Mitä fiksua haluaisit tehdä Kalasatamassa?

Artikkelikuva: Mitä fiksua haluaisit tehdä Kalasatamassa?
Onko sinulla tai yritykselläsi hyvä idea, jonka haluaisit jalostaa tulevaisuuden kaupunkipalveluksi? Tule mukaan Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelmaan. Ensimmäinen kierros sulkeutuu 30.10.2015. Infotilaisuudet järjestetään 8.10 ja 13.10.2015.
 
Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelma ostaa pieniä (1000-8000e) kokeiluja, jotka tuovat innovatiivisia palveluja kaupunkilaisten käyttöön. Ohjelmalla halutaan edistää monen toimijan yhteisiä kokeiluja ja kiihdyttää hyvien ideoiden kehittymistä palveluinnovaatioiksi. Kalasataman living lab auttaa kokeilun käynnistämisessä ja käyttäjien tavoittamisessa. 
 
Ensimmäinen kierros käynnissä
 
Nopeiden kokeilujen ohjelman ensimmäinen kierros on käynnissä 30.10.2015 asti. Teemoina ovat uudenlaiset kaupunkitilat, tilojen yhteiskäyttö ja yhteisöllisyys sekä resurssiviisas energiakäyttäytyminen.
 
Fiksu Kalasatama valitsee ohjelmaan 3-5 kokeilua, hankintojen määrä on yhteensä enintään 30 000 euroa. Tarjoa kokeiluasi mukaan lomakkeella, joka löytyy täältä. Deadline on 30.10.2015.
 
Kenelle?
 
Kokeiluaan ohjelmaan voivat tarjota pienet tai suuret yritykset, start-upit, yhdistykset tai vaikkapa tutkimusryhmät. Ohjelmassa ei rajata toimijoita, mutta mukaan voidaan valita vain rekisteröidyt toimijat (yritys- tai yhdistysrekisterissä). Kokeilut voivat saada rahoitusta muistakin lähteistä.
 
Minkälaisia?
 
Ohjelmassa haetaan nopeita kokeiluja, jotka voi toteuttaa 1kk – 6kk aikana. Kokeilujen tulisi luoda uusia palveluita tai niiden aihioita Kalasatamaan. Arviointikriteerit ovat seuraavat:
 
 • Mahdollisuus oppia paljon 
 • Potentiaalisesti skaalautuva palvelu
 • Toteuttajana enemmän kuin yksi organisaatio/yritys
 • Fiksu, ketterä ja käyttäjälähtöinen
 • Tukee Fiksun Kalasataman visiota ja Helsingin kaupungin strategiaa
 
Tarjoukset, arviointi ja valinta
 
Tarjoa kokeiluasi Nopeiden kokeilujen ohjelmaan 30.10.2015 mennessä täällä (lomake on sivun alalaidassa).
 
Valinnat julkistetaan 25.11.2015 mennessä.
 
Tarjoukset arvioi asiantuntijaraati.
 
Tervetuloa infotilaisuuksiin!
 
Ennen tarjousten määräaikaa järjestetään kaksi infotilaisuutta liittyen ensimmäiseen kierrokseen ja sen teemoihin.
 
 • Infotilaisuus 8.10.2015 klo 16-18 (Pentagon Design (Vilhonvuorenkatu 11, Helsinki)
  Teemana on resurssiviisas energiakäyttäytyminen. Alustamassa ovat Teemu Kettunen (HSY) ja Heikki Waris (CoReorient). Kettunen kertoo Helsingin aurinkoenergiakehityksestä ja talokohtaisen datan hyödyntämisestä, Waris puolestaan esittelee tavaroiden kimppakyytiä tarjoavan Piggybaggy-palvelun. Veera Mustonen ja Kaisa Spilling Forum Virium Helsingistä esittelevät Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelman ja vastavat kysymyksiin.
 • Infotilaisuus 13.10.2015 klo 16-18 (Pentagon Design (Vilhonvuorenkatu 11, Helsinki)
  Tilaisuuden teemana ovat uudenlaiset kaupunkitilat, tilojen yhteiskäyttö ja yhteisöllisyys. Käytännön esimerkkejä antavat alustuksissa Nappi Naapuri -palvelua kehittänyt Pauliina Seppälä (Yhteismaa) sekä Teurastamon yrittäjien edustaja Matti Santala. Forum Virium Helsingin Kaisa Spilling esittelee Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelman ja vastaa kysymyksiin.

  Ilmoittaudu: https://digiumenterprise.com/answer/?sid=1348621&chk=85S2BDPN

 
Fiksu Kalasatama saa rahoituksensa osana 6Aika-strategiaa vuosina 2015-2017. Rahoittajia ovat Euroopan aluekehitysrahasto, Helsingin kaupunki sekä työ- ja elinkeinoministeriö. Forum Virium Helsinki koordinoi hanketta.
 
Tulevaa
 
Nopeiden kokeilujen ohjelman seuraava kierros käynnistetään käynnistetään helmikuussa 2016. Sen teemana ovat hyvinvointi- ja terveyspalvelut. Vuoteen 2017 mennessä tavoitteena on toteuttaa 9 – 20 kokeilua.
 
Lisätietoja
 
Kaisa Spilling
Forum Virium Helsinki
+ 358 40 7448831
kaisa.spilling(at)forumvirium.fi
www.fiksukalasatama.fi
info@kalasatama.fi
 
Twitter: @fiksukalasatama #fiksukalasatama
Instagram: @fiksukalasatama #fiksukalasatama
 

Lue myös