Kosketusnäytöt innostivat kaupunkilaisia äänestämään

Artikkelikuva: Kosketusnäytöt innostivat kaupunkilaisia äänestämään

Yli kolmetuhatta kaupunkilaista äänesti suosikkiaan uuden ajan kirjastoksi 23.3.-7.4. ydinkeskustan kosketusnäytöillä, keskustakirjasto-näyttelyssä Meilahden taidemuseossa sekä verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Arkkitehtuurikilpailun toisen vaiheen kuudesta työstä äänestyksen voitti The Diagonal Agora 984 äänellä (31 %), toiseksi tuli Käännös 644 äänellä (20 %) ja kolmanneksi Kasi 462 äänellä (14 %).

Suurin osa äänesti suosikkiaan kosketusnäytöillä

Äänestyksen ylivoimaisesti suositummaksi väyläksi osoittautui kaupungin ydinkeskustasta löytyvät kosketusnäytöt. Clear Channelin katunäyttöjen interaktiivinen äänestys oli suunniteltu yhdessä Forum Virium Helsingin ja Helsingin kaupunginkirjaston kanssa. Kaupunkinäytöillä suosikilleen antoi äänensä yhteensä 2185 kaupunkilaista. Sosiaalisessa mediassa saadun palautteen perusteella kosketusnäytöillä äänestäminen oli helppoa ja hauskaa. Tusina kosketusnäyttöä sijaitsi ympäri Helsingin ydinkeskustaa.

Tähtäimessä uuden ajan kirjasto, keskiössä käyttäjät

Arkkitehtuurikilpailun voittaja valitaan kesäkuussa 2013. Tavoitteena on luoda uuden ajan kirjasto, joka pystyy vastaamaan yhteiskunnassa tapahtuneisiin teknisiin ja kulttuurisiin muutoksiin. Tähtäimessä on rakentaa julkinen tila, joka toimisi hyvänä käyttöliittymänä luovaan elämään. Samassa talossa olisi monta eri puolta: se olisi rakastettu tiedon, taidon ja tarinoiden talo, digitaalisesti älykäs paikka, yhteisöllinen korttelikeskus sekä kolmas tila kodin ja työpaikan välillä. Uudentyyppisen kirjaston kehittämiseksi tarvitaan jatkuvasti myös kaupunkilaisten ideoita ja mielipiteitä. Niitä kerätään ja kuunnellaan jatkossakin.

Lue myös