Jätkäsaaren liikennekokeilujen asukasilta 29.1.2020

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan älykkään liikkumisen tulevaisuudesta Jätkäsaaressa 29.1. järjestettävään asukasiltaan klo 17.30–19.00.

UrbanSense 5G-kokeilut – Edge Computing kokeilun infotilaisuus 4.2.

Tule UrbanSense työpajaan kuulemaan avoimen 5G innovaatio- ja Edge Computing alustan mahdollisuuksista uusien palveluiden kehittämiseen Helsingissä.
Aika: 4.2.2020 klo 09:00 - 12:00
Paikka: Tiedekulma Think Lounge, Yliopistokatu 4 Helsinki

Mission Zero Foodprint -hankkeen aloitustapahtuma 13.2.

Misson Zero Foodprint -projekti kehittää pienten ravintoloiden ja muiden ruokapalveluyritysten hiilineutraaliutta, siihen tarvittavia älykkäitä ratkaisuja ja työkaluja sekä tuo muutosta näkyväksi kuluttajille.
Paikka: Starter Helsinki, Lapinlahdenkatu 16, Rakennus 15 C
Aika: 13.2. klo 13:30-17:00

Helsinki Ode library smart city. Photo: Jussi Hellsten

Helsinki menestyi hyvin älykaupunkivertailuissa 2019

Helsinki nousi kärkisijoille useassa älykaupunkivertailussa viime vuonna. Helsinki nimettiin Euroopan parhaaksi älyturismikohteeksi, Kalasataman digitaalinen kaksonen voitti ykköspalkinnon ja Helsingin sekä Uudenmaan alue valittiin valittiin Euroopan innovatiivisimmaksi alueeksi.

Virtuaalivehreän designsprint 23.-24.1.2020

Virtuaalivehreän designsprint 23.-24.1.2020
Paikka: Jätkäsaari ja REDI:n Kalasatama Urban Lab

Sosiaalinen SARA-robotti otettiin positiivisesti vastaan Helsingissä

Kustaankartanon palvelukeskuksen muistisairaiden yksikössä testattiin sosiaalista. Testijakson päätteeksi voitiin todeta, että SARA-robottiin suhtauduttiin erittäin positiivisesti ja se koettiin luontevaksi osaksi niin asukkaiden kuin hoitajienkin arkea.

Kokeiluhaku auki – Liikenteen sujuvuuden ja kestävien kulkutapojen ratkaisut

Jätkäsaari Mobility Lab ja Forum Virium Helsinki etsivät innovatiivisia liikenteen ja liikkumisen ratkaisuja nopeilla kokeiluilla. Kokeiluhaku on avoinna 3.2.2020 asti.

Helsinki sähköistää raskasta liikennettä Hampurin ja Nantesin kanssa mySmartLife-hankkeessa 

Päästöjen vähentäminen ja uusiutuvien energiamuotojen hyödyntäminen ovat keskiössä mySMARTLife -projektissa, jossa Nantes, Hamburg and Helsinki hyödyntävät älykkäitä ratkaisuja fiksuun kaupunkielämään.

Kustannustehokasta tiedonsiirtoa ja etäseurantaa kiinteistöille betoniseinienkin läpi – tätä on LoRaWAN-verkko

Kiinteistöjen energian- ja vedenkulutuksen etäseuranta onnistuu LoRaWAN-verkolla, jonka kattavuus on Suomessa jo hyvällä tasolla.

Mission Zero Foodprint – mittareita hiilineutraaleihin ravintola- ja ruokapalveluihin

Misson Zero Foodprint -projekti kehittää pienten ravintoloiden ja muiden ruokapalveluyritysten hiilineutraaliutta, siihen tarvittavia älykkäitä ratkaisuja ja työkaluja sekä tuo muutosta näkyväksi kuluttajille. Projektin yhteiskehittämistä ja pilotteja tehdään pääkaupunkiseudun ravintolatoimijoiden kanssa. 

Ilmastoviisas isännöitsijä aikoo puolittaa kerrostalon lämpölaskun

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeen kaksi pilottitaloa lämpiävät pian maalämmön ja auringon voimin.

Jätkäsaari Mobility Lab. Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

Jätkäsaari Mobility Lab – innovaatioalusta älyliikenteelle

Jätkäsaari Mobility Lab on Helsingin Jätkäsaaren alueen innovaatioalusta liikkumisen uusille palveluille ja teknologioille. Yritys, ota yhteyttä ja tule kokeilemaan!

urbansense 5G forum virium

Tarjouspyyntö Pasilan alueella IoT-laitteiden avulla toteutettavasta datan keräämisestä

Helsingin kaupunki selvittää uuden verkkoteknologian mahdollisuuksia sensoroinnille kaupunkiympäristössä ja näin kerätyn datan hyödyntämistä 5G-verkoissa. Yritys, tarjoa kokeilua 17. joulukuuta mennessä!

Datavirrat haltuun avoimen lähdekoodin mikropalveluilla

Mikropalveluarkkitehtuuri ei ole kaikki ongelmat ratkaiseva hopealuoti, mutta siinä on useita etuja verrattuna perinteisempään monoliittiseen järjestelmään, kirjoittaa blogissaan Apachecon-tapahtumassa vieraillut IoT-asiantuntijamme Aapo Rista.

Robotti Barcelona Smart City expo 2019

5 trendiä älykaupungeissa vuonna 2020

Forum Virium keräsi viisi nousevaa älykaupunkitrendiä 2020-luvulle Barcelonan Smart City -messuilta.

Citylogistiikan uudet ratkaisut jatkuvat – Etsimme kevytjakelun kuljetustenvälitys- ja reittioptimointirajapinnan toteuttajaa

Citylogistiikan uudet ratkaisut jatkuvat – Etsimme kevytjakelun kuljetustenvälitys- ja reittioptimointirajapinnan toteuttajaa. Tarjouspyyntö on avoinna 7.1.2020 asti.

Forum Virium henkilöstö 2019

Tule meille töihin kehittämään Helsingistä maailman toimivinta älykaupunkia – katso avoimet tehtävämme

Toimintamme kasvaa ja etsimme nyt uusiin projekteihimme taitavia tekijöitä. Tarjoamme näköalapaikan kansainvälisen älykaupunkikehityksen huipulle, itsenäisen ja monipuolisen työn sekä mukavan ja kannustavan työyhteisön Helsingin ydinkeskustassa.

Forum Virium henkilöstö 2019

Haemme nyt: Platform Development Engineer -osaajaa. Hae 9.12. mennessä!

Haemme työntekijää! Platform Development Engineer -tehtävässä pääset osana tiimiämme kehittämään alustaratkaisua Helsingin ja Tallinnan pilotteihin. Lähetä hakemus 9.12. mennessä!

Näin fiksu Helsinki näkyy Euroopan suurimmassa Smart City -tapahtumassa Barcelonassa

Barcelonassa 19.–21 marraskuuta nähdään Helsingin uusinta tekemistä robottibussiliikenteen, kaupunkidatan ja fiksun arkielämän kehittämisessä.

Forum Virium henkilöstö 2019

Palkkaamme kaksi projektisuunnittelijaa Jätkäsaari Mobility ja Urban Eco Island -projekteihimme

Tarjoamme näköalapaikan kansainvälisen älykaupunkikehityksen huipulle, itsenäisen ja monipuolisen työn sekä mukavan ja kannustavan työyhteisön Helsingin ydinkeskustassa.

Verkostoitumista Piilaaksossa – näin suomalaiset startup-yrittäjät edistivät edtech-liiketoimintaa ja loivat kontakteja alan huippumarkkinoilla

Matkan tavoitteina oli avata suomalaiselle koulutusviennille ovia Yhdysvaltain kasvaville EdTech-markkinoille ja luoda uusia yhteistyömahdollisuuksia opetusalan toimijoille.