Pistepilvikuva Jätkäsaaresta eli kuvassa vihreää viivaa ja oranssi silta mustalla pohjalla.

Pistepilvikartat pitävät lähettirobotin reitillä vaikka pimeässä

Kuljetusrobotti tunnistaa ympäristönsä vertaamalla sensorihavaintoja aiemmin koostettuun karttaan. Siten robotti tietää, missä kohdassa reittiään se liikkuu.

Circular Green Blocks -hankkeen aloitustapahtuma 26.1.2022 klo 9–12

Hankkeen aloituswebinaarissa esitellään jakamis- ja kiertotalouden mahdollisuuksia kaupunkikortteleissa. Tule kuulemaan, millaista yhteistyötä yritykset ja taloyhtiöt voivat tehdä Circular Green Blocks -hankkeen kanssa.

Helsingin sinertävä siluetti. Jussi Hellstenin ottama kuva.

Vuosi 2021: droneja ensihoitoon ja työkaluja kaupunkikehittäjille

Kuluneeseen vuoteen mahtui onnistumisia muun muassa robottiajoneuvojen, liikenteen datan, dronejen ja ravintoloiden hiilijalanjäljen tiimoilta.

Projektipäällikkö Ville Santala mukaan Forum Viriumin IoT ja data -tiimiin

Älykaupunkikehittämisen asiantuntija Ville Santala aloitti syksyllä työt Forum Viriumin IoT ja data -tiimissä. Hän toimii projektipäällikkönä EU:n rahoittamissa URBANAGE- ja SPOTTED-hankkeissa.

Tiedolla johtamista ja dataa hyödynnetään Suomenlinnan matkailussa

6Aika: Carbon Neutral Tourism -hanke käynnisti keväällä 2021 sarjan tiedolla johtamisen pilotteja, joiden oppeja jatkokehitetään nyt uudessa Suomenlinna-pilotissa yhteistyössä Suomenlinnan hoitokunnan ja hankkeen toimijoiden kanssa. Pilotissa hyödynnetään Suomenlinnan laajaa datamassaa yritysten ja palveluntarjoajien käyttöön.

Mikä on kaupungin digitaalinen kaksonen?

Kaupungin digitaalinen kaksonen on elävän Helsingin malli, joka helpottaa suunnittelu-, kehitys- ja ylläpitotöitä. Listasimme neljä tapaa, joilla digitaalinen kaksonen muuttaa Helsinkiä.

Ilmastoannos-merkki jää ravintoloiden käyttöön

Lokakuussa 2021 pääkaupunkiseudun ravintoloissa lanseerattiin Ilmastoannos-kampanja, jonka tavoitteena oli ottaa ravintolat ja niiden asiakkaat mukaan ilmastotalkoisiin. Yli 50 pääkaupunkiseudun ravintolaa nosti ilmastoannokset ruokalistoilleen. Ilmastoannos-merkki jää ravintoloiden käyttöön kampanjan päätyttyä.

5 tapaa hyödyntää dataa Helsingissä

Data ennakoi kaupunkilaisten tarpeita, lisää tuottavuutta ja tekee kaupungeista vehreitä sekä viihtyisiä. Forum Virium Helsinki auttaa Helsingin kaupunkia hyödyntämään dataa.

Tammikuun Hackathonissa etsitään kiertotalouden ja jätteenkäsittelyn digitaalisia ratkaisuja

“Hack the Urban Circular Economy: Making Waste to Talk Digi” -hackathon kutsuu eri taustoista tulevia opiskelijoita, ammattilaisia sekä startup -yrityksiä etsimään innovatiivisia ja digitaalisia ratkaisuja kiinteän jätteen käsittelyyn kaupunkialueilla. Kilpailun haasteissa ovat vahvasti mukana Helsingin kaupungin kiertotalousklusteri ja sen tämänhetkisenä kärkenä rakentamisen kiertotalouden edistäminen. Tervetuloa webinaariin 12.1.2022 sekä Hackathoniin 27.–29.1.2022.

Circular Green Blocks tuo kestävää asumista taloyhtiöihin ja kortteleihin

Circular Green Blocks -hankkeessa viedään uusia jakamis- ja kiertotalouden ratkaisuja pääkaupunkiseudun kortteleihin ja taloyhtiöihin. Kokeilut liittyvät esimerkiksi liikkumiseen, tilojen yhteiskäyttöön, piha-alueiden kehittämiseen, kaupunkiviljelyyn sekä kiertotalousteemaisiin tapahtumiin.