The Guardian hellii Helsinkiä

Artikkelikuva: The Guardian hellii Helsinkiä

“Aidosti älykkäät kaupungit, kuten Helsinki, hyödyntävät teknologioita, jotka ovat jo käytettävissä kaduilla ja verkossa, tarjoten näin kaupunkilaisille mahdollisuuden antaa palautetta ja parannusehdotuksia älypuhelimillaan, samalla kun mobiilit sovellukset auttavat heitä navigoimaan kaupungissa tehokkaammin”, todetaan The Guardianissa marraskuussa.

Britannian johtava sanomalehti The Guardian ylisti marraskuussa kahteen otteeseen älykästä Helsinkiä ja nosti sen hyväksi esimerkiksi aidosti älykkäistä kaupungeista. Helsingin lisäksi lehti nosti esiin eurooppalaisten kaupunkien CitySDK-hankkeen Helsingin pilotin, jota Forum Virium Helsinki koordinoi.

Älykkäät kaupunkipalvelut mahdollistavia ohjelmointirajapintoja rakentavan CitySDK-hankkeen Smart Participation -työtä luotsaava Hanna Niemi-Hugaerts esitteli Open311-palauterajapintaa marraskuussa Barcelonassa Smart City World Expossa. Palauterajapinnan avulla kaupunkilaiset voivat jättää palautetta ympäristössään huomaamistaan puutteista ja epäkohdista. Helsingin kaupungin avasi Open311-standardin mukaisen rajapinnan helmikuussa. Avoimen rajapinnan ansiosta kaupunki voi ottaa vastaan palautetta myös ulkoisista sovellutuksista ja palveluista. Palautesovellukset, kuten Metron Pitäiskö fiksata?, Korjaakaupunki.fi ja Sanom.at ovat olleet suosittuja ja toimivia vaikutuskanavia kaupunkilaisten parissa.

The Guardian kehui Open311-palauterajapintaa hyväksi esimerkiksi kaupunkilaisten osallistavuutta ja yhteisöllisyyttä lisäävästä palvelusta, jollaisia kaikkien aidosti älykkäiden kaupunkien tulisi tarjota asukkailleen.

Lue The Guardianin artikkelit:

http://www.theguardian.com/local-government-network/2013/nov/26/smart-cities-future-local-government

http://www.theguardian.com/sustainable-business/smart-cities-sensors-social-innovation?CMP=twt_gu

Lue lisää Helsingin avoimesta palauterajapinnasta: http://www.forumvirium.fi/uutiset/helsinkilaiset-innokkaita-palautesovelluksen-kayttajia

Kaupunkilainen raportoimassa palautesovellusta
hyödyntäen.

 

Lisätietoja:

Hanna Niemi-Hugaerts
Projektipäällikkö
CitySDK
puh. +358 40 674 9911
hanna.niemi-hugaerts(at)forumvirium.fi

Lue myös