Hyvää joulua robotilta

Hyvää joulua! God Jul!

Erikoisen vuoden lähestyessä loppuaan haluamme tämän videon tiimoilta toivottaa kaikille helsinkiläisille, yhteistyökumppaneillemme sekä maailman toimivimman kaupungin rakentamisen ystäville rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta! 

wc-istuin cohewe kustaankartano

Älykkäät WC-tuet paransivat ikäihmisten hyvinvointia Helsingissä

Avustavat WC-istuimet ja automaattinen intiimialueiden pesuteknologia paransivat Kustaankartanon seniorikeskuksen asukkaiden hyvinvointia tänä vuonna tehdyissä kokeiluissa Helsingissä. Istuimet toimittivat yritykset Väinö Korpinen Oy ja Visu Työhyvinvointi Oy.

Dronet avuksi kaupunki-infran huoltoon ja ylläpitoon

Myrskytuhojen arviointi, puistonpenkkien kartoitus ja haitallisten vieraskasvien metsästys – tähän kaikkeen taipuu drone. Tutkimme, miten hiilineutraaleilla dronepalveluilla voi korvata polttomoottorikäyttöistä toimintaa kaupunkialueiden hoidossa. Käynnistimme keväällä 2020 nopeiden kokeilujen ohjelman, jossa etsittiin uusia dronepalveluita kaupunki-infran tueksi yhdessä Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Staran kanssa.

Jakelurobotti 2 kuva Vesa Laitinen

Vie lahja robotille ja tee hyvää – testirobotti auttaa joululahjakeräyksessä Helsingissä

Innovaatioyhtiö Forum Viriumin koordinoimassa kokeilussa itsenäisesti kulkeva robotti vastaanottaa Joulupuu-keräyksen lahjoja Kansalaistorilla. Samalla robotti kerää dataa autonomisten kuljetusten haasteista ja mahdollisuuksista.

multisensorinen aistihuone Kustaankartano

Älyteknologiaa hyödyntävä aistihuone vähensi muistisairaiden masennusta ja lääkitystä Helsingissä

Kustaankartanon seniorikeskus kokeili kuluneen vuoden ajan innovatiivista OiOi Collectiven multisensorista aistihuonetta ja Senopi AG:n VR-laseja.

Kuusi eurooppalaista kaupunkia haluaa valjastaa tekoälyn päästövähennyksiin

Liikenteen ja energiankulutuksen osuus Helsingin hiilijalanjäljestä on jopa 95% ja Euroopassa keskimäärin yli 80%. Tästä syystä Helsinki, Amsterdam, Kööpenhamina, Pariisi, Stavanger ja Tallinna ovat mukana AI4Cities-projektissa, jossa haetaan uusia, tekoälyä hyödyntäviä ratkaisuja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Tarjouspyyntö yrityksille ja organisaatioille on avautunut ja ehdotuksia voi jättää 28.2.2021 saakka.

6Aika: Carbon Neutral Tourism -kokeiluhaku: Matkailun kestävän kehityksen digitaalisia ratkaisuja

Carbon Neutral Tourism haastaa yritykset edistämään matkailun kestävän kehityksen digitaalisia ratkaisuja kokeilujen avulla. Onko yritykselläsi tai tiimilläsi matkailijoiden liikkumisen datankeruu- tai tekoälyinnovaatio, jota haluaisit kokeilla? Osallistu tarjouskilpailuun 17.1.2021 mennessä!

6Aika: Carbon Neutral Tourism – Tarjoa monimuotoista kestävän matkailun dataa

Onko yritykselläsi matkailun dataa innovatiivisiin kokeiluihin joissa kokeillaan uusia digitaalisia ratkaisuja kestävän matkailun kehittämiseen? Osallistu 6Aika: Carbon Neutral Tourism -tarjouskilpailuun 17.1.2021 mennessä!

Forum Virium henkilöstö 2019

Tekninen asiantuntija, tule meille töihin!

Tarjoamme hyvät edut, mainiot etätyömahdollisuudet ja mukavan työyhteisön Helsingin ydinkeskustassa! SmashHit-projektissa työskentelet datan ja älyliikenteen parissa.

I4I_1002893_Jussi_Hellsten

Etsimme digitaalisia innovaatioita tehostamaan ilmanlaatutoimia: osallistu I4I-kilpailuun

Onko sinulla digitaalinen ratkaisu, joka tehostaa ilmanlaatua parantavien toimenpiteiden iskukykyä? Osallistu kilpailuun, jonka palkintoarvo on yli 100 000€.