Kaupunkilaisten uusi olkkari hakee nimeä

Helsingin uusi keskustakirjasto kohoaa kansalaistorille vuonna 2018. Lokakuussa käynnistyy nimikilpailu, jossa kaupunkilaiset saavat ehdottaa keskustakirjastolle nimeä. Kilpailu ja keskustakirjasto ovat näkyvästi esillä myös keskustan katunäytöillä.

Helsingin vuoden Smart City -teot palkittiin

Helsingin vuoden Smart City -teot palkittiin 29.9.2016 osana Helsinki Smart City -tapahtumaa. Tunnustukset pokkasivat Helsingin kaupunkipyörät, tilavarauspalvelu Varaamo, Respa-tilanvarausrajapinta ja MaaS-sovellus Whim. Ne ovat kaikki esimerkkejä digitaalisuutta hyödyntävistä palveluista, jotka tekevät kaupunkielämästä helpompaa ja hauskempaa.

Nopeat kokeilut käynnissä Kalasatamassa

Fiksun Kalasataman nopeat kokeilut kiihdyttävät uusien urbaanien palvelujen ja liiketoiminnan kehitystä. Ensimmäiset kokeilut toteutettiin keväällä. Syksyllä alueella kokeillaan innovatiivisia, hyvinvointia lisääviä lähipalveluita.

Vaivattomampaa pysäköintiä kaupunkiin

Katajanokalla testattiin keväällä älykästä parkkimaksulaitetta. Kolme kuukautta kestäneessä kokeilussa selvitettiin uusia tapoja pysäköinnin maksamiseen ja valvontaan.

Nopeiden kokeilujen ohjelma jalkautuu Ilmastokadulle

Fiksun Kalasataman ja Forum Virium Helsingin Nopeiden kokeilujen ohjelma jalkautuu syksyllä Helsingin Ilmastokadulle. Ilmastonmuutosta hillitseviä palveluja kehitetään Iso Roobertikadulla alueen asukkaiden ja yritysten kanssa.

Katunäytöt opastavat Helsinki Design Weekin kaupunki-installaatioihin

Keskustan katunäytöt opastavat installaatioiden pariin ja houkuttelevat osallistumaan designviikon tapahtumiin.

Helsinki inspiroi avaamaan tilojaan kaikkien käyttöön

“Digitaalisuus on projektin keskeinen idea. Kysymys on siinä, millaisia mahdollisuuksia digitaalisuus tuo tilojen avaamiseen ja niiden käytön kehittämiseen.”

Digitaalinen Helsinki –ohjelma kokeilee rohkeasti uutta

Nyt käynnistyvä Digitaalinen Helsinki -ohjelma tukee kaupungin eri sähköisten palvelujen helppokäyttöisyyttä ja toimivuutta paremmin yhteentoimivana digitaalisten palvelujen kokonaisuutena.

Digitaalisia työkaluja verkkodemokratian tueksi

Kansainvälisessä D-CENT-hankkeessa on kehitetty seuraavan sukupolven verkkodemokratian työkaluja, jotka pohjautuvat avoimeen lähdekoodiin, avoimiin standardeihin sekä olemassa oleviin, hyväksi koettuihin ratkaisuihin. Pilotointia tehtiin Barcelonassa, Madridissa, Reykjavikissä ja Helsingissä.

Helsinki Smart City -tapahtuma 29.9.

Paikka: Helsingin kaupungintalon juhlasali Päivämäärä: torstai 29.9.2016 Aika: 11.30-18.00 (ohjelma 12-17)