Virtuaalivehreä

Vihreän infrastruktuurin yhteiskehittäminen: viisi asiaa, jotka opimme Virtuaalivehreän design sprinteissä

Virtuaalivehreä-hankkeessa kehitettiin uutta toimintamallia vihreän infrastruktuurin huomioimiseksi kaavoituksessa. Lue, mitä opimme vihreän infrastruktuurin suunnittelun yhteiskehittämisestä sekä design sprint -prosessista.

SmashHit pääkuva

SmashHit edistää autosta saatavan datan turvallista jakamista ja hyödyntämistä

SmashHit-hankkeen keskiössä on ajoneuvosta saatava data ja sen hyödyntäminen vakuutusmarkkina- sekä älyliikennesektoreilla. Yhteistyössä mukana muun muassa Volkswagen ja LexisNexis Risk Solutions.

Helsinki selvittää sähköpotkulautojen käyttöä datakokeilun avulla

Helsinki tutkii sähköpotkulautojen käyttöä datakokeilun avulla. Tavoitteena on ymmärtää, miten sähköpotkulautoja, yhteiskäyttöisiä pyöriä ja muita ns. micromobility-palveluja käytetään kaupungissa. Samalla kokeillaan miten uudenlaiset liikkumisen datat voivat tukea turvallisen ja kestävän kaupunkiliikenteen suunnittelua. 

Ravintola-alan hiilijalanjälkeä kartoittamassa: esimerkkejä Suomesta ja maailmalta

Kevään aikana Mission Zero Foodprint -hankkeessa on yhteiskehitetty ja kartoitettu tarpeita ja toimintamalleja eri sidosryhmien kanssa. Loppuvuonna kokeilemme digitaalisia ratkaisuja yhdessä pilottiravintoloiden kanssa tavoitteena on löytää parhaat ratkaisut mittaroimaan toimintaa.

Cityhub_lahijakelukeskus_Baana

S.M.U.D. -projektissa pilotoidaan Helsingin keskustan lähijakeluasemaa

S.M.U.D. -projektin tavoite on vähentää jakeluautoliikennettä Helsingin keskustassa sekä kokeilla vähäpäästöisiä kuljetuksia.

Haku älyliikenteen nopeille kokeiluille auki! (Jätkäsaari Mobility Lab)

Jätkäsaari Mobility Lab ja Forum Virium Helsinki etsivät uusia älyliikenteen ratkaisuja nopeilla kokeiluilla. Kokeiluhaku on avoinna 18.8.2020 asti.

URBANITE – data osaksi liikennesuunnittelua

URBANITE-hankkeessa keskitytään erityisesti Jätkäsaaren alueeseen ja tuotetaan uudenlaisia analyysivälineitä Jätkäsaaren liikennesuunnittelun tueksi.

Petteri Rekomaa työskentelee teknisenä asiantuntijana AI4Cities-projektissa

Petteri Rekomaa aloitti toukokuussa teknisenä asiantuntijana AI4Cities-projektissa, jossa pyritään tukemaan eurooppalaisten kaupunkien hiilineutraaliustavoitteita tekoälypohjaisten ratkaisujen avulla.

Virtuaalivehreä

Vehreää ja viihtyisää kaupunkia Virtuaalivehreän oppaan avulla

Vehreän kaupungin kehittämistä varten on nyt tarjolla uusimmat opit ja kokemukset yhdistävä kattava Virtuaalivehreä-hankkeen tuottama julkaisu kaikkien kaupunkisuunnittelijoiden käyttöön.

Vanhankin kerrostalon energiatehokkuutta paremmaksi datan avulla

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeessa kehitettyä dataportaalia on kokeiltu hankkeen pilottitaloyhtiöissä. 

Cityhub_lahijakelukeskus_Baana

Helsingin keskustaan avautuu CityHUB-lähijakelukeskus, josta käsin pakettitoimitukset tehdään vähäpäästöisesti – opit viedään Eurooppaan

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium avaa yhdessä DB Schenkerin, Nesteen, Lehtipiste Oy:n Pakettipisteen, A2B:n ja Fiugen kanssa uudenlaisen pakettien lähijakelukeskuksen Helsingin ydinkeskustaan, pyöräreitti Baanan varrelle.

FABULOS-hanke tuo robottibussit Helsingin kaduille

FABULOS-hanke tuo robottibussit Pasilaan puolentoista vuoden kehittämistyön jälkeen. Ensimmäiset matkustajavuorot ajetaan Itä-Pasilassa 9.6. Tutustu robottibussi 29R:n reittiin ja aikatauluun.

Uimaveden lämpötila nyt katsottavissa netistä Helsingissä – katso lämpötila kahdeksalta suositulta rannalta

Uimarantasensorit tuottavat tiedon veden lämpötilasta nettiin vuoden ympäri puolen tunnin tarkkuudella.

Droenkartoittajat_T_Lahti_R_Pakarinen_M_Haapanen

Dronekuvauksilla tietoa lintujen pesinnästä ja luonnon kulumisesta Helsingissä

Forum Virium Helsinki ja Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut tekevät dronekuvauksia kesällä 2020.

Suvi Vähä-Sipilä aloitti projektisuunnittelijan työt Forum Viriumissa

Suvi Vähä-Sipilä työskentelee projektisuunnittelijana CroBoDDIT-hankkeessa, jossa edistetään Helsingin ja Pietarin välistä yhteistyötä disruptiivisten teknologioiden alalla.

B.Green – uusia vihreän infrastruktuurin ratkaisuja ja digitaalisia työkaluja kaupunkisuunnittelun tueksi

B.Green-projektissa tutkitaan uusia vihreän infrastruktuurin ratkaisuja ja niihin liittyviä digitaalisia työkaluja kaupunkisuunnittelun tueksi. Projektissa luodaan osallistavan kaupunkisuunnittelun toimintamalli, jonka avulla vihreän infrastruktuurin ratkaisuja voidaan soveltaa laajasti.

6Aika: Carbon Neutral Tourism

6Aika: Carbon Neutral Tourism -hankkeessa toteutetaan Helsingin, Turun ja Tampereen kaupunkien ja eri matkailutoimijoiden kesken uusi dataa hyödyntävä toimintamalli sekä digitaalisia työkaluja, joilla edistetään matkailualan hiilineutraaliutta ja parempaa energiatehokkuutta.

CroBoDDIT-hanke yhdistää disruptiiviset ICT-teknologiat ja kiinteän jätteen käsittelyn

CroBoDDIT-hanke edistää merkittävien ICT-teknologioiden kehittämistä ja käyttöönottoa erityisesti kiinteän jätteen käsittelyssä Suomessa ja Venäjällä.

Projektisuunnittelija Annamaria Rossi vahvistaa Fiksu Kalasatama -tiimiä

Annamaria Rossi toimii projektisuunnittelijana Mission Zero Foodprint -hankkeessa, jossa tavoitteena on kehittää toimintamalleja ja digitaalisia työkaluja ravintola-alan hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Kuljetustenvälitysalusta OLMap. Kuvissa yrittäjä Sani Saarinen ja lähetti Sampo Koistinen. Kuvaajan nimi mainittava Jussi Hellsten.

Uusi sovellus tuo ruokatilausten kotiinkuljetukset ravintoloiden saataville ilmaiseksi

Avoin kuljetustenvälitysalusta mahdollistaa kaikille ravintoloille kotiinkuljetuspalvelun tarjoamisen. Ensimmäisen ravintolan kokemukset ovat positiivisia.

Pete Pättiniemi aloitti projektipäällikön työt Forum Viriumin mobility-tiimissä

SMUD-logistiikkahankkeen projektipäällikkö Pete Pättiniemi uskoo, että älykaupungin kehittämiseen tarvitaan runsaasti yritysten ja kaupungin välistä yhteistyötä.