Henri Kotkanen haluaa datasta asfalttia

"Haluaisin, että tulevaisuuden kaupungissa yksilöt tietävät mitä dataa heistä kerätään, ja että he omistavat itseensä liittyvän datan. Toivon, että datainfrastruktuuri nähdään joskus tulevaisuudessa yhtä tärkeänä kuin vaikkapa sähkö- tai tieverkko.”

Tekoälyllä ja datalla ratkaisuja Helsingin kunnossapitoon

StreetReboot-kisassa Stara etsi innovaatioita hyötyajoneuvojen käytön tehostamiseksi. Lisäksi kisa toimi koelaboratoriona kaupungin tietovarantojen avaamiselle ja uudenlaiselle yhteistyölle dataosaajien kanssa.

Kalasatama lähti liikkeelle!

Voisiko tulevaisuudessa hyvinvointi- ja terveyskeskuksesta saada liikuntapalveluita? Syksyllä käynnistyneissä Fiksun Kalasataman nopeissa kokeiluissa kehitetään uudenlaisia hyvinvointia lisääviä palveluita.

Vajaakäyttöiset tilat kaupunkilaisten käyttöön!

Mikä olisi paras tapa saada vajaakäyttöiset tilat kaupunkilaisten käyttöön? Tarvitaanko rohkeita kokeiluja, ideakilpailuja vai lisää yhteistyötä kaupunkilaisten ja rakennuttajien välillä?

Janne Rinne kehittää älyliikennettä

Janne Rinne aloitti lokakuun alussa kaksivuotisen Perille asti -hankkeen projektipäällikkönä Forum Virium Helsingillä. Hankkeessa luodaan ja kokeillaan uudenlaisia liikkumisratkaisuja vastaamaan Jätkäsaareen asukkaiden, matkailijoiden ja matkailuyritysten tarpeisiin.

Kuutoskaupunkien API-työkalupakista apua rajapinnan avaajalle

API-rajapinnat ovat tulevaisuuden digipalvelujen perusta. Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun haluaa avata rajapinnan? Kuutoskaupunkien esitesarja täydentyy API-työkalupakilla.

8 vinkkiä esineiden internetin avoimeen ekosysteemiin

Syyskuussa Helsingin, Antwerpenin ja Lontoon älykaupunkien asiantuntijat kokoontuivat Tampereelle teknologiatapahtuma Mindtrekiin. Kokosimme yhteen kaupunkien vinkit avoimemman esineiden internetin edistämiseen.

Robotti laskeutui Kaivopuistoon!

Kaivopuistossa testattiin ruohoa leikkaavaa robottia. Testirobotti arvioi ympäristönsä ihmismäisesti ja leikkaa nurmikon turhia kaartelematta. Tavoitteena on, että robotit leikkaavat Jätkäsaaren Hyväntoivonpuiston nurmikot jo vuonna 2020.

Tekoäly on seuraava iPhone

Kansainväliset investoinnit tekoälyyn ovat kasvaneet vuodessa 300 prosenttia. Google, Facebook ja muut digiyhtiöt käyttävät tekoälyyn 20–30 miljardia vuodessa.

Näin koululaiset kehittäisivät bussimatkoja teknologialla

Koululaiset pohtivat yhdessä asiantuntijoiden kanssa pelastaako teknologia bussimatkat. Forum Virium Helsingin Vekotinverstaan järjestämässä työpajassa katsottiin bussimatkaa kokonaisuutena teknologian kautta: Miten teknologia voisi tehdä matkastasi miellyttävämmän? Mitä hyötyjä se voisi tuoda kuljettajalle tai liikennöitsijälle?