SILVER-projekti valittiin Euroopan merkityksellisimpien teknologiahankkeiden joukkoon

SILVER-projektin tavoitteena oli kehittää uutta teknologiaa tukemaan ikäihmisten selviytymistä arjessa.

Avoin IoT-ekosysteemi tuottaa tietoa ja luo uutta bisnestä

IoT:n kehittämisen perustana Forum Viriumilla on avoimuus, modulaarisuus ja yhteentoimivuus. Näin kaupungit varmistavat mahdollisuuden kehittää ratkaisuja ketterästi ja luovat laajempia markkinoita.

Liity SynchroniCityn rahoitushaun postituslistalle

SynchroniCity-projekti avaa rahoitushaun yrityksille uusien liikkumiseen ja kaupunkipalveluihin liittyvien IoT-pohjaisten ratkaisujen kehittämiseen. Uuden palvelun kehittämiseen ja pilotointiin 2-3 kaupungissa voi saada rahoitusta 100.000 - 300.000€.

FABULOS tuo itseohjautuvat linja-autot Helsingin kaduille

Helsinkiin hankitaan linja-autolinja, jolla liikennöivät itseohjautuvat bussit Pasilan ja Kalasataman välisellä alueella. Yrityksille on tarjolla yhteensä 5,5 miljoonaa euroa tukea ratkaisun kehittämiseen. 

Haemme uusia liikkumisratkaisuja Jätkäsaareen – Nopeiden kokeilujen tarjouskilpailu auki

Forum Virium Helsinki etsii uusia liikkumispalveluja ja -ratkaisuja Jätkäsaaren matkailijoiden tarpeisiin. Nopeiden kokeilujen haku avautuu maaliskuun lopussa.

FABULOS tuo itseohjautuvat linja-autot Helsingin kaduille

Helsinkiin hankitaan linja-autolinja, jolla liikennöivät itseohjautuvat bussit Pasilan ja Kalasataman välisellä alueella. Yrityksille on tarjolla yhteensä 5,5 miljoonaa euroa tukea ratkaisun kehittämiseen. 

Telia ja Forum Virium Helsinki kehittävät Helsingin älyliikennettä 5G-verkostossa

5G-verkko on tärkeä esimerkiksi itseohjautuville ajoneuvoille ja robottibusseille. Forum Virium Helsinki liittyy Telian käynnistämään 5G Finland -verkostoon, joka luo ja pilotoi hyödyllisiä sovelluksia ja -palveluita.

Fiksulle Kalasatamalle sarjansa ykköspalkinto kansainvälisessä KNX Award -kilpailussa

Kalasataman älykkäät kiinteistö- ja huoneistoautomaatio sekä energiaratkaisut olivat kilpailussa mukana 40 muun ehdotuksen kanssa.

Tekoälyä, terveellistä ravintoa ja stressinhallintaa – 5 hyvinvointikokeilua käynnistyy Kalasatamassa

Tekoälyä hyödyntävä terapia-chat, stressiä vähentävä virtuaalimatka, stressin hallintaa tukeva mobiilisovellus, tekoälyavusteinen ravitsemusohjaus ja terveelliseen ruokavalioon ohjaava ruoanostopalvelu. Tällaisia digitaalisia ratkaisuja kokeillaan Kalasatama Wellbeing -ohjelmassa.

EMPOWER vlog competition for more sustainable transport

The EMPOWER vlog competition entry deadline is on the 1st April 2018.

Forum Virium Helsinki henkilöstö

Haemme hankekoordinaattoria 6Aika-strategiatoimistoon

Tarjoamme mielenkiintoisen työn, hyvät edut ja mukavat työkaverit Helsingin keskustassa! Hae 2.4. mennessä.

Korkeasaaren eläinten altistusta melulle mitataan älyteknologialla

Korkeasaaren eläintarha ja Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö Forum Virium Helsinki soveltavat kaupunkiympäristön melumittausta uraauurtavasti eläintarhassa.

Liikkumisratkaisujen kokeiluhaku avautuu maaliskuussa

Forum Virium Helsinki etsii uusia liikkumispalveluja ja -ratkaisuja Jätkäsaaren matkailijoiden tarpeisiin. Nopeiden kokeilujen haku avautuu maaliskuun lopussa.

Apulaispormestari Nasima Razmyar rohkaisee avaamaan tilat kaupunkilaisten käyttöön

Tilojen avaaminen kaupunkilaisten käyttöön on osa Helsingin nykyistä strategiaa, jolla se aikoo tulla maailman toimivimmaksi kaupungiksi.

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt

Forum Virium Helsingin osahankkeen tavoitteena on luoda pysyvä toimintamalli, jonka kautta kouluilla on mahdollisuus nostaa esille tarpeitaan ja haastaa yrityksiä vastaamaan niihin.

SynchroniCity-projektin tarjouspyyntö

Forum Virium Helsinki pyytää tarjousta SynchroniCity-projektin ohjelmointityön tekemisestä.

6Aika valittiin Suomen kärkihankkeeksi EU:n juhlavuonna

EU:n koheesiopolitiikan 30. juhlavuosi tulee tuomaan Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteiselle 6Aika-strategialle ja sen hankkeille merkittävää kansainvälistä näkyvyyttä.

Juha Jäppinen viestii älykaupungista

Juha Jäppinen aloitti tammikuussa viestinnän asiantuntijana Forum Virium Helsingillä. Hän työskentelee viestintätiimin jäsenenä ja tuottaa monipuolisesti sisältöjä muun muassa Forum Virium Helsingin uutiskirjeeseen, verkkosivuille ja sosiaalisen median kanaville.

Forum Virium Helsinki henkilöstö

Palkkaamme hankepäällikön Fiksuun Kalasatamaan

Tule tekemään Helsingistä maailman toimivin älykaupunki! Kalasatama on Helsingin Smart City -lippulaiva. Haemme innovatiivista, strategisesti ajattelevaa ja energistä henkilöä, joka pystyy toimimaan kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.

Helsinki avaa vajaakäyttöisiä tiloja älyratkaisuilla

Forum Virium Helsinki yhteistyökumppaneineen loi mallin palvelulle, jolla kaikki tilat saadaan helposti omatoimikäyttöön digiratkaisuilla, kuten älylukoilla sekä nettipohjaisilla varaus- ja maksualustoilla. Ohjeet on nyt julkaistu Tilat avoimeksi -oppaassa.

Ratkaisu sisäilman laadun mittaamiseen voitti Future City Challenge –kilpailun

Heads'nTails -ratkaisu sisäilman laadun mittaamiseen voitti Future City Challenge 2018 -kilpailun. Helsinki palkitsi DigiaSense-sovelluksen ympäristödatan keräämiseen.