Kampin kauppakeskuksessa kokeillaan uudenlaista kännykkäopastusta

Artikkelikuva: Kampin kauppakeskuksessa kokeillaan uudenlaista kännykkäopastusta
Kampin kauppakeskukseen ilmestyy joulukuun alkupuolella bittiopasteita. Niiden avulla voit suunnistaa Kampin jouluruuhkassa uusin avuin. Bitsign tuo perinteisen opastuksen rinnalle täysin uuden, digitaalisen ulottuvuuden. 
  
Digiopasteet ovat käytössä Kampissa kaksi kuukautta tammikuun loppuun asti. Niiden käyttö on helppoa: kerro sovellukselle mitä etsit ja valitse listalta, minne haluat suunnistaa. Skannaa kännykällä sydämenmuotoinen koodi, niin nuolet ja sydämet opastavat sinut perille. 
 
Palvelu perustuu laajennettuun todellisuuteen. Sen käyttöön ei tarvita internetyhteyttä, sensoreita, kaapeleita tai pitkälle vietyä 3D-mallinnusta. 
Bittiopasteiden taustalla oleva teknologiat ovat entuudestaan olemassa, mutta yhdistelmä on ainutlaatuinen, sanoo kokeilusta vastaava Kai Kuikkaniemi HIIT:stä. 
 
Bitsign on yksinkertainen tapa toteuttaa digitaalista sisätilaopastusta. Sillä voi helposti kuitenkin luoda myös uudenlaisia navigointielämyksiä ja kauppakokemuksen pelillistämistä. Monikäyttöisyyttä lisää myös se, että Bitsign perustuu avoimeen dataan, jota kuka tahansa voi hyödyntää.
 
Bitsign on syntynyt Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutissa (EIT), joka myös tukee sen kehitystä ja markkinointia. Pilotti on osa EIT ICT Labsin Street Smart -projektia, jonka tuotannosta vastaavat HIIT, Aalto-yliopisto, Nokia, Robust North ja Vincit sekä Forum Virium Helsinki. 
 
Forum Virium Helsinki on osallistunut pilotin tuotantoon keskittyen erityisesti käyttäjäkokemuksen ja palvelun markkinointikonseptin kehittämiseen. 
 
Lataa ilmainen Bitsign-opastuspalvelu osoitteesta kamppi.fi/kurkkaa.
Huom! Tällä hetkellä käytössä on Android-versio sovelluksesta. iPhone-versio on odotettavissa 8.12 alkavalla viikolla Applen App Storesta.
 
Projektipäällikkö Kaisa Spilling
email: kaisa.spilling(at)forumvirium.fi
puh. +358 40 744 8831
 

Lue myös