Nopeiden kokeilujen ohjelma jalkautuu Ilmastokadulle

Fiksun Kalasataman ja Forum Virium Helsingin Nopeiden kokeilujen ohjelma jalkautuu syksyllä Helsingin Ilmastokadulle. Ilmastonmuutosta hillitseviä palveluja kehitetään Iso Roobertikadulla alueen asukkaiden ja yritysten kanssa.

Kalasataman joustotilat

Kalasatamassa alkaa kesällä 2016 toimia uusi joustotilapalvelu. Sen avulla asukkaat ja muut tilojen käyttäjät voivat helposti löytää vapaita tiloja esimerkiksi kokoontumisiin, harrastuksiin tai lyhytaikaiseen työntekoon.

Kokeilijana Kalasatamassa: Voisiko Tuup-palvelulla edistää autotonta elämäntapaa?

Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelmaan valittu Tuup kehittää älykästä mobiilisovellusta, jonka tavoitteena tehdä eri liikkumispalveluiden käytöstä ja yhdistämisestä yhtä helppoa kuin oman auton käyttö.

Kehittäjien klubi kokosi kevään kokeilujen opit Kalasatamasta

Fiksun Kalasataman Kehittäjien klubin kesäkuun tapaamisen teemana olivat Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelma ja ensimmäisten kokeilujen opit. Mitä keväällä käynnissä olleet kokeilut ovat opettaneet ja miten ohjelmaa voisi edelleen kehittää?

Helsinki inspiroi avaamaan tilojaan kaikkien käyttöön

“Digitaalisuus on projektin keskeinen idea. Kysymys on siinä, millaisia mahdollisuuksia digitaalisuus tuo tilojen avaamiseen ja niiden käytön kehittämiseen.”

Digitaalinen Helsinki –ohjelma kokeilee rohkeasti uutta

Nyt käynnistyvä Digitaalinen Helsinki -ohjelma tukee kaupungin eri sähköisten palvelujen helppokäyttöisyyttä ja toimivuutta paremmin yhteentoimivana digitaalisten palvelujen kokonaisuutena.

Vaivattomampaa pysäköintiä kaupunkiin

Katajanokalla testattiin keväällä älykästä parkkimaksulaitetta. Kolme kuukautta kestäneessä kokeilussa selvitettiin uusia tapoja pysäköinnin maksamiseen ja valvontaan.

Helsingin kaupunginhallitus on vahvistanut Forum Virium Helsingin pääomituksen

Helsingin kaupunginhallitus on 20.6.2016 kokouksessaan päättänyt tehdä vastikkeettoman sijoituksen 518.500 EUR Forum Virium Helsinkiin oman pääoman palauttamiseksi. Yhtiön kassa on vahva ja sijoituksella paikataan vuosina 2012–2014 syntyneitä kirjanpidon virheistä johtuvaa tappiota sekä saatetaan yhtiön talous tasolle, joka mahdollistaa toiminnan jatkuvuuden.

Helsinki Smart City -tapahtuma 29.9.

Paikka: Helsingin kaupungintalon juhlasali Päivämäärä: torstai 29.9.2016 Aika: 12-17

Helsingin ja Tallinnan liikennehankkeille EU-rahoitusta

FinEst Link Project ja FinestSmartMobility -hankkeille on myönnetty EU-rahoitusta 3,1 miljoonaa euroa. Hankkeissa kehitetään älykkäitä liikenneratkaisuja Helsingin ja Tallinnan satamiin, erityisesti raskaan liikenteen ohjaukseen. Hankkeissa tutkitaan lisäksi Helsinki-Tallinna -tunnelin kannattavuutta, toteuttamismallia ja vaikutuksia pääkaupunkiseudulle ja Tallinnaan. Hankkeet ovat osa FinEst Link -aloitetta.