Sähköä turismiin -työpajassa visioitiin uusia mobiilipalveluita matkailijoille

Artikkelikuva: Sähköä turismiin -työpajassa visioitiin uusia mobiilipalveluita matkailijoille

Forum Virium Helsinki järjesti toukokuussa Sähköä turismiin –työpajan, jossa ideoitiin avoimen tiedon mahdollistamia uusia sähköisiä palveluita turisteille. Työpajassa osallistujat pohtivat millaisille mobiilisovelluksille on kysyntää ja miten matkailualan yritykset ja sovelluskehittäjät voisivat kehittää edelleen jo olemassaolevia palvelujaan.

Sähköä turismiin –työpajassa porauduttiin käytännön palvelukonseptien kehittämiseen haasteiden ja avoimen tiedon pohjalta. Tilaisuus oli suunnattu matkailualan toimijoille, sovelluskehittäjille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Osallistujat pääsivät kuulemaan mahdollisuuksista kehittää sovelluksia kaupungin avointa dataa ja avoimia rajapintoja hyödyntäen. Tilaisuudessa kuultiin, mitä turismiin liittyvää avointa tietoa on jo saatavilla Helsingissä ja missä muodossa. Työpajassa haettiin myös ideoita siihen, mitä avointa dataa vielä uupuu sekä työstettiin pienryhmissä sovellusten, rajapintojen ja konseptien kehittämistä.

Helsinki houkuttaa vuosittain yli 20 miljoonaa turistia, joista yhä useampi saapuu risteilyaluksella. Eniten vierailijoita saapuu yhä Venäjältä. Venäläisturistien ja risteilymatkustajien lisäksi työpajassa pohdittiin mm. lapsiperheiden ja aktiivisten kaupunkilaisten tarpeita sähköisiin turismipalveluihin liittyen.

Työpajassa keskusteltiin myös matkailijoiden digitaalisten palveluiden haasteista, joista yhdeksi nähtiin puutteet langattoman verkkoyhteyden kattavuudessa. Suosituiksi teemoiksi matkailijoille suunnatuissa sähköisissä palveluissa nousivat keskusteluissa esiin mm. erilaiset reittioppaat sekä paikallisia suosituksia antavat sovellukset.

Lisätietoja::
http://www.forumvirium.fi/tapahtuma/open-forum-852013-sahkoa-turismiin

 

 

Lue myös