Droenkartoittajat_T_Lahti_R_Pakarinen_M_Haapanen

Dronekuvauksilla tietoa lintujen pesinnästä ja luonnon kulumisesta Helsingissä

Forum Virium Helsinki ja Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut tekevät dronekuvauksia kesällä 2020.

Suvi Vähä-Sipilä aloitti projektisuunnittelijan työt Forum Viriumissa

Suvi Vähä-Sipilä työskentelee projektisuunnittelijana CroBoDDIT-hankkeessa, jossa edistetään Helsingin ja Pietarin välistä yhteistyötä disruptiivisten teknologioiden alalla.

B.Green – uusia vihreän infrastruktuurin ratkaisuja ja digitaalisia työkaluja kaupunkisuunnittelun tueksi

B.Green-projektissa tutkitaan uusia vihreän infrastruktuurin ratkaisuja ja niihin liittyviä digitaalisia työkaluja kaupunkisuunnittelun tueksi. Projektissa luodaan osallistavan kaupunkisuunnittelun toimintamalli, jonka avulla vihreän infrastruktuurin ratkaisuja voidaan soveltaa laajasti.

6Aika: Carbon Neutral Tourism

6Aika: Carbon Neutral Tourism -hankkeessa toteutetaan Helsingin, Turun ja Tampereen kaupunkien ja eri matkailutoimijoiden kesken uusi dataa hyödyntävä toimintamalli sekä digitaalisia työkaluja, joilla edistetään matkailualan hiilineutraaliutta ja parempaa energiatehokkuutta.

CroBoDDIT-hanke yhdistää disruptiiviset ICT-teknologiat ja kiinteän jätteen käsittelyn

CroBoDDIT-hanke edistää merkittävien ICT-teknologioiden kehittämistä ja käyttöönottoa erityisesti kiinteän jätteen käsittelyssä Suomessa ja Venäjällä.

Projektisuunnittelija Annamaria Rossi vahvistaa Fiksu Kalasatama -tiimiä

Annamaria Rossi toimii projektisuunnittelijana Mission Zero Foodprint -hankkeessa, jossa tavoitteena on kehittää toimintamalleja ja digitaalisia työkaluja ravintola-alan hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Kuljetustenvälitysalusta OLMap. Kuvissa yrittäjä Sani Saarinen ja lähetti Sampo Koistinen. Kuvaajan nimi mainittava Jussi Hellsten.

Uusi sovellus tuo ruokatilausten kotiinkuljetukset ravintoloiden saataville ilmaiseksi

Avoin kuljetustenvälitysalusta mahdollistaa kaikille ravintoloille kotiinkuljetuspalvelun tarjoamisen. Ensimmäisen ravintolan kokemukset ovat positiivisia.

Pete Pättiniemi aloitti projektipäällikön työt Forum Viriumin mobility-tiimissä

SMUD-logistiikkahankkeen projektipäällikkö Pete Pättiniemi uskoo, että älykaupungin kehittämiseen tarvitaan runsaasti yritysten ja kaupungin välistä yhteistyötä.

Toimitusjohtaja Forum Virium Helsinki

Korona muuttaa työelämää pysyvästi

Kauppa siirtyy nyt aidosti verkkoon, kauppakeskukset ja avokonttorit voivat olla pian historiaa. Lentämisen sijaan tulevaisuudessa matkustetaan junalla tai korvataan matka videokonferenssilla. Tämä kaikki luo uudentyyppisen työn mahdollisuuksia.

Forum Virium henkilöstö 2019

Kesätöitä tarjolla usealle 9.-luokkalaiselle kartoittajana

Oletko huolellinen muistiinpanojen tekijä ja olet saanut Helsingin kaupungin kesäsetelin? Kiinnostaako kahden viikon kesäduuni kaupunkia kierrellen ja rakennusten sisäänkäyntien tietoja tallentaen?

5G AR Eläintarhan parkki ruutukaappaus xDVisuals Oy Urban Sense

”Ikkuna Helsingin tulevaisuuteen” – uusi sovellus näyttää tulevat rakennukset

xD Visualsin uusi sovellus näyttää kännykässä ympäristöön suunnitellut tulevaisuuden rakennuskohteet. Yritys pilotoi 5G- ja AR-ratkaisuaan Keski-Pasilan Trigoni-tornitalojen 3d-malleilla UrbanSense-projektissa. Sovellus on uusi työkalu kaupunkisuunnitteluun.

Ensimmäinen FABULOS-pilotti käynnistyi Helsingissä

Kolme itseohjautuvaa ajoneuvoa liikennöi Helsingissä osana FABULOS-hankkeen testausvaihetta. Kokeilussa testataan myös on-demand -mobiilisovellusta ja itseohjautuvien ajoneuvojen kauko-ohjauskeskusta. Yksi Helsingin kokeilussa käytettävistä ajoneuvoista on muotoilustaan palkittu GACHA-robottibussi.

Drone-as-a-service – autonomisten lentojen pilotointiohjelman kokeiluhaku

Drone-as-a-service autonomisten lentojen pilotointiohjelman kokeiluhaku on ratkennut. Hankinnan kohteena ovat drone-as-a-service -kokeilut, jotka edistävät kaupunki-infran ylläpitoa tai kehittämistä. 

tyopaja-etana-kuva-Helsingin-kaupunki-Jussi-Hellsten

Näin fasilitoit työpajan etänä – 5 vinkkiä

Koronaviruskaudella moni joutuu opettelemaan uusia etätyön muotoja. Forum Virium Helsinki opetteli nopeasti, miten yhteiskehittäminen ja fasilitointi onnistuu isollakin porukalla etänä.

Projektisuunnittelija Noora Reittu töihin Urban Eco Island- ja UIA HOPE -hankkeisiin

Projektisuunnittelija Noora Reittu työskentelee Forum Viriumilla Urban Eco Island- ja UIA HOPE -hankkeissa. Älykaupungissa Noora haluaa olla mukana edistämässä tiedon avoimuutta.

Automaatioteknologia muuttaa Helsingin liikennejärjestelmää, mutta mihin suuntaan?

Kaupunkien liikenteen odotetaan mullistuvan seuraavien vuosikymmenten aikana tavalla, jota voi verrata Henry Fordin T-mallin aikaansaamaan muutokseen. Muutoksen ajureina ovat liikenteen sähköistyminen, jakamistalous ja automaatioteknologia. Onko kaupungeilla mahdollisuutta ohjata kehitystä?

Kolme luovaa ratkaisua, joilla ravintolat soveltavat nyt uusia palvelukonsepteja

Kokosimme yhteen uusia palvelukonsepteja, joita ravintolat soveltavat nyt. Tarjoamme myös ravintoloille mahdollisuuden hyödyntää uutta kuljetustenvälitysalustaa.

Matias Oikari projektisuunnittelijaksi Jätkäsaari Mobility Lab -hankkeeseen

Projektisuunnittelija Matias Oikari haluaa kehittää älykaupunkia yhdessä kokeillen. "Yhdessä kehitetty älykaupunki palvelee parhaiten sekä yrityksiä että asukkaita."

Helsinki kehittää edelläkävijöiden joukossa yhteisiä eurooppalaisia markkinoita datapohjaisille kaupunkipalveluille

Helsinki yhdessä johtavien älykaupunkien kanssa kehitti kolmivuotisessa SynchroniCity-hankkeessa markkinoita kaupunkilaisten sujuvan arkielämän IoT-palveluille.

Toimitusjohtaja Forum Virium Helsinki

Forum Virium Helsinki auttaa yrityksiä koronakaudella

Tarjoamme liiketoiminnan tukea pilotointiin kaupunkiympäristössä – osallistu kokeiluhakuihin!

Ravintoloitsija, hyödynnä tästä ilmainen kuljetustenvälitysalusta

Alustamme kautta voit ilmoittaa kuljetustarpeesta kuljetuskumppanille, kun tilaus saapuu verkkokauppaasi. Kaikille avoimen kuljetustenvälitysalustan kehitti Citylogistiikan uudet ratkaisut -projekti.