Projektiesittely ---

SPICE – Järkevämmillä hankintamalleilla fiksumpaa liikenneympäristöä

Artikkelikuva: Projektiesittely

Support Procurement of Innovative solutions in City Environment (SPICE) on EU:n Horisontti 2020 -ohjelman rahoittama kaksivuotinen projekti, joka päättyy elokuussa 2018. Projektin tavoitteena on auttaa julkisia hankintoja tekeviä tahoja hyödyntämään innovatiivisia hankintamenetelmiä kestävien liikenneratkaisujen hankinnoissa.

SPICE:n koordinaattorina toimii Kööpenhaminan kaupunki, muun konsortion ollessa Suomesta, Belgiasta, Hollannista, Saksasta, Itävallasta, Tanskasta ja Iso-Britanniasta.

Suomesta mukana ovat Tampereen kaupunki ja Forum Virium Helsinki, vieden suomalaista edistyksellistä ajattelua osaksi eurooppalaisia parhaita käytäntöjä ja esim Allianssi-mallin erinomaisia kokemuksia peilaten liikenteen palvelujen hankintaan. Erityisenä kiinnostuksen kohteena on ollut Mobility as a Service -konsepti ja siihen kaupunkien näkökulmasta liittyvät mahdolliset hankinnat, mikä on ollut Forum Viriumin pääasiallisena vastuualueena projektissa.

SOHJOA Baltic -projektin robottibussihankinnat ovat yksi SPICE-projektin yhteishankintaesimerkki, joka hyötyy SPICEn tuloksista myös projektin päättymisen jälkeen.

spice-project.eu

 

 

 

 

 

Kuva: Helsingin kaupunki / Julius Konttinen

Lisätietoja

Kuva

Sami Sahala

#MaaS #smartmobility #ITS
Mobile: +358 44 0255 590
sami.sahala(at)forumvirium.fi