Ravintoloille kehitetään nyt hiilijalanjäljen mittareita Mission Zero Foodprint -hankkeessa alan toimijoiden kanssa

Hävikin vähentäminen, ekologisuus ja hiilineutraalisuus kiinnostavat ravintola-alalla, mutta kuinka mitata, kun kaikille ravintola- ja ruokapalveluille yhteisiä ja avoimia mittareita ei ole? Mission Zero Foodprint -hanke tarttuu tähän haasteen. Tavoitteena on kehittää hiilineutraaliuteen tähtäävä toimintamalli ja työkaluja erityisesti pienten ja keskisuurten ravintola- ja ruokapalveluyritysten tarpeisiin.

Ilmainen palvelumuotoilukoulutus älyliikennettä kehittäville yrityksille

Onko yritykselläsi uusi palveluratkaisu tai teknologia, joka liittyy asukkaiden, työmatkalaisten tai matkailijoiden liikkumiseen? Huomioiko älyliikenteen ratkaisusi käyttäjänäkökulman? Haluatko ratkaista aitoja ongelmia yhdessä osaavien liiketoiminta- ja palvelumuotoilijoiden kanssa? Tarjoamme älyliikenneratkaisuja kehittäville yrityksille ilmaisen palvelumuotoilu- ja liiketoiminnan kehittämisen koulutuksen maaliskuussa. Hae mukaan!

Tule kehittämään ravintoloita kohti hiilineutraaliutta – osallistu työpajoihin!

Työpajat ovat avoimia kaikille olet sitten ravintola-alan edustaja, asiakas, asiantuntija tai opiskelija.

FABULOS-hanke pilotoi robottibusseja Helsingin lisäksi neljässä eurooppalaisessa kaupungissa

FABULOS-hanke on solminut jatkosopimukset kolmen kansainvälisen konsortion kanssa esikaupallisen hankinnan viimeisestä vaiheesta. Konsortiot pilotoivat itseohjautuvia linja-autoja osana normaalia kaupunkiliikennettä. Pilottivaiheessa kolmen robottibussin laivueita testataan Gjesdalissa, Helsingissä, Tallinnassa Lamiassa ja Helmondissa huhti- ja lokakuun 2020 välisenä aikana.

multisensorinen aistihuone

Multisensorinen aistihuone tukee muistisairaiden ikäihmisten hoitoa

Tavoitteena parantaa muistisairaiden ikäihmisten elämänlaatua ja tutkia mahdollisuutta korvata lääkehoitoa rauhoittavilla elämyksillä.

Projektipäällikkö Lasse Sariola aloitti työt Forum Viriumin IoT-tiimissä

Ilmastoviisaat taloyhtiöt ja Synergy -hankkeiden projektipäällikkönä aloittanut Lasse Sariola haluaa olla mukana toteuttamassa Helsingin ilmastotavoitteita.

Liiku Jätkäsaaressa ja vie Helsinki voittoon kestävän liikkumisen kaupunkina

Jätkäsaaressa on käynnissä kestävän liikkumiseen kannustava kilpailu, jossa Helsinki saa pisteitä kaupunkilaisten ympäristöystävällisestä liikkumisesta.

Open call: UrbanSense 5G Edge Computing -kilpailu

Tarjoamme huipputason kokeilua innovatiivisen Edge Computing -ratkaisun kehittämiseen aidossa ympäristössä. Onko yritykselläsi dataa ja idea, jota haluat kokeilla Edge Computing -alustalla? Kilpailu on suunnattu yrityksille ja alan opiskelijoille, tarjouskilpailu on avoinna 2.3.2020 saakka.

Älykäs lämmityksen säätö kokeiluun Vantaalla

Tavoitteena kerrostalon lämmityskulujen pienentäminen. Ilmastoviisaat taloyhtiöt -kokeilussa lämmitystä ohjataan huoneistoista mitattujen todellisten lämpötilojen perusteella.

Stara eRetrofit selvittää ajoneuvokaluston sähköistämisen mahdollisuudet

Projektissa muutetaan yksi Staran seitsemän vuotta käytössä ollut kuorma-auto sähkökäyttöiseksi, jonka avulla todennetaan ajoneuvon sähköistämisen kokonaiskustannukset elinkaaren aikana sekä mahdollisuudet nopeuttaa sähköiseen ajoneuvokalustoon siirtymistä.

Ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri Johan Lindqvist API-asiantuntijaksi Forum Viriumiin

API-asiantuntijana aloittanut Johan Lindqvist toivoo pääsevänsä tekemään työtä, joka onnistuessaan johtaa oikeisiin muutoksiin parempaan kaupungin ja sen asukkaiden ja yritysten toimintaan.

Get Home Safely älyvalot Jätkäsaari

Älyvalot saivat Jätkäsaaren asukkailta positiivisen vastaanoton

Älyvaloilla voidaan parantaa asukkaiden turvallisuuden tunnetta sekä alueen viihtyisyyttä.

Helsinki etsii tekoälystä ratkaisuja ilmastotavoitteisiin

Helsinki, Amsterdam, Kööpenhamina, Pariisi, Stavanger ja Tallinna haastavat nyt yritykset kehittämään tekoälyratkaisuja liikenteen ja energiankulutuksen päästöjen vähentämiseksi AI4Cities-hankkkeessa.

UrbanSense 5G-kokeilut – Edge Computing kokeilun infotilaisuus 4.2.

Tule UrbanSense työpajaan kuulemaan avoimen 5G innovaatio- ja Edge Computing alustan mahdollisuuksista uusien palveluiden kehittämiseen Helsingissä.
Aika: 4.2.2020 klo 09:00 - 12:00
Paikka: Tiedekulma Think Lounge, Yliopistokatu 4 Helsinki

Helsinki Ode library smart city. Photo: Jussi Hellsten

Helsinki menestyi hyvin älykaupunkivertailuissa 2019

Helsinki nousi kärkisijoille useassa älykaupunkivertailussa viime vuonna. Helsinki nimettiin Euroopan parhaaksi älyturismikohteeksi, Kalasataman digitaalinen kaksonen voitti ykköspalkinnon ja Helsingin sekä Uudenmaan alue valittiin valittiin Euroopan innovatiivisimmaksi alueeksi.

Sosiaalinen SARA-robotti otettiin positiivisesti vastaan Helsingissä

Kustaankartanon palvelukeskuksen muistisairaiden yksikössä testattiin sosiaalista robottia. Testijakson päätteeksi voitiin todeta, että SARA-robottiin suhtauduttiin erittäin positiivisesti ja se koettiin luontevaksi osaksi niin asukkaiden kuin hoitajienkin arkea.

SELECT for Cities loi yhteiset IoT-hankintamallit kaupungeille

Cities of Antwerpen, Copenhagen and Helsinki open an innovation challenge for the European companies: how can the cities reinvent themselves as linked and large-scale Internet of Everything labs, with an easy access to developers and innovators to pilot, test and validate their solutions?

Kokeiluhaku auki – Liikenteen sujuvuuden ja kestävien kulkutapojen ratkaisut

Jätkäsaari Mobility Lab ja Forum Virium Helsinki etsivät innovatiivisia liikenteen ja liikkumisen ratkaisuja nopeilla kokeiluilla. Kokeiluhaku on avoinna 3.2.2020 asti.

Helsinki sähköistää raskasta liikennettä Hampurin ja Nantesin kanssa mySmartLife-hankkeessa 

Päästöjen vähentäminen ja uusiutuvien energiamuotojen hyödyntäminen ovat keskiössä mySMARTLife -projektissa, jossa Nantes, Hamburg and Helsinki hyödyntävät älykkäitä ratkaisuja fiksuun kaupunkielämään.

Kustannustehokasta tiedonsiirtoa ja etäseurantaa kiinteistöille betoniseinienkin läpi – tätä on LoRaWAN-verkko

Kiinteistöjen energian- ja vedenkulutuksen etäseuranta onnistuu LoRaWAN-verkolla, jonka kattavuus on Suomessa jo hyvällä tasolla.

Mission Zero Foodprint – mittareita hiilineutraaleihin ravintola- ja ruokapalveluihin

Misson Zero Foodprint -projekti kehittää pienten ravintoloiden ja muiden ruokapalveluyritysten hiilineutraaliutta, siihen tarvittavia älykkäitä ratkaisuja ja työkaluja sekä tuo muutosta näkyväksi kuluttajille. Projektin yhteiskehittämistä ja pilotteja tehdään Uudenmaan ravintolatoimijoiden kanssa.