Vekotinverstaan työpaja 27.3.2018 – IoT-peruspalikka tutuksi: ESP8266

Artikkelikuva: Vekotinverstaan työpaja 27.3.2018 – IoT-peruspalikka tutuksi: ESP8266

Aika: 27.3.2018, klo 14.00-19.00
Paikka: Kaapelitehdas (Tallberginkatu 1 C, 3. kerros, 00180), Helsinki
Ilmoittaudu

Oletko aina haaveillut ESP8266-mikrokontrollerista tai sinulla on sellainen, mutta et ole saanut aikaiseksi kytkeä sitä tietokoneeseen ohjelmointia varten? Päiväsi on pelastettu: Vekotinverstas järjestää ESP8266-työpajan tiistaina 27.3.2018 kello 14-19 Kaapelitehtaalla.

Pajassa autetaan alkuun ESPin kanssa, asennetaan tarvittaessa ajurit ja Arduino IDE, luetaan ESPiin kytkettyjä sensoreita, lähetetään ESPistä dataa nettiserverille, kokeillaan ESP Easy -ohjelmistoa, ihmetellään Sonoff-wifi-pistorasiaa (ESP8266 inside!) ja mitä vaan muuta mieleen tulee.

Mukaan tarvitset oman läppärin ja ota mukaan myös oma ESP8266, jos sinulla on sellainen, niin varmistetaan sen toimivuus juuri sinun ympäristössäsi. Jos ESPiä ei ole vielä hankittuna, voit lainata sellaista Vekotinverstaalla. Tilaisuus sovitetaan osallistujien osaamistason mukaan.

Kerro ilmoittautumislomakkeella arvioitu saapumisaikasi (jotta voimme arvioida resurssien jakamista päivän aikana) sekä muutamalla sanalla osaamistasosi ja mitä tähän asti olet tehnyt mikrokontrollereilla.

Tilaisuuden osallistujamäärä on rajoitettu ja jokaiselle ilmoittautuneelle ilmoitetaan mahtuiko mukaan.

ESPistä löydät hieman lisää tietoa täältä: https://vekotinverstas.fi/esp8266-mikrokontrolleri/

Sekä tietysti muualta Internetistä – onhan ESP8266 yksi tämän hetken suosituimmista tee-se-itse-hemmon IoT-laitteista.

Tervetuloa!

Vekotinverstas toimii matalan kynnyksen paikkana erilaisten IoT-sensoreiden kokeiluun. Tuomme yhteen kaupunkiyhteisön eri toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita asioiden internetistä, sensoreista, häkkäilystä ja uusista datankeruutavoista. Toteutuksissa hyödynnämme edullisia, yleiskäyttöisiä sensorialustoja (mikrokontrollereja) ja helppokäyttöisiä ympäristön tilaa sekä muutosta mittaavia sensoreita. Työpajan mahdollistaa Forum Virium Helsingin IoT-ohjelman MySmartLife-hanke.

Lisätietoja:
Vekotinverstas

Lue myös