Ravintoloille kehitetään nyt hiilijalanjäljen mittareita Mission Zero Foodprint -hankkeessa alan toimijoiden kanssa

Hävikin vähentäminen, ekologisuus ja hiilineutraalisuus kiinnostavat ravintola-alalla, mutta kuinka mitata, kun kaikille ravintola- ja ruokapalveluille yhteisiä ja avoimia mittareita ei ole? Mission Zero Foodprint -hanke tarttuu tähän haasteen. Tavoitteena on kehittää hiilineutraaliuteen tähtäävä toimintamalli ja työkaluja erityisesti pienten ja keskisuurten ravintola- ja ruokapalveluyritysten tarpeisiin.

Ilmainen palvelumuotoilukoulutus älyliikennettä kehittäville yrityksille

Onko yritykselläsi uusi palveluratkaisu tai teknologia, joka liittyy asukkaiden, työmatkalaisten tai matkailijoiden liikkumiseen? Huomioiko älyliikenteen ratkaisusi käyttäjänäkökulman? Haluatko ratkaista aitoja ongelmia yhdessä osaavien liiketoiminta- ja palvelumuotoilijoiden kanssa? Tarjoamme älyliikenneratkaisuja kehittäville yrityksille ilmaisen palvelumuotoilu- ja liiketoiminnan kehittämisen koulutuksen maaliskuussa. Hae mukaan!

FABULOS-hanke pilotoi robottibusseja Helsingin lisäksi neljässä eurooppalaisessa kaupungissa

FABULOS-hanke on solminut jatkosopimukset kolmen kansainvälisen konsortion kanssa esikaupallisen hankinnan viimeisestä vaiheesta. Konsortiot pilotoivat itseohjautuvia linja-autoja osana normaalia kaupunkiliikennettä. Pilottivaiheessa kolmen robottibussin laivueita testataan Gjesdalissa, Helsingissä, Tallinnassa Lamiassa ja Helmondissa huhti- ja lokakuun 2020 välisenä aikana.

multisensorinen aistihuone

Multisensorinen aistihuone tukee muistisairaiden ikäihmisten hoitoa

Tavoitteena parantaa muistisairaiden ikäihmisten elämänlaatua ja tutkia mahdollisuutta korvata lääkehoitoa rauhoittavilla elämyksillä.

Projektipäällikkö Lasse Sariola aloitti työt Forum Viriumin IoT-tiimissä

Ilmastoviisaat taloyhtiöt ja Synergy -hankkeiden projektipäällikkönä aloittanut Lasse Sariola haluaa olla mukana toteuttamassa Helsingin ilmastotavoitteita.

Liiku Jätkäsaaressa ja vie Helsinki voittoon kestävän liikkumisen kaupunkina

Jätkäsaaressa on käynnissä kestävän liikkumiseen kannustava kilpailu, jossa Helsinki saa pisteitä kaupunkilaisten ympäristöystävällisestä liikkumisesta.

Open call: UrbanSense 5G Edge Computing -kilpailu

Tarjoamme huipputason kokeilua innovatiivisen Edge Computing -ratkaisun kehittämiseen aidossa ympäristössä. Onko yritykselläsi dataa ja idea, jota haluat kokeilla Edge Computing -alustalla? Kilpailu on suunnattu yrityksille ja alan opiskelijoille, tarjouskilpailu on avoinna 2.3.2020 saakka.

Älykäs lämmityksen säätö kokeiluun Vantaalla

Tavoitteena kerrostalon lämmityskulujen pienentäminen. Ilmastoviisaat taloyhtiöt -kokeilussa lämmitystä ohjataan huoneistoista mitattujen todellisten lämpötilojen perusteella.

Ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri Johan Lindqvist API-asiantuntijaksi Forum Viriumiin

API-asiantuntijana aloittanut Johan Lindqvist toivoo pääsevänsä tekemään työtä, joka onnistuessaan johtaa oikeisiin muutoksiin parempaan kaupungin ja sen asukkaiden ja yritysten toimintaan.

Get Home Safely älyvalot Jätkäsaari

Älyvalot saivat Jätkäsaaren asukkailta positiivisen vastaanoton

Älyvaloilla voidaan parantaa asukkaiden turvallisuuden tunnetta sekä alueen viihtyisyyttä.