Data auttaa liikennesuunnittelua URBANITE-projektissa

URBANITE-hanke kehittää ekosysteemimallia, joka edistää tietopohjaista päätöksentekoa kaupunkiliikenteen suunnittelussa. Projektin rahoittaa Euroopan Unionin Horizon 2020 -ohjelma.

Tekninen asiantuntija Olli-Eemeli Lappi vahvistaa Forum Viriumin IoT-tiimiä

Tekninen asiantuntija Olli-Eemeli Lappi aloitti toukokuussa työt Forum Virium Helsingin IoT-tiimissä. Hän tulee osallistumaan erilaisiin IoT-hankkeisiin tiedolla johtamisen ja PowerBI-asiantuntijan tehtävässä.

Kolme kokeilua valittu edistämään hyvinvoivaa kaupunkielämää Healthy Liveable Neighbourhoods -hankkeessa

Kokeiluihin valittiin innovatiivista vihreää infrastruktuuria ja urbaania ruokamaisemaa tukevia ratkaisuja Helsingin, Vantaan ja Stavangerin asuinalueille.

Helsinkiläinen, tule mukaan testaamaan hiilineutraalimpaan elämään kannustavaa Carbon Ego -sovellusta!

Asutko Helsingissä ja omistat älypuhelimen? Hyvä, se riittää! Etsimme nyt testikäyttäjiä testaamaan uutta hiilineutraalimpaan elämäntyyliin kannustavaa mobiilisovellusta.

Alusta- ja pilvipalveluiden asiantuntija Lauri Gates töihin Forum Viriumille

Alusta- ja pilvipalveluiden asiantuntija Lauri Gates aloitti huhtikuussa työt Forum Viriumilla. Lauri kehittää yhdessä hallinnon tiimin ja muiden asiantuntijoiden kanssa eri pilvipalveluiden ja alustojen määrittelyä, hallinnointia ja käyttäjätukea.

AiRMOUR_Ecosystem_credit_AiRMOUR Project (1)

Droonien käyttöä ensihoidon tukena testataan Helsingissä

Sähkökäyttöisiä drooneja testataan ensihoitohenkilöstön ja hoitovälineiden kuljetukseen AirMOUR-hankkeessa keväällä 2023. Suomesta hankkeessa ovat mukana HUS, VTT, droneyritys Robots Experts Finland ja Forum Virium Helsinki. Projektin rahoittaa Euroopan Unionin Horizon 2020 -ohjelma.

Minipilotointi

FinEst Twins -projekti hakee osallistujia Minipilotointi-ohjelmaan vuosille 2021–22. Tavoitteena on luoda innovaatioita tutkimuksen pohjalta ja auttaa näin startup-yritystoimintaa.

Taloyhtiöstrategia nostaa talon arvoa

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankeen kahdessa pilottitaloyhtiössä tehdyt taloyhtiöstrategiat antavat suunnan talojen pitkäjänteiselle kehittämiselle.

Osallistu pyöräväylien kuntokartoituskokeiluun!

Jätkäsaaressa testataan TerrainSense -palvelua, jolla mitataan polkupyöräväylien kuntoa. Pyöräteistä kerätään tietoa polkupyöriin kiinnitettävillä sensoreilla, jotka reagoivat tien epätasaisuuksiin. Lisäksi asukkaat voivat kommentoida pyöräteiden kuntoa karttapalvelussa. TerrainSensen kautta kerätty tieto viedään suunnittelijoiden ja ylläpidosta vastaavien asiantuntijoiden käyttöön.

3 esimerkkiä: näin data auttaa taloyhtiöitä energiatehokkuudessa

Lue, miten kolme taloyhtiötä löysivät toimivimmat keinot energiansäästöön monitavoiteoptimoinnin avulla. Parhaat energiaremontit tuovat heti säästöä hoitovastikkeeseen. Ja kun investointi on maksettu, säästöt todella tuntuvat kukkarossa.

Lähes sata tarjousta päästöjen vähentämiseen tekoälyllä, 41 jatkoon

Kuuden eurooppalaisen kaupungin yhteisprojekti AI4Cities hakee uusia tekoälyratkaisuja, joilla vähennetään liikenteen ja energiankulutuksen tuottamia ilmastopäästöjä. Projektin tarjouskilpailun ensimmäiseen vaiheeseen tuli kaikkiaan 97 tarjousta, joista 41 etenee suunnitteluun.

Digitalisaatiosta isännöintialalle etuja, jotka kannattaa hyödyntää – esimerkkinä CRM

Isännöintialalla digitalisaatiossa olisi runsaasti hyödynnettävää. Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hanke pilotoi isännöinnin tietojärjestelmän rakentamista aivan uudelta pohjalta, joka tekisi tiedonhallinnasta sujuvampaa.

Kadunlakaisurobotti_Trombia_Free_kuva_trombia

Kadunlakaisurobotti puhdistaa katupölyt Jätkäsaaressa äänettömästi ja päästöttömästi yöaikaan – kokeilu alkaa Välimerenkadulla ja Baanalla

Kuinka asuinalueiden kadut voitaisiin puhdistaa asukkaiden arkea mahdollisimman vähän haitaten ja päästöttömästi? Trombia Technologies ja Helsingin kaupungin Stara sekä Forum Virium Helsinki testaavat tätä nyt uudella kadunlakaisurobotilla.

Tekninen asiantuntija Peter Tapio aloitti työt SmashHit-projektissa

Peter Tapio aloitti teknisen asiantuntijan työt Forum Viriumin SmashHit-projektissa. Peter haluaa tuoda älykaupunkiin näkemystä käyttäjäkeskeisestä suunnittelusta ja luoda ratkaisuja, jotka ovat sekä käytännöllisiä että turvallisia asukkaille.

Vesiliikenteen MaaS-rajapinta tuo joustoa lipunmyyntiin

Nykyistä dynaamisempi vesiliikenteen lipunmyynti on asiakkaiden, yrittäjien ja kaupungin yhteinen toive. Tätä tavoitetta kohti otetaan askelia Vesiliikenteen MaaS -hankkeessa, jossa yhdessä merellisten toimijoiden kanssa toteutetaan avoin lipunmyyntirajapinta vesiliikenteen reittilipuille.

Vasikkasaari_Hki_Kellari_ja_perhe_2019_Teemu_Saloriutta-helfi-urban-eco-islands

Uuden oppaan avulla kohti kestävää lähivirkistysmatkailua Helsingin saaristossa – lataa nyt

Opas neuvoo, miten saariluontokohteita voidaan kehittää kestävästi ja teknologiaa hyödyntäen virkistyskäyttöön. Oppaan julkaisee Urban Eco Islands -projekti.

Tarkalle helsinkiläiselle 9.-luokkalaiselle tai 2004 syntyneelle kartoittajalle kesätyö!

Oletko saanut Helsingin kaupungilta kesäsetelin? Osaatko käyttää karttoja ja onko sinulla hyvä kaupunkituntemus? Kiinnostaako kolmen viikon kesäduuni kaupunkia kierrellen ja rakennusten ja liikehuoneistojen sisäänkäyntien tietoja tallentaen? Palkkaamme 10 kesätyöntekijää kolmeksi viikoksi kesäkuun 2021 aikana.

Urbanage_kisahalli-5077-Edit _Maija_Astikainen

Urbanage – parempaa arkea ikäihmisille

Miten ikäihmisten hiljainen tieto voidaan hyödyntää kaupunkisuunnittelussa? Urbanage-projekti selvittää ikääntyvän väestön kohtaamia haasteita kaupunkitilassa ja digitaalisten palveluiden saavutettavuudessa. Euroopanlaajuisen hankkeen kumppani Suomessa on Helsingin yliopisto. Sen rahoittaa Euroopan Unionin Horizon2020-ohjelma.

Hyödynnä taloyhtiöiden ilmastoviisas open source -dataportaali

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeessa käytetty dataportaali tuo datavirran asukkaan omaan hallintaan. 

Projektisuunnittelija Eetu Ryynänen töihin Forum Viriumin Älykäs liikenne -tiimiin

Projektisuunnittelija Eetu Ryynänen aloitti helmikuussa työt Vähähiilisyyttä tukevat dronepalveluratkaisut Etelä-Suomessa ja Jätkäsaari Mobility Lab -hankkeissa. Eetu haluaa kehittää älykaupunkia ja sen eri osa-alueita palvelemaan kaikkia kaupungissa asuvia ihmisiä ja yrityksiä.

Kokeilujoukot osallistaa helsinkiläisiä kehittämään tulevaisuuden älykkäitä ratkaisuja

Liity Kokeilujoukkoihin, pääset ensimmäisenä kokeilemaan uusia innovaatioita!