Apps4Finland käynnissä, vain osallistumalla voit voittaa!

 
Avoimen datan SM-kilpailu Apps4Finland käy kuumana. Palkintorahaa on tämän vuoden kisassa jaossa yli 40 000 €. Töiden deadline on 3.11 ja voittajat julkistetaan 3.12. palkintojenjakogaalassa Korjaamolla. 
 
Apps4Finland on täydessä vauhdissa. Kilpailutöitä voit jättää 3.11 asti. Tämän jälkeen käynnistyy yleisöäänestys, jonka perusteella tuomarit saavat alustavan short-listauksen arviointityönsä pohjaksi. 
 
Paikalliskisoista ehdit vielä osallistua Apps4Pirkanmaahan, jonka deadline on  26.10. Kaikkiin paikalliskisoihin osallistuvat kilpailutyöt osallistuvat automaattisesti myös valtakunnalliseen kilpailuun.
 
Apps4Finland-kilpailussa on palkintorahaa tänä vuonna jaossa yli 40000€. Pääkategorioita on neljä (Innosta, Hahmota, Vaikuta ja Mahdollista) ja niissä kaikissa palkitaan kolme työtä rahapalkinnoin.
 
Pääkategorioiden lisäksi jaetaan lukuisia haastepalkintoja, joiden pokkaajat saavat 1000€ kukin.  
 
Jos sovelluksesi liittyy liikkumiseen, jaossa on 11000€ lisäpotti Apps4mobility-kilpailussa. Kilpailussa palkitaan kolme parasta avointa dataa hyödyntävää sovellusta, jotka liittyvät liikkumiseen ja jotka on julkaistu avoimesti verkossa tai kaupallisissa sovelluskaupoissa.
 
Palkintojenjaon ja loppugaalan yhteydessä 3.12 kruunataan yleisöäänestyksen pohjalta vielä koko kisan Grand Prix -voittaja, joka saa 1000€ lisäpalkinnon.
 
Runsaasti haasteita ratkottavana
 
Apps4Finland-kilpailussa jaetaan edellä mainittujen palkintojen lisäksi myös lukuisia haastepalkintoja. Haasteensa ovat julkaisseet Ilta-Sanomat, valtiovarainministeriö, Maanmittauslaitos,  Tilastokeskus, Yleisradio, Datajalostamo, Avoin tiede ja tutkimus -hanke, Helsingin kaupunginkanslian asukasyhteistyötiimi, Helsinki Region Infoshare, LYNET ja Ilmatieteen laitos. 
 
Ilta-Sanomien etsinnässä on vuoden paras datajournalistisen työ. Yleisradio haastaa käyttämään avoimia rajapintojaan ja materiaalejaan innovatiivisesti, hyödyllisesti sekä erilaisia kansanryhmiä ja käyttötapauksia tukevasti.
 
Valtiovarainministeriö palkitsee parhaimman valtion talousarvioesityksen visualisoinnin sekä budjettidataa innovatiivisesti hyödyntävän sovelluksen. 
 
Maanmittauslaitos etsii haasteessaan maastotiedon rajapintoja hyödyntäviä sovelluksia ja maastotiedon visualisointeja. Ilmatieteen laitos palkitsee puolestaan uusia sovelluksia, jotka yhdistävät sää- ja liikennetietoa. 
 
Tilastokeskus palkitsee parhaan väestötilastoja ja pitkiä väestöaikasarjoja innovatiivisesti hyödyntävän työn. LYNET haastaa ideoimaan uutta käyttöä ja sovelluksia olemassa oleville kattaville luonnonvara-, ympäristö- ja elintarviketiedoille, sekä kehittämään kansalaishavainnointia ja aineistojen jakelua. 
 
Datajalostamo palkitsee vuoden parhaan datan jalostamiseen tähtäävän työn. Avoin tiede ja tutkimus -hanke puolestaan haastaa tekemään töitä, jotka kuvastavat avoimen tieteen ja tutkimuksen periaatteiden toteutumista ja samalla tuovat esille uudenlaista ajattelua ja toimintatapaa. 
 
Helsingin kaupunginkanslian asukasyhteistyötiimin haastepalkinto menee kahdelle parhaalle asukasyhteistyötä edistävälle työlle. Helsinki Region Infoshare palkitsee vuoden parhaan pääkaupunkiseudun avointa dataa innovatiivisesti hyödyntävän työn. 
 
Lie lisää haasteista täältä: http://www.apps4finland.fi/kilpailu
 
apps4finland.fi
 
Lue lisää Apps4Finland-kisasta myös tuoreesta Avointa kaupunkia rakentamassa -julkaisustamme, sivuilta 22-23.
 
Avoimen datan helmet
Avoimen datan SM-kilpailu Apps4Finland innostaa kansalaisia, julkisia toimijoita ja yrityksiä kehittämään uusia tapoja hyödyntää avoimia tietovarantoja.

 

Lue myös