohjelma on ollut toiminnassa reilun puolen vuoden ajan. Tiimin missio on kirkastunut kuluneen vuoden aikana.

Forum Viriumin avoin data ja esineiden internet näyttävästi esillä MindTrek-tapahtumassa syyskuussa

Helsinki on avannut dataa ja rajapintoja hyödynnettäviksi digitaalisissa palveluissa Forum Viriumin johdolla jo vuodesta 2011. Mindtrekin avauspäivänä puheena on avoin data ja siitä syntyvä liiketoiminta.

Jussi Karmala Forum Viriumin viestintäpäälliköksi

”Haluan tehdä Helsingistä maailman parhaan älykaupungin, jossa elämä on helppoa ja hauskaa”, Karmala sanoo.

Helsinki käynnisti Synchronicity-hankkeen yhdessä johtavien älykaupunkien kanssa

Vuoden 2017 alussa Helsinki käynnisti Synchronicity-hankkeen yhdessä johtavien älykaupunkien kanssa. Tavoitteena on luoda paremmat edellytykset IoT-palveluiden skaalautumiselle yli kaupunki- ja siilorajojen.

Itävaltalaisia smart city ja cleantech-alan huippuyrityksiä tavattavissa Helsingissä ja Tampereella

Advantage Austria tuo ryhmän itävaltalaisia yrityksiä tutustumaan suomalaiseen smart city ja cleantech-alaan.

The Nordic Business & Living Lab Alliance

Projektin tavoitteena on luoda pohjoismainen verkosto julkisen sektorin ja yritysten välille kehittämään, testaamaan ja tukemaan yritysten terveys- ja hyvinvointituotteita ja -palveluiden kaupallistamista.

REFILL – väliaikaisuudesta uutta kaupunkia

Vajaakäyttöiset ja tyhjät tilat ja alueet tarjoavat mahdollisuuden kokeilla, kehittää uutta sekä kokea kaupunki uudella tavalla.

Bright Ageing – Älyvalaistuksella hyvinvointia ikäihmisille

Vähäinen valon määrä on yksi merkittävä ikääntyneiden kaatumisten ja loukkaantumisten syy, joten älykkäällä valaistuksella voidaan tehokkaasti ennaltaehkäistä onnettomuuksia ja näin lisätä kotihoidon asiakkaiden hyvinvointia ja turvallisuutta.

Fiksu Kalasatama Living Lab

Fiksu Kalasatama avasi syksyllä 2016 Helsingin Suvilahteen yhteiskehitystilan, Fiksu Kalasatama Living Labin. Tila tarjoaa paikan tapaamisille, yhteiskehittämiselle ja verkostoitumiselle.

Kolme verkostoa kokosi yhteen hyvinvointipalveluiden kehittämisestä kiinnostuneet

Ensimmäinen Uskalla kokeilla. Vanhuspalveluiden living lab -kokemukset jakoon! -workshop keräsi kaikkiaan yli 40 henkilöä Laurean Tikkurilan kampukselle.

Helsinki on yrityksille kelpo kotipaikka

Yritykset pitävät Helsinkiä hyvänä sijaintipaikkana. Kaupungissa ovat osaavat työntekijät, laajat markkinat ja asiakaskunta. Myös toimiva joukkoliikenne sekä hyvät yhteydet saavat kiitosta.

FinEst SmartMobility

FinEst SmartMobility-projektin tavoitteena on vähentää Helsingin ja Tallinnan päästöjä, meluhaittoja ja muita haittoja molemmissa satamissa ja kaupungeissa. Ongelmiin haetaan apua älykkäistä liikenneratkaisuista.

Data Business Challenge -voittajat on valittu

Data Business Challenge kilpailussa haettiin toimivia avointa dataa hyödyntäviä digitaalisia sovelluksia ja toteutuskelpoisia palvelu- tai sovelluskonsepteja. Palkintogaalassa palkittiin yhteensä kuusi parasta ideaa kategorioissa luovin konsepti, innovatiivisin sovellus ja ratkaisu jolla on paras liiketoimintapotentiaali.

Helsingin ja Tallinnan välistä liikennettä parannetaan älykkäillä kokeiluilla

Helsingin ja Tallinnan välinen lauttayhteys on yksi maailman kiireisimpiä. Alkavat älyliikennekokeilut tähtäävät matkustajien käyttäjäkokemuksen parantamiseen.

Paikkatiedosta on hyötyä – Yrityksen ja erehdyksen kautta oikean tiedon lähteille

Helsingin yrityskoulutuksissa käytiin muun muassa läpi työkaluja, joilla yrityksen asiakasrekisterin tietoja ja väestötietoja voidaan tarkastella kartalla.

Kuutos­kaupunkien rajapinta­esite julkaistu

Avoimet rajapinnat helpottavat avoimen datan käyttöä, sillä ne tarjoavat datan yhdenmukaisessa ja koneluettavassa muodossa. Jotta avoimelle datalle syntyisi laajempi markkina, Kuutoskaupungit yhdenmukaistavat rajapintoja kaupunkien välillä.