Jätkäsaari Mobility Lab. Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

Jätkäsaari Mobility Lab – innovaatioalusta älyliikenteelle

Jätkäsaari Mobility Lab on Helsingin Jätkäsaaren alueen innovaatioalusta liikkumisen uusille palveluille ja teknologioille. Yritys, ota yhteyttä ja tule kokeilemaan!

urbansense 5G forum virium

Tarjouspyyntö Pasilan alueella IoT-laitteiden avulla toteutettavasta datan keräämisestä

Helsingin kaupunki selvittää uuden verkkoteknologian mahdollisuuksia sensoroinnille kaupunkiympäristössä ja näin kerätyn datan hyödyntämistä 5G-verkoissa. Yritys, tarjoa kokeilua 17. joulukuuta mennessä!

Datavirrat haltuun avoimen lähdekoodin mikropalveluilla

Mikropalveluarkkitehtuuri ei ole kaikki ongelmat ratkaiseva hopealuoti, mutta siinä on useita etuja verrattuna perinteisempään monoliittiseen järjestelmään, kirjoittaa blogissaan Apachecon-tapahtumassa vieraillut IoT-asiantuntijamme Aapo Rista.

Robotti Barcelona Smart City expo 2019

5 trendiä älykaupungeissa vuonna 2020

Forum Virium keräsi viisi nousevaa älykaupunkitrendiä 2020-luvulle Barcelonan Smart City -messuilta.

Citylogistiikan uudet ratkaisut jatkuvat – Etsimme kevytjakelun kuljetustenvälitys- ja reittioptimointirajapinnan toteuttajaa

Citylogistiikan uudet ratkaisut jatkuvat – Etsimme kevytjakelun kuljetustenvälitys- ja reittioptimointirajapinnan toteuttajaa. Tarjouspyyntö on avoinna 7.1.2020 asti.

Forum Virium henkilöstö 2019

Tule meille töihin kehittämään Helsingistä maailman toimivinta älykaupunkia – katso avoimet tehtävämme

Toimintamme kasvaa ja etsimme nyt uusiin projekteihimme taitavia tekijöitä. Tarjoamme näköalapaikan kansainvälisen älykaupunkikehityksen huipulle, itsenäisen ja monipuolisen työn sekä mukavan ja kannustavan työyhteisön Helsingin ydinkeskustassa.

Forum Virium henkilöstö 2019

Haemme nyt: Platform Development Engineer -osaajaa. Hae 9.12. mennessä!

Haemme työntekijää! Platform Development Engineer -tehtävässä pääset osana tiimiämme kehittämään alustaratkaisua Helsingin ja Tallinnan pilotteihin. Lähetä hakemus 9.12. mennessä!

Näin fiksu Helsinki näkyy Euroopan suurimmassa Smart City -tapahtumassa Barcelonassa

Barcelonassa 19.–21 marraskuuta nähdään Helsingin uusinta tekemistä robottibussiliikenteen, kaupunkidatan ja fiksun arkielämän kehittämisessä.

Forum Virium henkilöstö 2019

Palkkaamme kaksi projektisuunnittelijaa Jätkäsaari Mobility ja Urban Eco Island -projekteihimme

Tarjoamme näköalapaikan kansainvälisen älykaupunkikehityksen huipulle, itsenäisen ja monipuolisen työn sekä mukavan ja kannustavan työyhteisön Helsingin ydinkeskustassa.

Verkostoitumista Piilaaksossa – näin suomalaiset startup-yrittäjät edistivät edtech-liiketoimintaa ja loivat kontakteja alan huippumarkkinoilla

Matkan tavoitteina oli avata suomalaiselle koulutusviennille ovia Yhdysvaltain kasvaville EdTech-markkinoille ja luoda uusia yhteistyömahdollisuuksia opetusalan toimijoille.

Osallistuimme Pietarin Digital Forum -tapahtumaan – havaintoja Venäjän älykaupunkikehityksestä

Venäjän keskeinen smart city -tapahtuma kokosi paikalle tuhansia alan yrityksiä ja vaikuttajia.

Virtuaalivehreä

Kaupungista keidas? Virtuaalivehreä auttaa kaavoittajia kurkistamaan tulevaisuuden vehreään Kalasatamaan

Kalasatamassa tehdään nyt vehreämpää kaavaa. Virtuaalivehreä tuo uusia työkaluja vihreän infran kaavoittamisen tueksi ja avaa mahdollisuuksia smart & clean -liiketoiminnalle.

Forum Virium henkilöstö 2019

Haemme kahta projektipäällikköä uusiin logistiikkahankkeisiimme

Tule kehittämään viimeisen kilometrin kaupunkijakeluun liittyviä liiketoimintamahdollisuuksia Helsingin alueella.

Croboddit

CroBoDDIT – disruptiivisten teknologioiden kehittämistä urbaaneissa infrastruktuureissa alueellisten yritysten osaamista hyödyntäen

CroBoDDIT-hanke rakentaa Democenter-toimintamallilla yhteistyötä Helsingin ja Pietarin välille - yrityksille tarjolla mahdollisuus esitellä osaamistaan disruptiivisten teknologioiden alueilla.

Timo Ruohomäki on Forum Virium Helsingin uusi IoT-johtaja

Ruohomäki haluaa tehdä Helsingistä älykaupungin, joka täyttää kaupunkilaisten tarpeet ennakoivasti datan avulla.

Virtuaalivehreä – vihreällä infrastruktuurilla hiilineutraaliutta kaavoitukseen tueksi

Virtuaalivehreä tuo uusia työkaluja kaupungin ja kaupunkilaisten tarpeet integroivan vihreän infran huomioimiseen kaavoituksessa ja kehittää liiketoimintamahdollisuuksia smart & clean -yrityksille.

Lainaa IoT-sensori kirjastosta ja kaksi muuta 5G-kokeilua Helsinkiin

Helsingissä alkaa kolme uutta 5G-kokeilua. UrbanSense -projektin innovaatiokilpailun voittaneet yritykset kehittävät uusia 5G-verkon älykkäitä kaupunkipalveluja ja 3D-mallinnuspalvelua. Lisäksi kirjastoihin tulee lainattavaksi IoT-sensoreita. 

SARA-robotista myönteistä palautetta Kustaankartanon asukkailta

Syyskuussa Kustaankartanon palvelukeskus sai vieraakseen SARA-robotin, joka tarjosi sosiaalisia virikkeitä asukkaiden arkeen. Kokeilu on osa Social and Autonomous Robotic Health Assistant (SARA) -projektia, jonka tavoitteena on kehittää hoitolaitoksille henkilökunnan työtaakkaa helpottava robotti.

Nopeat kokeilut skaalautuvat Norjaan

Fiksu Kalasatama -projektissa alkunsa saanut nopeiden kokeilujen malli on skaalautunut Suomen kuuden suurimman kaupungin lisäksi nyt myös Stavangerin kaupunkiin Norjassa.

Vasikkasaaressa testataan älyteknologiaa luontokohteissa urban eco islands -projektissa.

Älyteknologia mukana Helsingin suosituissa luontokohteissa

Urban Eco Islands -hanke toteuttaa älykkäiden ratkaisujen, kuten droonikuvauksen, avulla keinoja seurata ja ohjata virkistyskäyttöä luontoarvojen säilymiseksi.

Älyliikenne kuuluu kaikille 13.11.

Kaikki kulkevat liikenteessä ja liikenteen uudet palvelut koskettavat - tai voisivat koskettaa - kaikkia. Miten kaikki ihmiset voisivat hyötyä älykkäästä liikenteestä? Entä miten monimuotoisuuden huomioimisesta tulee myös hyvää liiketoimintaa? Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan liikenteen uusista mahdollisuuksista Älyliikenne kuuluu kaikille -tapahtumaan 13.11.2019 kello 12:30 alkaen.