Maamassojen tehokasta logistiikkaa ja kustannussäästöjä digitaalisuuden avulla

Rakentamisen aikaiset suuret maamassat ovat kunnille haaste, mutta digitaalisten ratkaisujen avulla niiden logistiikkaa voidaan tehostaa merkittävästi.

Jatkasaaren_alyliikennekokeilut_jatkakokeilee

Jätkäsaaren älyliikennekokeilut yhdellä verkkosivulla – jätkäkokeilee.fi

Jätkäsaaressa kokeillaan uusia liikkumisen palveluja ja teknologioita. Uusi jätkäkokeilee.fi -sivu kokoaa älyliikenteen kokeilut yhteen paikkaan ja kutsuu asukkaat mukaan kokeiluihin.

Helsinki maailman aktiivisimpia robottibussien testikaupunkeja – itseajavat bussit liikenteessä Kalasatamassa ja Vuosaaressa

Helsingin tavoitteena on olla hiilineutraali 2035 mennessä ja liikkumisella sekä liikenteellä on tärkeä rooli tavoitteen toteutumisessa.

Launchpad kokoaa älyliikenteen osaamisen luokseen – myös kesällä

Maria 01 -startup-kampuksella sijaitseva Jätkäsaari Smart Mobility -hankkeen ylläpitämä popup-demokontti sai nimekseen Launchpad. Toimintaa pyörittävä Metropolia Ammattikorkeakoulu pitää sitä avoinna arkipäivisin läpi kesän. 

MUV-mobiilipeli palkitsee vähäpäästöiset liikkumisvalinnat löylyillä Jätkäsaaren korttelisaunassa

Kampanja on osa Mobility Urban Values -tutkimushanketta (MUV), joka kannustaa asukkaita kestäviin liikkumisvalintoihin.

vuosaari robottibussi helsinki

Robottibussi vie uimarannalle Helsingin Vuosaaressa

Helsingin katukuvaan ilmestyy tänä kesänä kaksi robottibussilinjaa. Kalasatamassa 26R on ajellut jo toukokuusta. Nyt Aurinkolahden reitti 90R aukeaa yleisölle.

Pekka Niskasaari projektipäälliköksi Forum Viriumiin

Projektipäällikkö Pekka Niskasaari haluaa nähdä, että hankkeissa saavutetaan tuloksia joista on hyötyä Helsingin kaupungille, asukkaille sekä yrityksille.

Robottibussi 26R kulkee Kalasatamassa

Reitillä ajetaan muun liikenteen joukossa. Kokeilun aikana kyyti on matkustajille maksutonta.

FABULOS‑hanke etenee itseohjautuvien bussien prototyyppi- ja laboratoriotestaukseen

FABULOS‑hanke on solminut jatkosopimukset neljän kansainvälisen konsortion kanssa. Suomesta on mukana yksi konsortio, jonka muodostavat Fleetonomy Al, Nodeon, VTT ja Sensible 4. Esikaupallisen hankinnan toinen vaihe käynnistyy kesäkuussa ja prototyyppejä testataan laboratorio-olosuhteissa syksyllä 2019.

Jopa kolmasosa kerrostalojen energiankulutuksesta hukkaan – taloyhtiöt Helsingissä ja Vantaalla ottivat kokeiluun yksinkertaisen ratkaisun

Kuusi taloyhtiötä Helsingissä ja Vantaalla on keväällä asennuttanut taloihinsa IoT-sensorit, joiden tuottamalla tiedolla tavoitellaan energiansäästöjä.