Hyödynnä taloyhtiöiden ilmastoviisas open source -dataportaali

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeessa käytetty dataportaali tuo datavirran asukkaan omaan hallintaan. 

Projektisuunnittelija Eetu Ryynänen töihin Forum Viriumin Älykäs liikenne -tiimiin

Projektisuunnittelija Eetu Ryynänen aloitti helmikuussa työt Vähähiilisyyttä tukevat dronepalveluratkaisut Etelä-Suomessa ja Jätkäsaari Mobility Lab -hankkeissa. Eetu haluaa kehittää älykaupunkia ja sen eri osa-alueita palvelemaan kaikkia kaupungissa asuvia ihmisiä ja yrityksiä.

Kokeilujoukot osallistaa helsinkiläisiä kehittämään tulevaisuuden älykkäitä ratkaisuja

Liity Kokeilujoukkoihin, pääset ensimmäisenä kokeilemaan uusia innovaatioita!

Fiksu Kaupunki (Helsinki Innovation Districts) ennakointityöpaja 2: 19.5.

Kutsumme sinut käynnistämään Fiksu Kaupunki – Helsinki Innovation Districts -hanketta kanssamme. Fiksu Kaupunki -hankkeessa tuodaan älykaupunkiratkaisuja Malmille, Pasilaan, Mellunkylään ja Malminkartano-Kannelmäkeen. Aika: ke 19.5. kello 13:00 - 16:00 Paikka: Teams, osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille

Älykaupunki syntyy nöyrissä kohtaamisissa

Helsingin Kalasatama niittää mainetta ennakkoluulottomana asuinalueena, jossa perinteinen on korvattu kokeilulla. Tulevaisuuden testilaboratoriossa keskiössä on kuitenkin ihminen itse.  

Avoin kaupunkidata 10 vuotta: näin kaupunkihanke käynnisti datan avaamisen ja teki siitä valtavirtaa

Pääkaupunkiseudun kaupunkien julkista dataa 10 vuotta avannut pioneeripalvelu Helsinki Region Infoshare (HRI) on näyttänyt avoimuuden mallia julkishallinnolle. Forum Virium Helsingillä on ollut merkittävä rooli HRI-palvelun rakentamisessa ja kehittämisessä, jossa datan avaamisesta on tullut valtavirtaa kunnalliselta tasolta Valtiolle asti.

Urban3 on uusi älykaupunkikehittämisen innovaatiokeskittymä

Uusi rakennetun ympäristön ja älykaupunkitoimijoiden innovaatiokeskittymä Urban3 on lanseerattu avaustapahtumassa 18.3.2021. Toimintaa on käynnistetty vuoden 2020 aikana Pohjoismaiden suurimmassa startup-keskittymässä Maria 01:ssä. 

Forum Virium henkilöstö 2019

Tekninen asiantuntija, PowerBI

Tarjoamme hyvät edut ja mahtavan työyhteisön. Pääset vaikuttamaan Helsingin digitaaliseen kaupunkikehitykseen näköalapaikalta.

Helsingissä kokeiltiin datan keräämistä sähköpotkulautojen käytöstä

Helsingissä kokeiltiin viime kesänä ja syksynä uutta tapaa jakaa ja hyödyntää dataa sähköpotkulautojen käytöstä. Kokeilu toteutettiin Forum Virium Helsingin, Voin, Tierin, Helsingin kaupungin ja ranskalaisen Vianovan yhteistyönä.

Jätkäsaari Mobility Lab – Nopeiden kokeilujen valinnat 2021

Jätkäsaari Mobility Labin kevään 2021 nopeat kokeilut on valittu. Vuodenvaihteen kokeiluhaussa etsittiin uusia älyliikenteen innovaatioita kokeiltavaksi Länsisataman alueelle Helsingissä. Kokeiluehdotuksia saatiin ennätysmäärä, yhteensä 40 kappaletta, joista keväällä toteutettavaksi valittiin viisi kokeilua.