Älysuojatie ja kimppakyydit futistreeneihin – Helsingin Jätkäsaaressa kehitetään tulevaisuuden liikkumista asukkaiden ja yritysten kanssa

Helsingin Jätkäsaaressa liikkumisen haasteita ratkotaan uusien teknologioiden ja palvelujen nopeilla kokeiluilla. Tänä syksynä Jätkäsaaressa kokeillaan älykästä suojatietä, fiksuja kimppakyytejä ja uudenlaisia kuormapyöräpalveluja.

ilmanlaatujoukot mittaa ilmanlaatua

Tule mittaamaan Pakilan ilmanlaatua – liity Ilmanlaatujoukkoihin!

Pakilan asukas, tiedätkö millaista ilmaa sinä hengität? Kerää asuinalueesi ilmanlaatudataa helposti ja hauskasti! Saat meiltä sensorin ja ohjeet.

Forum Virium henkilöstö 2019

Hankevalmistelupäällikkö, tule meille töihin

Hankehakemusten ammattilainen, etsimme sinua! Tarjoamme hyvät edut, fiksun työyhteisön Helsingin ydinkeskustassa ja näköalapaikan älykaupunkikehitykseen.

Helsinki ilmasta

UrbanSense 5G-innovaatioalusta

UrbanSense-innovaatioalustalla tarkoitetaan 5G-verkkotarjoomaa sekä Helsingin yliopiston data-alustan palveluja sidosryhmille. Innovaatioalusta fasilitoi kokeiluohjelmaa sekä tuo toimijat yhteen verkostoksi, joka luo arvoa.

GHS_älyvalot

Get Home Safely -hankkeen älyvaloja pilotoidaan Jätkäsaaren Hyväntoivonpuistossa

EU-rahoitteisen Get Home Safely -hankkeen älyvaloja pilotoidaan Jätkäsaaren Hyväntoivonpuiston rakennetulla osuudella marraskuussa. Ilmoittaudu testikäyttäjäksi!

Tekninen projektisuunnittelija Aki Salminen täydentää Forum Viriumin IoT-tiimiä

Aki Salminen haluaa kehittää älykaupunkia avoimeen suuntaan, jossa data palvelee ja helpottaa kaupunkilaisen arjen tarpeita.

Robottibussi, joka yhdistää kehuttua muotoilua ja joustavaa palvelua

Suomalainen Sensible 4 ja espanjalainen Shotl yhdistivät osaamisensa kehittääkseen itseohjautuvien bussien laivaston testattavaksi FABULOS-hankkeessa. Lue, millaisesta ratkaisusta on kyse.

Helsinki ilmasta

UrbanSense 5G -innovaatiokilpailu

Miten sinä tai tiimisi lähtisitte edistämään Helsingin 5G-verkon älykkäitä kaupunkipalveluja? Nyt tarjolla on huipputason sparrausta innovaativisen ratkaisun kehittämiseen ja parhaille ideoille mahdollisuus pilotoida ratkaisua käytännössä. Ota 5G haltuun ja kehitä ratkaisu!

small-sohjoa-baltic-robottibussi-90r-helsinki-3-kuva-milla-aman-kyyro

Helsinkiläiset suhtautuvat myönteisesti robottibusseihin

Vuosaaren robottibussissa on ollut yli 2000 matkustajaa kesällä. Huono sää ja tavaroiden kuljetus houkuttelevat robottibussin kyytiin.

Forum Virium henkilöstö 2019

Forum Virium Helsinki on huippusuosittu kaupunkikehityskumppani

Yritykset, kaupungit ja tutkimuslaitokset kumppanit suosittelevat yhteistyötä Forum Viriumin kanssa. Sidosryhmäkyselyn suositteluindeksi on huipussaan.