Helen Forum Virium Helsingin jäseneksi

Artikkelikuva: Helen Forum Virium Helsingin jäseneksi

Helen liittyi Forum Virium Helsingin jäseneksi syyskuussa. Haastattelimme Helenin Perttu Lahtista (Energiaratkaisut/ yksikön päällikkö) tuoreesta Forum Virium Helsinki -jäsenyydestä.

Mikä innosti Helenin lähtemään mukaan Forum Virium Helsingin jäseneksi?

– Olemme olleet tyytyväisinä kumppaneina mukana jo pidempään Fiksu Kalasatama –yhteistyössä ja muissa hankkeissa ja nyt oli sopiva hetki syventää yhteistyötä Forum Virium Helsingin kanssa.

Helenin visioihin kuuluu kehittyä uusilla ratkaisuilla hiilidioksidineutraaliksi yritykseksi ja tämä edellyttää uusien palveluiden
tuomista asiakkaiden energiankäyttöön ja sen tehostamiseen. Näemme, että uudet palvelut eivät välttämättä ole vain energiasidonnaisia vaan älykkyys tulee myös palveluiden toimisesta osana laajempaa kaupunkikokonaisuutta.

Forum Virium Helsingin lähestymistapa edetä m. ketterin kokeiluin älykkäämmän kaupungin rakentamisessa istuu hyvin Helenin tavoitteisiin ja visioihin.

Kalasatamassa olemme mm. luomassa ajattomia energiaratkaisuja, jotka toimivat aitoina suunnannäytäjinä muille asuinalueille. Teemme Kalasatamassa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ja tavoitteenamme on maailmanlaajuisesti
merkittävä alue, jossa yhdistetään uusinta energia-, informaatio- ja viestintäteknologiaa.

Mitä kaikkea Helenillä on jo käynnissä Kalasatamassa?

Testaamme Kalasatamassa paraikaa mm. kotien etäohjattavaa HIMA-palvelua, aurinkoenergiatuotantoa sekä sähkönvarastointia.

Kalasataman asukkailla on ollut mahdollisuus hankkia oma aurinkopaneeli ja sen tuottama sähkö hyvitetään asiakkaan sähkölaskussa. Olemme
rakentaneet Suvilahteen, Kalasataman kylkeen silloin Suomen suurimman aurinkovoimalan.

Lisäksi Kalasatamassa on käytössä Fregatin ja Fiskarin taloissa etäohjattava HIMA-palvelu, jonka avulla asukkaat voivat seurata reaaliajassa kotinsa veden ja sähkön kulutusta.

Kalasatamassa tutkitaan ja kehitetään mm. myös mihin varastoitua sähköä voitaisiin käyttää. Suvilahteen toteutettu Pohjoismaiden suurin sähkövarasto on uniikkia koko maailmassa. Sähkönvarastointi mahdollistaa mm. sähköverkon tukemisen häiriötilanteissa tai kulutuspiikkien leikkaamisen.

Millaista uutta yhteistyötä Helen toivoo syntyvän FVH-jäsenyyden kautta?

Helenin strategisena päätavoitteena on CO2-neutraali energiantuotanto vuoteen 2050 mennessä.
Tämän tavoitteen saavuttaminen edellyttää mm. uusien teknologioiden käyttöönottoa ja uusien palveluiden kehitystä asiakkaillemme. Toivomme, että FVH –jäsenyys syventää yhteistyötämme niin kaupunkilaistemme asiakkaiden kuin yrityspartnereittemme suuntaan älykkään kaupunkiasumisen toteutuksessa

Taustatietoa Helenistä:
Liiketoimintamme koostuu pääasiassa sähkön, kaukolämmön ja jäähdytyksen tuotannosta sekä energian jakelusta ja myynnistä. Tavoitteenamme on tuottaa maailman parasta kaupunkienergiaa: Helenin energiantuotanto onkin palkittu maailman tehokkaimpana. Meillä on lähes 400 000 asiakasta eri puolella Suomea. Katamme kaukolämmöllä yli 90% Helsingin lämmitystarpeesta ja laajenamme energiatehokasta kaukojäähdytystä Helsingissä.

https://www.helen.fi

Forum Virium Helsinki toivottaa Helenin lämpimästi tervetulleeksi Forum Virium Helsingin jäsenyritysten joukkoon!

Lue myös