Avoimen tiedon messuilla esillä mahdollisuudet ja menestystarinat

Artikkelikuva: Avoimen tiedon messuilla esillä mahdollisuudet ja menestystarinat
Helsingin Wanhassa Satamassa järjestetään 15.-16.9.2014 laajat avoimen tiedon messut. Forum Virium Helsinki on tiiviisti mukana tapahtuman järjestämisessä. 
 
Avoin Suomi 2014 -messuilla kohtaavat yritykset, kansalaisjärjestöt, tutkijat, hallinto ja päätöksentekijät. Tapahtuma on ainutlaatuinen tilaisuus saada kattava kuva avoimen tiedon mahdollisuuksista ja suomalaisista menestystarinoista.
 
Ohjelmassa on kansainvälisiä ja suomalaisia puheenvuoroja, keskustelua, avoimia työpajoja ja menestystarinavideoita
 
 
Tapahtuman moderoivat Forum Virium Helsingin toimitusjohtaja ja avoimen tiedon lähettiläs Jarmo Eskelinen ja viestinnän moniosaaja Anna Sorainen
 
Avoimen tiedon mahdollisuudet ja hyödyntäminen
 
Messujen ensimmäisen päivän ohjelma keskittyy avoimen tiedon mahdollisuuksiin. Se vastaa kysymykseen miksi avoin tieto ja sen hyödyntäminen on tärkeää. Pääpuhujina ovat yhdysvaltalainen avoimen tiedon visionääri Beth Simone Noveck sekä islantilaisen piraattipuolueen kansalaisaktivisti Birgitta Jónsdóttir.
 
Toisena päivänä syvennytään konkreettisten esimerkkien ja työkalujen avulla siihen, miten avointa tietoa voi hyödyntää. Päivä on kohdennettu erityisesti tutkijoille, kansalaisjärjestöjen aktiiveille sekä yritysten ja hallinnon asiantuntijoille.
 
Forum Virium Helsinki on mukana toisen päivän ohjelmassa. Päivä on jaettu kuuteen teemaan, me olemme mukana teemassa hallinnon tietovarannot ja niiden hyödyntäminen. Ville Melonin ja Hanna Niemi-Hugaertsin esityksen aiheena on kaupunkien välinen yhteistyö, esittelyssä ovat caset 6Aika ja CitySDK.
 
Tule tervehtimään!
 
Forum Virium Helsinki on messuilla mukana myös näytteilleasettajina. Näyttelyosastollamme esittäytyvät Apps4Finland-kilpailu, lisäksi kerromme Helsinki Loves Developers -toiminnasta. Myös 6Aika-strategialla on oma osastonsa. Kaikkiaan messuilla tulee olemaan 31 näytteilleasettajaa (katso listaus täältä). Tervetuloa käymään! 
 
Seuraa verkosta
 
Tilaisuus on täyttynyt nopeasti. Jos ilmoittautuminen meni ohi, ei hätää – tapahtumaa voi seurata myös verkossa. Online-lähetyksen linkin löydät avoinsuomi2014-verkkosivuilta lähempänä tapahtumaa.
 
 
Avoin Suomi 2014 -tapahtuman järjestää valtioneuvoston kanslian yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Kumppaneina ovat liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, valtiovarainministeriö, ympäristöministeriö, Aalto-yliopisto, Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS, Avoin ministeriö, Forum Virium Helsinki, Kansallisarkisto, Maanmittauslaitos, Open Knowledge Finland, Sitra, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, Tekes, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta ja Tietotekniikan kehittämiskeskus Tieke. 
 
Twitter: twitter.com/avoinsuomi2014 #avoin2014
 
Lisätietoa

Lue myös