Mobility Launchpad -hankkeessa vauhditetaan Helsingin seudun pk-yritysten ja uusien startupien kasvua älykkään liikkumisen alalla.

Mobility Launchpad, viralliselta hankenimeltään Jätkäsaari Smart Mobility on Helsingin ja Uudenmaan alueen yritysten oikotie älyliikenteen kehitysalusta Jätkäsaari Mobility Labiin.

Erityisesti yritykset saavat apuja uusien ratkaisujen kokeiluun aidossa kaupunkiympäristössä. Tapahtumia ja yhteistyötä varten on showroom-tila Maria 01 -startup-kampuksen yhteydessä.

Lisäksi saatavilla ovat muun muassa opiskelijayhteistyö Metropolian kanssa, näkyvyys viestinnässä ja kansainvälisissä tilaisuuksissa sekä yhteyksiä mahdollisiin testikäyttäjiin ja asiakkaisiin.

Tavoite

Tavoitteena on uusien yritysten perustaminen älykkään liikkumisen alalle sekä olemassa olevien yritysten kasvu ja uudet työpaikat.

Kesto, partnerit ja rahoitus

  • Projekti toteutetaan vuosina 2018-2021.
  • Projektin rahoittaa Uudenmaan liitto Euroopan aluekehitysrahastosta. Projektin rahoitus kokonaisuudessaan on 655 236 euroa, josta Forum Virium Helsingin osuus on 305 839 euroa. 
  • Projektin partnereita ovat Forum Virium Helsinki ja Metropolia Ammattikorkeakoulu. Aiemmin 30.6.2020 asti mukana oli myös Helsinki Business Hub.

Forum Virium Helsingin rooli

Forum Virium Helsinki on hankkeen koordinaattori sekä vastaa yritysten kokeilumahdollisuuksista oikeassa kaupunkiympäristössä ja hankkeen viestinnästä.

Hyödyt Helsingille

Elinkeinoelämän näkökulmasta älykäs liikkuminen on kasvava toimiala Suomessa ja maailmanlaajuisesti. Alan yrityksille Helsinki on hyvä paikka kasvaa myös kohti kansainvälisiä markkinoita.  Liikenteen kannalta älykkään liikkumisen yritysten kasvua edistämällä ja uusia ratkaisuja kokeilemalla vauhditetaan toimivimpien ratkaisujen yleistymistä käytännön kaupunkiliikenteessä. 

Seuraa hanketta

Mobility Launchpad Jätkäsaari Mobility Labin sivuilla.

Mobility Launchpad Twitterissä  ja Instagramissa.

 

Lisätietoja

Raimo Tengvall


Projektipäällikkö

#citylogistiikka #mobilitylaunchpad #jätkäsaari #smartmobility
puh. +358 40 629 7744
raimo.tengvall(at)forumvirium.fi