Forum Virium Helsinki mukaan eurooppalaiseen innovaatiokumppanuuteen

Artikkelikuva: Forum Virium Helsinki mukaan eurooppalaiseen innovaatiokumppanuuteen
Eurooppalaisissa innovaatiokumppanuuksissa (European Innovation Partnerships, EIP) etsitään ratkaisuja suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin tutkimuksen ja innovoinnin toimin. Ne tuovat julkisen ja yksityisen sektorin toimijat yhteen sellaisten teemojen äärelle, joiden ratkaiseminen ei onnistu pelkästään yksittäisen toimijan tai maan voimin.
 
Innovaatiokumppanuuksia on käynnistetty jo useita. Valituille aihealueille luodaan pitkän tähtäimen yhteinen visio. Yksi innovaatiokumppanuuksien teemoista on Älykkäät kaupungit ja yhteisöt (EIP Smart Cities and Communities). Forum Virium Helsinki ja sen kolme keskeisintä älykaupunkiteeman keihäänkärkialuetta (6Aika-strategia, Fiksu Kalasatama, CitySDK) on hyväksytty siihen mukaan.
 
Älykkäät kaupungit ja yhteisöt -innovaatiokumppanuuden hakukierros päättyi kesäkuussa 2014. Sisään jätettiin yli 350 hakemusta, joiden hankkeet ja projektit kattavat noin 2500 toimijaa. Innovaatiokumppanuuden myötä Forum Virium Helsinki kutsuttiin mukaan työryhmään, joka työstää teemaa Integrated Infrastructures and Processess across Energy, ICT, and Transport.
 
“Tämä on meille hieno mahdollisuus oppia, vaihtaa parhaita käyntäntöjä ja kasvattaa verkostojamme Euroopan unionissa. Meillä on nyt erinomainen mahdollisuus välittää viimeisintä tietoa Helsingin älykaupunkihankkeista. Uudet kansainväliset verkostot poikivat usein myös uutta kansainvälistä yhteistyötä. Toivottavasti löydämme hyviä partnereita, joiden kanssa ehkä tehdä yhteistyötä tulevaisuudessa”, toteaa toimitusjohtaja Jarmo Eskelinen Forum Virium Helsingistä.
 
EU:n ensimmäinen innovaatiokumppanuus käynnistettiin vuonna 2011 ikääntymisen teemalla. Sen jälkeen uusia kumppanuuksia on aloitettu vesisektorin, raaka-aineiden saatavuuden sekä maatalouteen liittyen. Älykkäät kaupungit -kokonaisuuden innovaatiokumppanuus käynnistettiin sekin vuonna 2011.
 
EU:n innovaatiokumppanuudet ovat poliittinen instrumentti tutkimuksen ja innovoinnin yhteistoimintojen vahvistamiseksi unionin alueella. Kyse ei siis ole uudesta rahoitusmuodosta. 
 
Lue lisää suomeksi:
http://www.tekes.eu/eun-tutkimuspolitiikka/eurooppalaiset-innovaatiokumppanuudet
 
EU:n älykkäät kaupungit ja yhteisöt -innovaatiokumppanuuden verkkosivut:
 
Eurooppalaisten innovaatiokumppanuuksien verkkosivut:
 
Älykkäiden kaupunkien sidosryhmien verkkosivusto
http://eu-smartcities.eu
 
 
Lisätietoja:
Jarmo Eskelinen
Toimitusjohtaja
puh. +358 50 593 3441
jarmo.eskelinen(at)forumvirium.fi

Lue myös