Ravintoloitsija, hyödynnä tästä ilmainen kuljetustenvälitysalusta

Alustamme kautta voit ilmoittaa kuljetustarpeesta kuljetuskumppanille, kun tilaus saapuu verkkokauppaasi. Kaikille avoimen kuljetustenvälitysalustan kehitti Citylogistiikan uudet ratkaisut -projekti.

Valtiotieteilijä Piia Hanhirova projektipäälliköksi Forum Viriumiin

Projektipäällikkö Piia Hanhirova haluaa kehittää älykaupunkia ennen kaikkea käyttäjien näkökulmasta, eli ihmisläheisesti ja sosiaalisesti oikeudenmukaisesti. Hän aloitti työt liikenteen dataan liittyvässä SmashHit EU-hankkeessa.

Jatkasaaren_alyliikennekokeilut_jatkakokeilee

Kahdeksaa sujuvan liikkumisen palvelua kokeiltiin Helsingissä – Perille asti -hankkeen avulla kaupungille kokemusta älykkäistä liikkumisen palveluista

Helsingin Jätkäsaaressa kokeiltiin muun muassa tilattavia venekuljetuksia, jaettavia tavarapyöriä ja yhteiskuljetusta juniorien futistreeneihin. Futistreenien kuljetukset osoittautuivat niin toimiviksi, että niiden toteuttamiseen julkaistiin ilmainen opas, jonka avulla kaikki seurat voivat vapauttaa vanhemmat aikaavievistä treenikyydeistä.

Jätkäsaari Mobility Lab. Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

Drone-kiihdyttämö webinaari ja työpaja 20.4.

Tämä drone-kiihdyttämö -tapahtuma on jatkoa 5.3. järjestetylle yhteiskehittämistyöpajalle “Dronet ja hiilineutraali yhteiskunta”. Webinaari 20.4.2020 kello 09.00–15.30, GoToMeeting-webinaari ja Zoom-työpaja.

Janne Olin aloitti projektisuunnittelijana Forum Viriumissa

Projektisuunnittelija Janne Olin työskentelee SOHJOA Baltic -projektissa. Työssään hän odottaa pääsevänsä näkemään liikenteen ja kaupunkien tulevaisuuteen.

Forum Virium henkilöstö 2019

Palkkaamme vihreän infran ja kaupunkisuunnittelun asiantuntijan B.Green-hankkeeseen

Tarjoamme kiinnostavan tehtävän kansainvälisen älykaupunkikehityksen huipulta, itsenäisen ja monipuolisen työn, hyvät edut sekä mukavan ja kannustavan työyhteisön ja työtilat Helsingin keskustassa sekä Kalasatamassa.

UrbanSense pilotoi 5G-ratkaisuja katujen kuntotietoon, ostoskeskusten riskitilanteisiin ja liikennevalojen tunnistamiseen karttasovelluksissa

Uutta 5G-liiketoimintaa edistävä UrbanSense-hanke valitsi kolme uutta kokeilupilottia Helsinkiin. Kokeiluissa hyödynnetään Edge-computing-teknologiaa.

iTrack-ratkaisu mahdollistaa raitiolinjaverkoston reaaliaikaisen seurannan

iTrack-hankkeen tavoitteena on parantaa raitiolinjaverkoston kuntoarviointia sensoripohjaisen ratkaisun avulla. Ratkaisu mahdollistaa vaurioituneiden tai rikkoutuneiden raiteiden monitoroinnin ja tarjoaa näin arvokasta tietoa kaupungeille ja liikenneviranomaisille.

Forum Virium henkilöstö 2019

Palkkaamme projektisuunnittelijan CroBoDDIT-projektiin

Tarjoamme kiinnostavan tehtävän kansainvälisen älykaupunkikehityksen huipulta, itsenäisen ja monipuolisen työn, hyvät edut sekä mukavan ja kannustavan työyhteisön Helsingin ydinkeskustassa. 

Energia-avustuksesta vauhtia taloyhtiöiden energiaremontteihin

Huolella suunnitellut energiatehokkuusinvestoinnit ja valtion uusi energia-avustus taloyhtiöille olivat Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeen infotilaisuuden kuumat puheenaiheet. 

Jätkäsaari Mobility Lab – Nopeiden kokeilujen valinnat

Jätkäsaari Mobility Labin ensimmäiset nopeat kokeilut on valittu. Vuodenvaihteen kokeiluhaussa etsittiin liikenteen sujuvuutta ja kestäviä liikkumistapoja tukevia uusia ratkaisuja.

Forum Virium henkilöstö 2019

Näin asioit Forum Viriumin kanssa koronaviruskautena

Työnteko ja älykaupunkiprojektien tekeminen jatkuu normaalisti etäyhteyksillä.

Home-on-demand -kokeiluhaku

Forum Virium Helsinki avaa kokeiluhaun ratkaisemaan viimeisen metrin kuljetusten haasteita Kalasataman Redissä. Kokeiltavaksi haetaan autonomista ratkaisua, sekä sitä tukevaa palvelumuotoilua viimeisen metrin logistiikkakokeiluiden toteuttamiseksi Redissä. Kokeiluhaku on avoinna 16.4.2020 asti.

Ilmanlaatumittareita voi nyt lainata neljästä Helsingin kirjastosta

Itäkeskuksen, Vallilan ja Viikin kirjastoihin sekä keskustakirjasto Oodiin tulee 11.3. alkaen lainattavaksi yhteensä kymmenen ilmanlaatumittaria. Lainattavaksi tulevat ilmanlaatumittarit mittaavat ulkoilman häkäpitoisuutta ja tuloksia voi seurata omalle puhelimelle ladattavalta sovellukselta.

Nyt yhdessä tekemään parempaa ilmanlaatua – areena auki innovaatioille

HOPE-hankkeessa ilmanlaatua seurataan kolmessa ilmanlaatuhaasteiltaan erityyppisessä ympäristössä: Jätkäsaari, Pakila ja Mäkelänkatu–Kumpulankatu Vallilassa. Forum Virium toteuttaa hankkeessa innovaatiokilpailun, jossa haetaan teemakohtaisia innovaatioita yrityksiltä kokeiltavaksi aidossa ympäristössä.

Michel Nader Sayún esittelee Kalasataman fiksua arkea videoblogeissa

Mitä älykaupunki tarkoittaa Kalasatamassa? Projektisuunnittelija Michel Nader esittelee videoblogissaan Kalasataman fiksua arkea ja kysyy kaupunkilaisilta, millainen on älykäs kaupunki.

Forum Virium henkilöstö 2019

Palkkaamme teknisen projektipäällikön Carbon Neutral Tourism -projektiin

Tarjoamme kiinnostavan tehtävän kansainvälisen älykaupunkikehityksen huipulta, itsenäisen ja monipuolisen työn, hyvät edut sekä mukavan ja kannustavan työyhteisön Helsingin ydinkeskustassa. 

Aino Rantanen täydentää Forum Viriumin hankevalmistelutiimiä

Hankevalmistelupäällikkö Aino Rantanen haluaa kehittää älykaupunkia edistämällä uusien ratkaisujen pilotointia sekä lähentämällä yritysten, asukkaiden ja kaupunkien tarpeita toisiinsa.

Helsingille “kaiken internet” -alustoja kaupunkidatan keräämiseen

Helsinki, Antwerpen ja Kööpenhamina saivat käyttöönsä kolme “kaiken internet” -alustaa, joihin voidaan koota kaupunkien tuottamaa dataa esimerkiksi ilmanlaadusta. Kaupungit kehittivät yhdessä osaamistaan data-alustoissa ja yhteisten hankintojen toteutuksessa.

Last Mile Autonomous Delivery LMAD pilotoi autonomista robottilähettiä

LMAD-projektissa pilotoidaan autonomista robottilähettiä Helsingissä ja Pariisissa. Tavoitteena on oppia robottilähettien mahdollisuuksista avoimissa ympäristöissä. 

Insight+ -projektissa kehitettiin alustaa yrityspalveluiden tarjoajille

Insight+ on EIT Digital -projektissa kehitettiin alustaa hallinnoimaan ja viestimään erilaisista hankkeista ja rahoituksista, erityisesti julkisen sektorin palveluntarjoajilta tai yliopistoilta yrityksille. Palveluun voidaan tiedot hakea erilaisista datalähteistä automaattisesti esimerkiksi rajapintojen kautta.