Tammikuun Hackathonissa etsitään kiertotalouden ja jätteenkäsittelyn digitaalisia ratkaisuja

Artikkelikuva: Tammikuun Hackathonissa etsitään kiertotalouden ja jätteenkäsittelyn digitaalisia ratkaisuja

“Hack the Urban Circular Economy: Making Waste to Talk Digi” -hackathon kutsuu eri taustoista tulevia opiskelijoita, ammattilaisia sekä startup-yrityksiä etsimään innovatiivisia ja digitaalisia ratkaisuja kiinteän jätteen käsittelyyn kaupunkialueilla. Kilpailun haasteissa ovat vahvasti mukana Helsingin kaupungin kiertotalousklusteri ja sen tämänhetkisenä kärkenä rakentamisen kiertotalouden edistäminen. 

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi kiertotalouteen, materiaalien kierrättämiseen ja uudelleenkäyttöön on kiinnitetty enenevässä määrin huomiota. Kiertotalouden haasteita ratkaistaan digitalisaation avulla erityisesti kaupunkiympäristössä ja jätehuollon osa-alueilla.

Forum Virium Helsinki Oy:n CroBoDDIT-hankkeen kesällä 2020 toteutetut kyselytutkimukset ja työpajat toivat selkeästi esiin, että uusia teknologisia ratkaisuja voitaisiin vahvemmin ja innovatiivisemmin kokeilla ja hyödyntää kiinteän jätteen käsittelyssä. Uusien ideoiden testaamiseen Helsinki on ihanteellinen lähtökohta, josta kiertotalouden ratkaisuja voidaan skaalata globaalisti.

Hack the Urban Circular Economy: Making Waste to Talk Digi” -hackathon järjestetään 27.–29.1.2022. Se on mainitulle kohderyhmälle avoin, 48 tuntia kestävä ja verkossa järjestettävä tapahtuma. Ilmoittautuminen on avoinna 19.1.2022 asti. Voittajille on näkyvyyden lisäksi tiedossa rahapalkinto.

Laita siis päivämäärä muistiin ja seuraa päivittyvää tapahtumasivustoamme saadaksesi lisätietoja ja ilmoittautumislinkin. 

Kilpailun haasteet on nyt julkaistu ja ne ovat:

  1. Rakennus- ja purkutyömaiden materiaalivirtojen logistiikan koordinointi
  2. Materiaalien tunnistaminen purkukohteessa
  3. Kierrätysasteen nostaminen teknologian avulla

Forum Virium Helsinki Oy ja CroBoDDIT-hanke järjestää hackathonin yhteistyössä Ultrahack Oy:n kanssa. Hackathonin yhteistyökumppaneina ovat Helsingin kiertotalouden klusteriohjelma ja Time for the Planet.

 

Tilaa Forum Virium Helsingin uutiskirje!

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Lue myös