Jätkäsaari Smart Mobility -hankkeen MINNO-työpaja 25.4.

Tervetuloa Jätkäsaari Smart Mobility -hankkeen työpajaan 25.4. Metropolian innovaatioprojektit (MINNO) aiheiden kehittämiseksi! 

Ilmanlaatujoukot infotilaisuus 6.5.

Tervetuloa kuulemaan Ilmanlaatujoukoista ja vuoden 2019 ilmanlaadun mittauksista Jätkäsaaren kirjastolle! Tilaisuudessa kerromme erityisesti Jätkäsaaren asukkaille tulevista mittauksista ja mahdollisuuksista osallistua toimintaan. Tämän lisäksi tilaisuudessa jaetaan tietoa millaista ilmaa Jätkäsaaressa hengitetään ja jo käynnissä olevista ilmanlaadun mittauksista.

Jätkäsaaren uudet älyliikenteen kokeilut valittu

Perille asti -hankkeen Jätkäsaaren kokeilut vuodelle 2019 on valittu. Tänä vuonna Jätkäsaaressa kokeillaan uudenlaisia harrastus- ja pelikyytejä, kuormapyörien yhteiskäyttöä, kevyttä lähilogistiikkaa ja älykästä suojatietä.

UIA HOPE – Dataan perustuvia ilmanlaadun parannustoimenpiteitä

Helsingissä kehitetään kaupunkilaisten käyttöön reaaliaikaista, luotettavaa ja tarkkaa tietoa ilmanlaadusta. HOPE-hankkeessa ilmanlaatua seurataan kolmessa ilmanlaatuhaasteiltaan erityyppisessä ympäristössä: Jätkäsaari, Pakila ja Vallila. Euroopan unioni on myöntänyt hankkeelle 4,7 miljoonan euron rahoituksen. 

Paremman arjen citylogistiikkaratkaisuja Kalasatamaan

Kalasatama Challenge hakee Postin kanssa kokeiluun sujuvan arjen verkkokaupan citylogistiikkaratkaisuja. Parhaille yrityksille on tarjolla yhteensä 30 000 euroa käytännön kokeiluun Fiksussa Kalasatamassa Postin ja kumppaniverkoston kanssa sekä mahdollisuus liiketoiminnan kehittämiseen ja skaalaamiseen kokeilun jälkeen.

biotope electric car and parking

bIoTope-projektin päätöstilaisuus 21.5.

Päätöstilaisuudessa Helsingin Kaapelitehtaalla kuulet loppukäyttäjille tarjolla olevasta sovelluksesta sekä kuinka sovellus hyödyntää kaupunkien avointa parkki- ja latausdataa.

aalto_university_smart_cities_04042019_photo_mikko_raskinen

EU myönsi 32 miljoonan euron rahoituksen älykaupunkien tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan huippuyksikön rakentamiseksi

Aalto-yliopiston, Forum Viriumin, Tallinnan teknillisen yliopiston ja kumppaneiden yhteistyöllä perustetaan Smart Cities -huippuyksikkö, joka on yhteistutkimusalusta älykkään kaupungin eri osa-alueiden kehittämiseksi.

ilmanlaatusensori_pieni

Helsinki etsii katupölyongelmaan digiratkaisua – sadat asukkaat mittaavat ilmanlaatua

Sadat helsinkiläiset kantavat mukanaan tai asentavat kotiinsa sensorin, joka mittaa ilmanlaatua ja välittää kertyvän datan verkkoon. Mittaukset tehdään keväällä Jätkäsaaressa, syksyllä Vallilassa ja talvella Pakilassa.

Tule mukaan kehittämään Helsingin Citylogistiikkaa 14.5.

6Aika Citylogistiikan uudet ratkaisut -hanke kutsuu logistiikka- ja jakelualan toimijat, sekä muut sidosryhmät pohtimaan, millaiset viimeisen kilometrin ratkaisut sopivat Helsinkiin.

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -työpajojen sarja huhtikuussa

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeen tavoitteena on taloyhtiöiden digiloikkaa vauhdittamalla saada asunto-osakeyhtiöt ja asukkaat aktiiviseksi osaksi älykaupunkia ja ilmastonmuutoksen torjuntaa. Tule mukaan luomaan uutta digitalista tulevaisuutta! Työpajat eri teemoilla järjestetään 4.4, 16.4, ja 29.4. Tervetuloa!

Ilmanlaadulla on merkitystä – liity Ilmanlaatujoukkoihin!

Millaista ilmaa sinä hengität? Kerää asuinalueesi ilmanlaatudataa helposti ja hauskasti – sekä voita leffalippuja! Saat meiltä sensorin ja ohjeet. Autat tekemään Helsingistä puhtaan, viihtyisän ja toimivan kaupungin.

Kokeilun avulla opettavaista yhteistyötä startup-yritykselle, lukiolle ja sen oppilaille

Viime syksynä Helsingin kouluissa käynnistetiin 10 nopeaa kokeilua, joissa yritysten tarjoamia ratkaisuja testataan käytännössä opettajien heittämiin haasteisiin. Yksi kokeilijoista on digitaaliseen työnhakuun erikoistunut Work Pilots.

Quasimodo-projekti

Quasimodo – ilmanlaatua ymmärtämällä parempaa hyvinvointia

Quasimodo-projektissa parannetaan kotien sisäilmaa ja luodaan ilmanlaadun personoitu varoitusjärjestelmä.

Get Home Safely

Get Home Safely – Älyvaloilla turvallisesti perille

Get Home Safely -projektissa kehitetään älyvalojärjestelmä, jolla lisätään keskeneräisten kaupunkialueiden turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Digimarkkinoinnin asiantuntija Johanna Lönnqvist aloitti työt Forum Viriumin viestintätiimissä

Lönnqvist haluaa, että uudet kaupunkiratkaisut tukevat asukkaiden elämää kaupungeissa ja edesauttavat arjen sujuvuutta hyödyntäen muun muassa uusia teknologisia sovelluksia, tekoälyä ja avointa dataa.

Haluatko oppia robottibusseista ja itseohjautuvista autoista? Seuraa FABULOS-projektin webinaareja!

Keväällä 2019 FABULOS-projekti järjestää kuusi webinaaria, joissa käsitellään robottibusseja ja itseohjautuvia autoja.

Luovien alojen kansainvälinen ammattilainen Heidi Heinonen aloitti Forum Viriumin projektipäällikkönä

Heinonen tuli Get Home Safely -hankkeeseen projektipäälliköksi koordinoimaan hankkeen toteutumista Suomessa ja Forum Virium Helsingin yhteistyötä eurooppalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Get Home Safely -hankkeen ytimessä on jalankulkijan turvallisuuden lisääminen keskeneräisessä kaupunkitilassa.

Robottibussi Kivikko_1

Itseajavat sähköautotkin voivat aiheuttaa ruuhkia – ovatko robottibussit ratkaisu?

Päästöttömän pyöräilyn ja kävelyn suosio on lisääntynyt, mutta myös henkilöautolla tehtyjen matkojen määrä kasvaa jatkuvasti. Robottibusseilla voi olla merkittävä vaikutus joukkoliikenteen houkuttelevuuteen.

Helsinki people Photo by Julia Kivelä

Nämä 4 IoT-ratkaisua parantavat helsinkiläisten elämänlaatua

Esineiden internet parantaa Helsingin ilmanlaatua, pyöräilyolosuhteita ja palveluita Synchronicity-projektissa.

Kalasatama Urban Labissa tehdään uutta Helsinkiä, josta CNN ja Le Mondekin kertovat

Näin älykästä ja ilmastopositiivista Helsinkiä edistetään Kalasatama Urban Labissa.

Suomen urbaanein älyliikenteen testialue Helsingin Jätkäsaareen

Jätkäsaari Smart Mobility -hankkeessa Helsingin seudun pk-yritykset pääsevät pilotoimaan uusia teknologioita ja palveluita. Lisäksi tuleva Mobility Lab hyödyttää myös muita yrityksiä, tutkijoita ja liikenteen kehittämistä laajemminkin.