Perille asti -lopputapahtuma Jätkäsaari Mobility Labin verkostotilaisuudessa 10.3.2020

Tervetuloa Perille asti -lopputapahtumaan, joka järjestetään Jätkäsaari Mobility Labin verkostotilaisuudessa 10.3.2020. Perille asti -hankkeessa kokeiltiin vuosina 2018-2019 kahdeksaa uutta älyliikenteen ratkaisua. Lisäksi hankkeessa luotiin uusia yritys- ja asukasyhteistyön malleja.

Helsingille “kaiken internet” -alustoja kaupunkidatan keräämiseen

Helsinki, Antwerpen ja Kööpenhamina saivat käyttöönsä kolme “kaiken internet” -alustaa, joihin voidaan koota kaupunkien tuottamaa dataa esimerkiksi ilmanlaadusta. Kaupungit kehittivät yhdessä osaamistaan data-alustoissa ja yhteisten hankintojen toteutuksessa.

Last Mile Autonomous Delivery LMAD pilotoi autonomista robottilähettiä

LMAD-projektissa pilotoidaan autonomista robottilähettiä Helsingissä ja Pariisissa. Tavoitteena on oppia robottilähettien mahdollisuuksista avoimissa ympäristöissä. 

Home-on-demand -kokeiluhaun infotilaisuus 5.3. – autonominen lähetti ratkomaan asukkaiden viimeisten metrien haasteita

Tule mukaan kuulemaan lisää pian aukeavasta Home-on-demand -kokeiluhausta, jonka Forum Virium Helsinki järjestää Kalasatamassa yhteistyössä SRV:n ja Koneen kanssa.

Insight+ -projektissa kehitettiin palvelualustaa yrityspalveluiden tarjoajille

Insight+ on EIT Digital -projektissa kehitetään alustaa hallinnoimaan ja viestimään erilaisista hankkeista ja rahoituksista, erityisesti julkisen sektorin palveluntarjoajilta tai yliopistoilta yrityksille. Palveluun voidaan tiedot hakea erilaisista datalähteistä automaattisesti esimerkiksi rajapintojen kautta.

Citylogistiikan viimeisen kilometrin haasteet ja ratkaisut -työpaja 3.3.2020

Citylogistiikan viimeisen kilometrin haasteet ja ratkaisut -työpajassa ideoidaan ja konseptoidaan reittioptimointi- ja saavutettavuustyökalua yhdessä eteenpäin.
Aika: tiistai 3.3.2020 kello 09:00 - 11:30
Paikka: Kalasatama Urban Lab (Kauppakeskus REDI)

Ravintoloille kehitetään nyt hiilijalanjäljen mittareita Mission Zero Foodprint -hankkeessa alan toimijoiden kanssa

Hävikin vähentäminen, ekologisuus ja hiilineutraalisuus kiinnostavat ravintola-alalla, mutta kuinka mitata, kun kaikille ravintola- ja ruokapalveluille yhteisiä ja avoimia mittareita ei ole? Mission Zero Foodprint -hanke tarttuu tähän haasteen. Tavoitteena on kehittää hiilineutraaliuteen tähtäävä toimintamalli ja työkaluja erityisesti pienten ja keskisuurten ravintola- ja ruokapalveluyritysten tarpeisiin.

Ilmainen palvelumuotoilukoulutus älyliikennettä kehittäville yrityksille

Onko yritykselläsi uusi palveluratkaisu tai teknologia, joka liittyy asukkaiden, työmatkalaisten tai matkailijoiden liikkumiseen? Huomioiko älyliikenteen ratkaisusi käyttäjänäkökulman? Haluatko ratkaista aitoja ongelmia yhdessä osaavien liiketoiminta- ja palvelumuotoilijoiden kanssa? Tarjoamme älyliikenneratkaisuja kehittäville yrityksille ilmaisen palvelumuotoilu- ja liiketoiminnan kehittämisen koulutuksen maaliskuussa. Hae mukaan!

Tule kehittämään ravintoloita kohti hiilineutraaliutta – osallistu työpajoihin!

Työpajat ovat avoimia kaikille olet sitten ravintola-alan edustaja, asiakas, asiantuntija tai opiskelija.

Jätkäsaari Mobility Lab. Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

Dronet ja hiilineutraali yhteiskunta 5.3. ilmoittautuminen

5.3. järjestettävän tilaisuuden tavoite on kasvattaa drone-ekosysteemin tietoisuutta hiilineutraalista yhteiskunnasta ja keinoista ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Pyrimme samalla syventämään osallistujien tietoisuutta erityisesti liikenteen roolista vähähiilisyystavoitteiden saavuttamiseksi omassa liiketoiminnassaan.

FABULOS-hanke pilotoi robottibusseja Helsingin lisäksi neljässä eurooppalaisessa kaupungissa

FABULOS-hanke on solminut jatkosopimukset kolmen kansainvälisen konsortion kanssa esikaupallisen hankinnan viimeisestä vaiheesta. Konsortiot pilotoivat itseohjautuvia linja-autoja osana normaalia kaupunkiliikennettä. Pilottivaiheessa kolmen robottibussin laivueita testataan Gjesdalissa, Helsingissä, Tallinnassa Lamiassa ja Helmondissa huhti- ja lokakuun 2020 välisenä aikana.

multisensorinen aistihuone

Multisensorinen aistihuone tukee muistisairaiden ikäihmisten hoitoa

Tavoitteena parantaa muistisairaiden ikäihmisten elämänlaatua ja tutkia mahdollisuutta korvata lääkehoitoa rauhoittavilla elämyksillä.

Projektipäällikkö Lasse Sariola aloitti työt Forum Viriumin IoT-tiimissä

Ilmastoviisaat taloyhtiöt ja Synergy -hankkeiden projektipäällikkönä aloittanut Lasse Sariola haluaa olla mukana toteuttamassa Helsingin ilmastotavoitteita.

Liiku Jätkäsaaressa ja vie Helsinki voittoon kestävän liikkumisen kaupunkina

Jätkäsaaressa on käynnissä kestävän liikkumiseen kannustava kilpailu, jossa Helsinki saa pisteitä kaupunkilaisten ympäristöystävällisestä liikkumisesta.

Open call: UrbanSense 5G Edge Computing -kilpailu

Tarjoamme huipputason kokeilua innovatiivisen Edge Computing -ratkaisun kehittämiseen aidossa ympäristössä. Onko yritykselläsi dataa ja idea, jota haluat kokeilla Edge Computing -alustalla? Kilpailu on suunnattu yrityksille ja alan opiskelijoille, tarjouskilpailu on avoinna 2.3.2020 saakka.

Älykäs lämmityksen säätö kokeiluun Vantaalla

Tavoitteena kerrostalon lämmityskulujen pienentäminen. Ilmastoviisaat taloyhtiöt -kokeilussa lämmitystä ohjataan huoneistoista mitattujen todellisten lämpötilojen perusteella.

Stara eRetrofit selvittää ajoneuvokaluston sähköistämisen mahdollisuudet

Projektissa muutetaan yksi Staran seitsemän vuotta käytössä ollut kuorma-auto sähkökäyttöiseksi, jonka avulla todennetaan ajoneuvon sähköistämisen kokonaiskustannukset elinkaaren aikana sekä mahdollisuudet nopeuttaa sähköiseen ajoneuvokalustoon siirtymistä.

Ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri Johan Lindqvist API-asiantuntijaksi Forum Viriumiin

API-asiantuntijana aloittanut Johan Lindqvist toivoo pääsevänsä tekemään työtä, joka onnistuessaan johtaa oikeisiin muutoksiin parempaan kaupungin ja sen asukkaiden ja yritysten toimintaan.

Get Home Safely älyvalot Jätkäsaari

Älyvalot saivat Jätkäsaaren asukkailta positiivisen vastaanoton

Älyvaloilla voidaan parantaa asukkaiden turvallisuuden tunnetta sekä alueen viihtyisyyttä.

Helsinki etsii tekoälystä ratkaisuja ilmastotavoitteisiin

Helsinki, Amsterdam, Kööpenhamina, Pariisi, Stavanger ja Tallinna haastavat nyt yritykset kehittämään tekoälyratkaisuja liikenteen ja energiankulutuksen päästöjen vähentämiseksi AI4Cities-hankkkeessa.

UrbanSense 5G-kokeilut – Edge Computing kokeilun infotilaisuus 4.2.

Tule UrbanSense työpajaan kuulemaan avoimen 5G innovaatio- ja Edge Computing alustan mahdollisuuksista uusien palveluiden kehittämiseen Helsingissä.
Aika: 4.2.2020 klo 09:00 - 12:00
Paikka: Tiedekulma Think Lounge, Yliopistokatu 4 Helsinki