Jätkäsaari Smart Mobility -hankkeessa luodaan älykkäiden liikkumisratkaisujen urbaani kokeilualue. Liikennealan pk-yritykset saavat apuja liiketoimintansa kehittämiseen ja pääsevät pilotoimaan kiinnostavassa ympäristössä.  

Helsingin keskustan liepeille rakentuu merellinen kaupunginosa, jossa on tulevaisuudessa parikymmentä tuhatta asukasta. Jo nyt siellä on maailman suurimman matkustajasataman eli Helsingin Sataman vilkkain terminaali. Se yhdistää hyvin tiiviisti symbioosissa elävät Suomen ja Viron.

Jätkäsaaresta tulee Suomessa ainutlaatuinen uuden liikkumisen polttopiste, jossa ratkaisujaan voi kokeilla asiakkailla ja käytännön liikenteessä.

Testialue tehdään Jätkäsaaren sykkivään kaupunkiympäristöön Euroopan aluekehitysrahaston ja Uudenmaan liiton rahoittamana. Uusmaalaiset pk-yritykset ja aloittelevat startupit voivat tehdä kokeiluita ja saavat apuja liikkumisliiketoiminnan kehittämiseen.

Yrityksille vetoapua urbaanista testiympäristöstä

Forum Virium Helsingin koordinoiman hankkeen partnereina on Helsinki Business Hub ja Metropolia Ammattikorkeakoulu. Hankkeessa Helsinki Business Hub erityisesti auttaa aloittavia yrityksiä liiketoimintansa kehittymisessä ja vakiintuneempia yrityksiä kansainvälistymisessä. Metropolia tarjoaa opiskelijoidensa osaamista ja ylläpitää hankkeessa luotavaa työskentely-, esittely- ja yhteiskehittämistilaa.

Kaksivuotinen hanke on käynnistynyt lokakuussa 2018. Alkuvaiheessa tunnistetaan liikkumismarkkinaan liittyvät yritykset ja kuunnellaan heidän tarpeitaan. Näiden perusteella muodostetaan ja varustellaan testikatu/alue sekä työskentely-, esittely- ja yhteiskehittämistila. Kokeilut asiakkailla ja liikenteessä tehdään vuosina 2019–2020.

Mukaan tulevana yrityksenä saa ilmaiseksi apuja pilotointiin, sparrausta liiketoiminnan kehittämiseen, pienen työtilan ja runsaasti näkyvyyttä. Jätkäsaaressa kokeilemalla saa uuden teknologiansa toiminnasta tai palvelun asiakkaista käytännön referenssejä.

Jätkä vaan menee ja kokeilee! Uusi urbaani testialue vauhdittaa liikennealan yrityksiä starttaamaan ja kasvamaan. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Lisätietoja

Raimo Tengvall


Projektipäällikkö

#jätkäsaari #smartmobility
puh. +358 40 629 7744
raimo.tengvall(at)forumvirium.fi