Aika: 15.3.2018, klo 16.00-19.00
Paikka: Kaapelitehdas (Tallberginkatu 1 C, 3. kerros, 00180), Helsinki
Ilmoittaudu

Isoin riesa IoT-laitteiden kanssa puuhastellessa lienee iso I eli Internet. Esimerkiksi sensoreiden tapauksessa mitatun datan lähetys nettiin johonkin sopivaan järjestelmään. Rakennetussa ympäristössä voi olla sensoreiden tarvitsemaa sähköä ja nettiä tarjolla, mutta viimeistään vähänkin syrjemmällä haasteeksi tulee sähkön saatavuus ja sopivan radioverkon puute tai sen käytön vaatima suuri virrankulutus akkukäytöllä.

Voivatko LoRaWAN-teknologiaan perustuva IoT-verkko ja LoRa-radioilla varustetut vähävirtaiset sensorit ratkaista osan mittaustarpeista? Tätä kokeillaan Vekotinverstaan ensimmäisessä yritysyhteistyötyöpajassa 15.3.2018.

Verstaalle on asennettu LoRaWAN-gateway ja työpajan tarpeisiin saadaan LoRa-radiolla varustettuja Arduino-yhteensopivia Microchip-mikrokontrollereita osallistujien käyttöön.

Työpaja on suunnattu kaupunkilaisille, jotka ovat kiinnostuneita IoT-sensoreista. Osallistujilla täytyy olla jonkin verran ohjelmointikokemusta. Elektroniikka-, Arduino-, Raspberry pi-, radiotekniikka- ym. harrastuksista on myös hyötyä.

Työpajassa pyritään tekemään mahdollisimman moni kohta alla olevasta listasta. Tavoitteena on, että osallistuja pääsee:

  • yhdistämään LoRa-mikrokontrollerin tietokoneeseensa

  • lähettämään jotain dataa ennalta määrättyyn endpointtiin

  • lukemaan dataa sensorista

  • lähettämään sensoridatan netttiin rajapinnan endpointiin

  • näkemään datan endpointissa

  • näkemään datan visualisoituna

Työpaja alkaa klo 16:00 alustuksella, mutta jo 15:n jälkeen voi tulla virittelemään laitteita ja asentamaan ajureita. Työpaja loppuu n. klo 19:00.

Tervetuloa!

Vekotinverstas toimii matalan kynnyksen paikkana erilaisten IoT-sensoreiden kokeiluun. Tuomme yhteen kaupunkiyhteisön eri toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita asioiden internetistä, sensoreista, häkkäilystä ja uusista datankeruutavoista. Toteutuksissa hyödynnämme edullisia, yleiskäyttöisiä sensorialustoja (mikrokontrollereja) ja helppokäyttöisiä ympäristön tilaa sekä muutosta mittaavia sensoreita. Työpajan mahdollistaa Forum Virium Helsingin IoT-ohjelman MySmartLife-hanke.

Lisätietoja:
Vekotinverstas