Apps4Finlandin paikalliskisat käynnissä

Artikkelikuva: Apps4Finlandin paikalliskisat käynnissä
Apps4Finlandin yhteydessä järjestetään tänä vuonna kolme alueellista, omaa kilpailuaan: Apps4Pirkanmaa, Apps4Lounais-Suomi ja Apps4Pohjois-Pohjanmaa. 
 
Alueellisten kilpailujen osallistujat ovat automaattisesti mukana myös valtakunnallisessa kilpailussa. Niiden myötä Apps4Finland laajenee etelästä muihin kaupunkeihin kohti pohjoista.
 

Haussa välkyin sovellus Pirkanmaalle

 
Apps4Pirkanmaa kannustaa hyödyntämään alueella avattua dataa ja kehittämään niiden pohjalta innovatiivisia web- ja mobiilisovelluksia, visualisointeja ja konsepteja. Pirkanmaan aluekilpailu järjestetään nyt toista kertaa. Kilpailutyöt tulee jättää 26.10.2014 mennessä, palkinnot jaetaan 6.11.2014 Tampereella. 
 
”Kesällä avasimme yli kaksikymmentä tietovarantoa, joiden joukossa Tampereen kaupungin liikennetiedoterajapinta, keskustan maksulliset pysäköintialueet ja kaupungin viime vuoden tulot ja menot. Tulevina viikkoina odotamme avautuvaksi Tampereen pysäköintitalojen reaaliaikaisen varaustilanteen, jota kehittäjät ovat kyselleet paljon. Olemme myös saaneet uusia haastekumppaneita, mutta vielä ehdit mukaan”, kertoo Pirkanmaan aluekilpailun puuhamies Matti Saastamoinen.
 
Lue lisää osoitteesta www.apps4pirkanmaa.fi
 

Sovelluksia Itämeren hyväksi

 
Lounais-Suomessa etsitään toimivia sovelluksia ja ideoita Itämeren hyväksi. Applikaatiot voivat liittyä esimerkiksi matkailuun tai ympäristönsuojeluun. Kilpailu järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Järjestäjänä on avoimen tiedon ja paikkatietojen käyttöön erikoistunut Lounaispaikka-verkosto. Kilpailutyöt tulee jättää 25.9.2014, palkinnot jaetaan 29.9.2014 Turussa. 
 
”On tosi hienoa päästä näkemään millaisia ideoita ja sovelluksia kisassa tullaan keksimään. Aluekisan tuomaristo on kisasta ja aiheesta todella innoissaan! Toivottavasti osallistujia on paljon ja voimme samalla tehdä jotain hyvää lähiympäristömme eteen. Järjestämme 3.9. tapaamisen aluekisaan osallistuville ja avoimen datan koodausviikonlopun 20.-21.9. Kaikki ovat tervetulleita mukaan”, kertoo Sanna Jokela Lounaispaikka-verkostosta.
Lue lisää osoitteesta www.apps4finland.fi/kilpailu/apps4lounais-suomi

Hyvinvointia ja elinvoimaa pohjoiseen

Pohjois-Pohjanmaan paikalliskilpailussa etsitään kilpailutöitä, jotka edistävät ihmisten hyvinvointia ja alueen elinvoimaa. Kilpailun järjestää Oulun kaupunki yhteistyökumppaneineen ensimmäistä kertaa. Tavoitteena on löytää toimivia sovelluksia kuntalaisten aktivoimiseksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Kilpailutyöt tulee jättää 13.10.2014 mennessä, palkinnot jaetaan 27.10.2014 Oulussa.
 
”Oulu on profiloitunut aktiivisena kaupunkikehittäjänä ja hyvinvointiteknologian edistäjänä. Tämän innovaatiokilpailun myötä tiivistetään kaupunkien välistä yhteistyötä datan avaamisessa sekä aktivoidaan kehittäjiä hyödyntämään avattuja datakokonaisuuksia. Uusien avoimen datan innovaatioiden avulla pyritään myös nopeuttamaan kuntien palveluiden kehittymistä ja sitä kautta ihmisten hyvinvointia”, kertoo paikalliskilpailun järjestäjä Juhani Heikka.  
 
Lue lisää osoitteesta www.apps4finland.fi/kilpailu/apps4pohjois-pohjanmaa
 
 
Lisätietoja:
Joonas Pekkanen
Projektipäällikkö, Apps4Finland-kilpailu
puh. + 358 50 584 6800
joonas.pekkanen(at)forumvirium.fi

 

Lue myös