Raitiovaunu, autoja. Kaupunkinäkymää kadulla

Mobility Lab Helsingin toiminta käynnistyi: Liikenteen digitaalinen kaksonen luo pohjan yritysten uusille innovaatioille

Liikenteen digitalisoituminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia hyödyntää ja yhdistää dataa kaupunkiympäristön muuhun tietoon. Mobility Lab Helsinki on yrityksille tässä tukena, kun yritykset kehittävät uusia palveluja.

Liity liikenteen digitaalisen kaksosen postituslistalle

Liity liikenteen digitaalisen kaksosen sähköpostilistalle. Saat tietoa tapahtumista, kokeiluhauista ja muista ajankohtaisista asioista.

Lisättyä todellisuutta dronen lennättämiseen ja kaupunkisuunnitteluun

Yrityshautomosta löytyi uusi tapa kartoittaa kaupungin kasvillisuutta, kertoo tekninen asiantuntija Lauri Lemmenlehti blogikirjoituksessaan. Toimiva menetelmä puuston mittaamiseen syntyi dronen lennättämistä ja lisättyä todellisuutta yhdistelevän Anarky Labsin innovaation pohjalta. 

Elämäntavat ilmastoystävällisemmiksi mobiiliäpillä? Carbon Ego -sovelluksella testattiin digitaalista ohjausta arjen valinnoissa

Lue blogista kuinka Carbon Ego -sovelluksella testattiin digitaalista ohjausta arjen valinnoissa. Forum Virium Helsinki pilotoi EU-rahoitteisen mySMARTLife-hankkeen tiimoilta matkapuhelimeen ladattavaa sovellusta, joka kannustaa ihmisiä lempeästi kohti kestävämpiä ja ympäristötietoisempia valintoja arjessa.

Meri Vainio aloitti DOT-hankkeessa projektipäällikkönä

Projektipäällikkö Meri Vainio aloitti alkuvuodesta työt Digiosaamisen kehittäminen työtoiminnassa -hankkeessa. Hän työskentelee osana Forum Virium Helsingin IoT ja data -tiimiä.

Ilmakuvaus antaa tietoa muuttuvasta kaupunkiympäristöstä

Rakenteilla oleva ja kehittyvä alue tallentuu nopeasti, ajantasaisesti ja joustavasti fotogrammetrisella kuvauksella. Dronella kuvatun materiaalin avulla voidaan helpottaa muuttuvan alueen suunnittelua ja seurata sen kehitystä pitkällä aikavälillä.

Käytettävyyttä dataan datakatalogilla

Datan määrän ja merkityksen kasvaessa korostuu yhä enemmän myös datan käytettävyys. Osaammeko löytää, ymmärtää, ja käyttää dataa oikein? Miten saamme asiantuntijoiden osaamisen ja hankkeissa kertyvän viisauden osaksi dataa, myös sen seuraavia hyödyntäjiä varten? Datakatalogi ei ratkaise näitä, mutta se tarjoaa alustan datan käytettävyyden kehittämiselle. Lue blogikirjoitus!

6Aika Carbon Neutral Tourism -hankkeen digitaaliset ratkaisut – loppujulkaisu avaa työn tulokset

6Aika Carbon Neutral Tourism -hankkeessa pilotoitiin Helsingin, Turun ja Tampereen kaupunkien yhteistyönä dataa hyödyntäviä hiilineutraaliutta edistäviä digitaalisia ratkaisuja yhteistyössä Forum Viriumin ja datapalveluita tuottavien toimijoiden kanssa. Lue loppujulkaisusta hankkeessa tehtyjen digiltaalisten ratkaisujen ja kokeilujen opit.

REDI SOTE kiihdyttää innovaatioiden hyödyntämistä sosiaali- ja terveysalalla

REDI SOTE -hanke helpottaa teknologiayritysten ja sosiaali- ja terveysalan kohtaamista sekä uusien palveluiden ja tuotteiden käyttöönottoa.

AiRMOUR_EHang Falcon_in_flight_web

Helsingin seudun asukas, kerro mielipiteesi droneista

Keräämme asukkaiden näkemyksiä droneista. Vastaa kyselyyn ja osallistu samalla S-ketjun lahjakorttien arvontaan!