6Aika tuo EU-rahoitusta kestävään kaupunkikehitykseen

Artikkelikuva: 6Aika tuo EU-rahoitusta kestävään kaupunkikehitykseen

6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut on kestävän kaupunkikehityksen strategia, jossa ovat mukana Suomen suurimmat kaupungit, ns. kuutoskaupungit Helsinki, Es­poo, Vantaa, Oulu, Tampere ja Turku. Strategia on kansallisesti merkittävä: kuutoskaupungeissa asuu 30 prosenttia Suomen väestöstä. Suurimpien kaupunkiseu­tujen käyttö uusien palvelumuotojen kehitysympäristönä vahvistaa Suo­men kilpailukykyä, koska niiden muodostama kaupunkiverkosto on riittävän suuri myös kansainvälisiin vertailuihin.

6Aika-strategian tavoitteena parantaa myös kaupunkien palveluja sekä niiden toimivuutta yhteen yli kuntarajojen. Toimenpiteet lisäävät sekä osallistujakaupun­kien että koko maan julkisen sektorin tuottavuutta, koska uudet toiminta­mallit ovat kaikkien kaupunkien ja kuntien käytettävissä. Siten 6Aika-strategian avulla voidaan kehittää entistä käyttäjälähtöisempia kunnallisia palveluja, hyödyntää entistä tehokkaammin digitaalisen teknologian mahdollisuuksia ja samalla luoda mahdollisuuksia myös elinkeinoelämälle ja koko kaupunkiyhteisölle uuden liiketoiminnan kehittymiseen ja uusien työpaikkojen syntymiseen.

6Aika-strategia tukee yhteisöllisyyttä, avoimuutta ja saavutettavuutta. Toimiva kaupunkiyhteisö on kaupunkilaisten, yritysten, tutkimus- ja kehitystoimijoiden sekä viran­omaisten muodostama kokonaisuus, ja uudenaikainen tapa kehittää kaupunkia ovat kaikkien kaupunkilaisten osallistumisen mahdollistavat avoimet toimintamallit.

6Aika-strategia on nyt saanut johtoryhmän, ohjausryhmän sekä oman strategiatoimistonsa, joka koostuu 6Aika-strategian kokonaiskoordinnoinnista vastaavan Forum Virium Helsinki Oy:ssä työskentelevästä 6Aika-tiimistä sekä kaupunkikohtaisista 6Aika-koordinaattoreista.

6Aika-strategiaan voi tutustua osoitteessa www.6aika.fi. Nettisivuilla voi esimerkiksi seurata ja kommentoida avoimen datan kärkihankkeen työstämistä. Lisäksi Slidesharesta löytyy esitysmateriaaleja. Seuraa 6Aikaa myös Twitterissä @Kuutosaika.
 
Lisätietoja:
 
Sari Luostarinen
Ohjelmapäällikkö
puh. +358 40 560 3326
sari.luostarinen (at) forumvirium.fi
 
Ville Meloni
Ohjelmapäällikkö
puh. +358 400 260 000
ville.meloni (at) forumvirium.fi
 

Lue myös