Kolme verkostoa kokosi yhteen hyvinvointipalveluiden kehittämisestä kiinnostuneet

Ensimmäinen Uskalla kokeilla. Vanhuspalveluiden living lab -kokemukset jakoon! -workshop keräsi kaikkiaan yli 40 henkilöä Laurean Tikkurilan kampukselle.

Helsinki on yrityksille kelpo kotipaikka

Yritykset pitävät Helsinkiä hyvänä sijaintipaikkana. Kaupungissa ovat osaavat työntekijät, laajat markkinat ja asiakaskunta. Myös toimiva joukkoliikenne sekä hyvät yhteydet saavat kiitosta.

Data Business Challenge -voittajat on valittu

Data Business Challenge kilpailussa haettiin toimivia avointa dataa hyödyntäviä digitaalisia sovelluksia ja toteutuskelpoisia palvelu- tai sovelluskonsepteja. Palkintogaalassa palkittiin yhteensä kuusi parasta ideaa kategorioissa luovin konsepti, innovatiivisin sovellus ja ratkaisu jolla on paras liiketoimintapotentiaali.

Rekrytoimme: Kumppanikoodari, kaksi paikkaa, määräaikaiset työsuhteet

Haemme kahta kumppanikoodaria määräaikaisiin työsopimuksiin FinEstSmart projektiin (6kk) ja Avoimen ohjelmistokehityksen toimeksiantoon (10kk).

Helsingin ja Tallinnan välistä liikennettä parannetaan älykkäillä kokeiluilla

Helsingin ja Tallinnan välinen lauttayhteys on yksi maailman kiireisimpiä. Alkavat älyliikennekokeilut tähtäävät matkustajien käyttäjäkokemuksen parantamiseen.

Paikkatiedosta on hyötyä – Yrityksen ja erehdyksen kautta oikean tiedon lähteille

Helsingin yrityskoulutuksissa käytiin muun muassa läpi työkaluja, joilla yrityksen asiakasrekisterin tietoja ja väestötietoja voidaan tarkastella kartalla.

Kuutos­kaupunkien rajapinta­esite julkaistu

Avoimet rajapinnat helpottavat avoimen datan käyttöä, sillä ne tarjoavat datan yhdenmukaisessa ja koneluettavassa muodossa. Jotta avoimelle datalle syntyisi laajempi markkina, Kuutoskaupungit yhdenmukaistavat rajapintoja kaupunkien välillä.

SELECT open call launches in February

SELECT for Cities lays forth a competition open to all European companies to develop an open, standardized, data-driven, service-oriented and user-centric platform that enables large-scale co-creation, testing and validation of urban IoE applications and services. Tender documents for the competition will be launched in February 2017.

Forum Virium Helsinki toivottaa rauhallista joulua!

Forum Virium Helsinki kiittää lämpimästi kaikkia yhteistyökumppaneita kuluneesta hienosta vuodesta! Vuosi 2016 on ollut yhteistyön ja kokeilujen vuosi. Kaduille ilmestyivät robottibussit, Kalasatamassa kehitettiin nopein kokeiluin innovatiivisia palveluita, tiloja avattiin joustavampaan käyttöön ja datapohjaista liiketoimintaa edistettiin yritysten ja kuutoskaupunkien voimin. Tästä on hyvä jatkaa!

Vuoden huiput 2016

Vuosi 2016 oli Helsingissä yhteistyön ja kokeilujen vuosi. Kaduille ilmestyivät robottibussit, Kalasatamassa kehitettiin fiksuja lähipalveluita, tiloja avattiin joustavampaan käyttöön ja datalähtöistä liiketoimintaa edistettiin yritysten ja kuutoskaupunkien voimin.