Helsinki Design Week -Ihmisen muotoinen kaupunki

Artikkelikuva: Helsinki Design Week -Ihmisen muotoinen kaupunki

Helsinki + Digitaalisaatio + Design = Ihmisen muotoinen kaupunki.

Kaupungintalolla mahdollisuus osallistua kaupungin palvelujen kehittämiseen: koe kaupungin digitaaliset palvelut näyttelyssä 7.-17.9. tai osallistu työpajaan ja uuden kaupunkikulttuurin tekemiseen.

Helsinki digitalisoi palvelujaan, jolloin palveluista tulee helppokäyttöisiä, ne vastaavat paremmin käyttäjien tarpeita sekä säästävät aikaa ja vaivaa.  Tavoitteena on arjen sujuvuus. Digitaalisuuden avainsana on avoin. Helsinki on jo avannut tietovarantonsa ja päätöksentekoaan, seuraavaksi on tavoitteena avata palveluprosesseja sekä lisätä yhdessä kehitettäviä palveluja. Kaupunki toimii tässä sekä mahdollistajana että aktiivisena palvelujen kehittäjänä ja tuottajana. Digitaalisuus tuo palvelut sinne, missä kaupunkilaiset ovat.

Rohkeus kokeilla uusia toimintamalleja on etusijalla. Palvelujen parantaminen vaatii toiminnan uusimista ja yhteistyötä eri toimijoiden kanssa sekä avoimuutta uusia teknologioita kohtaan.

Käyttäjäkeskeisyys on sitä, että palvelut toimivat niin kuin käyttäjä haluaisi niiden toimivan. kaupunkilaiset ja yritykset kutsutaan mukaan kehittämään. Erilaisten parannusehdotusten kokeileminen varhaisessa vaiheessa tuo kokemusta siitä, mikä tekee käyttäjän arjen sujuvammaksi.  Palveluiden kehittämisen ytimessä on palvelupolkumalli, jossa käyttäjien tarpeet, tunteet ja prosessit käydään mahdollisimman havainnollisesti läpi.

Kaupungin itse kehittämiin avoimiin palveluihin, palvelukehityksen periaatteisiin sekä tulevaisuuden visioihin voi tutustua digi.hel.fi -sivustolla.

Ihmisen muotoinen kaupunki”-näyttely avoinna Kaupungintalolla 7.-17.9. Näyttelyssä esillä kaupungin kehittämiä palveluja sekä niiden tekijöitä. Tervetuloa jättämään myös oma digitaalinen jälkesi!

Aika: 7.-17.9.2017
Paikka: Helsingin Kaupungintalo
Lisätietoja: digi.hel.fi

Ohjelma:

Tiistaina 12.9 kello 9-16 @ kaupungintalon Lab

Tule kehittämään kaupungin digitaalisia palveluja. Saat oppia kaupungin kehittämisen periaatteista sekä voit osallistua käyttäjäkokemuksen parantamiseen kaupungin digitaalisissa palveluissa

  • 9-11 Kasvatuksen ja koulutuksen digitaaliset palvelut, esim. Iltapäiväkerhoon hakeutuminen
  • 12-16 Kaupunkilaisen käyttäjäkokemus: mitä voimme oppia palvelupolkujen rakentamisesta ja käyttäjien kanssa tekemisestä

Torstaina 14.9 kello 13-18 @ kaupungintalon Lab

  • 13-15 Vekotinverstas

Paljon puhutaan esineiden internetistä, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä kaupunkilaisen ja kaupungin kannalta? Tule mukaan tekemään, kokeilemaan ja oppimaan ja ideoimaan parempaa digitaalista Helsinkiä.

  • 15-18 Hel <3 DEV – avointa muotoilua avointa dataa ja koodia hyödyntäen,

Avoin data ja koodi ovat jo kaikille tuttua, mutta mitä tarkoittaa avoin design? Tule mukaan miettimään, miten palveluiden muotoiluprosessi pitäisi toimia kaupungin, kaupunkilaisten ja yritysten kanssa, miten yhteiskehitämme muotoilua?

Lisätietoja tapahtumasta:
digi.hel.fi

Lue myös