Helsinki etsii tekoälystä ratkaisuja ilmastotavoitteisiin

Helsinki, Amsterdam, Kööpenhamina, Pariisi, Stavanger ja Tallinna haastavat nyt yritykset kehittämään tekoälyratkaisuja liikenteen ja energiankulutuksen päästöjen vähentämiseksi AI4Cities-hankkkeessa.

Helsinki Ode library smart city. Photo: Jussi Hellsten

Helsinki menestyi hyvin älykaupunkivertailuissa 2019

Helsinki nousi kärkisijoille useassa älykaupunkivertailussa viime vuonna. Helsinki nimettiin Euroopan parhaaksi älyturismikohteeksi, Kalasataman digitaalinen kaksonen voitti ykköspalkinnon ja Helsingin sekä Uudenmaan alue valittiin valittiin Euroopan innovatiivisimmaksi alueeksi.

Sosiaalinen SARA-robotti otettiin positiivisesti vastaan Helsingissä

Kustaankartanon palvelukeskuksen muistisairaiden yksikössä testattiin sosiaalista robottia. Testijakson päätteeksi voitiin todeta, että SARA-robottiin suhtauduttiin erittäin positiivisesti ja se koettiin luontevaksi osaksi niin asukkaiden kuin hoitajienkin arkea.

Kokeiluhaku auki – Liikenteen sujuvuuden ja kestävien kulkutapojen ratkaisut

Jätkäsaari Mobility Lab ja Forum Virium Helsinki etsivät innovatiivisia liikenteen ja liikkumisen ratkaisuja nopeilla kokeiluilla. Kokeiluhaku on avoinna 3.2.2020 asti.

Helsinki sähköistää raskasta liikennettä Hampurin ja Nantesin kanssa mySmartLife-hankkeessa 

Päästöjen vähentäminen ja uusiutuvien energiamuotojen hyödyntäminen ovat keskiössä mySMARTLife -projektissa, jossa Nantes, Hamburg and Helsinki hyödyntävät älykkäitä ratkaisuja fiksuun kaupunkielämään.

Kustannustehokasta tiedonsiirtoa ja etäseurantaa kiinteistöille betoniseinienkin läpi – tätä on LoRaWAN-verkko

Kiinteistöjen energian- ja vedenkulutuksen etäseuranta onnistuu LoRaWAN-verkolla, jonka kattavuus on Suomessa jo hyvällä tasolla.

Ilmastoviisas isännöitsijä aikoo puolittaa kerrostalon lämpölaskun

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeen kaksi pilottitaloa lämpiävät pian maalämmön ja auringon voimin.

urbansense 5G forum virium

Tarjouspyyntö Pasilan alueella IoT-laitteiden avulla toteutettavasta datan keräämisestä

Helsingin kaupunki selvittää uuden verkkoteknologian mahdollisuuksia sensoroinnille kaupunkiympäristössä ja näin kerätyn datan hyödyntämistä 5G-verkoissa. Yritys, tarjoa kokeilua 17. joulukuuta mennessä!

Datavirrat haltuun avoimen lähdekoodin mikropalveluilla

Mikropalveluarkkitehtuuri ei ole kaikki ongelmat ratkaiseva hopealuoti, mutta siinä on useita etuja verrattuna perinteisempään monoliittiseen järjestelmään, kirjoittaa blogissaan Apachecon-tapahtumassa vieraillut IoT-asiantuntijamme Aapo Rista.

Robotti Barcelona Smart City expo 2019

5 trendiä älykaupungeissa vuonna 2020

Forum Virium keräsi viisi nousevaa älykaupunkitrendiä 2020-luvulle Barcelonan Smart City -messuilta.