Tekijä haussa: kilpailupäällikkö DataBusiness Challengeen

Tarjolla mielenkiintoinen projekti avoimen datan parissa. 6Aika Avoin data ja rajapinnat -kärkihanke etsii kilpailupäällikköä lokakuussa käynnistyvään avoimen datan idea- ja sovelluskilpailun tuottamiseen. Hakuaika päättyy 8.9.2016.

Nopeat kokeilut käynnissä Kalasatamassa

Fiksun Kalasataman nopeat kokeilut kiihdyttävät uusien urbaanien palvelujen ja liiketoiminnan kehitystä. Ensimmäiset kokeilut toteutettiin keväällä. Syksyllä alueella kokeillaan innovatiivisia, hyvinvointia lisääviä lähipalveluita.

Digitaalisia työkaluja verkkodemokratian tueksi

Kansainvälisessä D-CENT-hankkeessa on kehitetty seuraavan sukupolven verkkodemokratian työkaluja, jotka pohjautuvat avoimeen lähdekoodiin, avoimiin standardeihin sekä olemassa oleviin, hyväksi koettuihin ratkaisuihin. Pilotointia tehtiin Barcelonassa, Madridissa, Reykjavikissä ja Helsingissä.

Helsinki Smart City -tapahtuma 29.9.

Paikka: Helsingin kaupungintalon juhlasali Päivämäärä: torstai 29.9.2016 Aika: 11.30-18.00 (ohjelma 12-17)

Nopeiden kokeilujen ohjelma jalkautuu Ilmastokadulle

Fiksun Kalasataman ja Forum Virium Helsingin Nopeiden kokeilujen ohjelma jalkautuu syksyllä Helsingin Ilmastokadulle. Ilmastonmuutosta hillitseviä palveluja kehitetään Iso Roobertikadulla alueen asukkaiden ja yritysten kanssa.

Kalasataman joustotilat

Kalasatamassa alkaa kesällä 2016 toimia uusi joustotilapalvelu. Sen avulla asukkaat ja muut tilojen käyttäjät voivat helposti löytää vapaita tiloja esimerkiksi kokoontumisiin, harrastuksiin tai lyhytaikaiseen työntekoon.

Kokeilijana Kalasatamassa: Voisiko Tuup-palvelulla edistää autotonta elämäntapaa?

Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelmaan valittu Tuup kehittää älykästä mobiilisovellusta, jonka tavoitteena tehdä eri liikkumispalveluiden käytöstä ja yhdistämisestä yhtä helppoa kuin oman auton käyttö.

Kehittäjien klubi kokosi kevään kokeilujen opit Kalasatamasta

Fiksun Kalasataman Kehittäjien klubin kesäkuun tapaamisen teemana olivat Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelma ja ensimmäisten kokeilujen opit. Mitä keväällä käynnissä olleet kokeilut ovat opettaneet ja miten ohjelmaa voisi edelleen kehittää?

Helsinki inspiroi avaamaan tilojaan kaikkien käyttöön

“Digitaalisuus on projektin keskeinen idea. Kysymys on siinä, millaisia mahdollisuuksia digitaalisuus tuo tilojen avaamiseen ja niiden käytön kehittämiseen.”

Digitaalinen Helsinki –ohjelma kokeilee rohkeasti uutta

Nyt käynnistyvä Digitaalinen Helsinki -ohjelma tukee kaupungin eri sähköisten palvelujen helppokäyttöisyyttä ja toimivuutta paremmin yhteentoimivana digitaalisten palvelujen kokonaisuutena.