Tule mukaan testaamaan kahta kimppakyytisovellusta!

Liikutko julkisella liikenteellä pääkaupunkiseudulla? Tai haluaisitko jakaa kyydin autollasi samalla reitillä matkustavan kanssa? Tule mukaan kokeilemaan kahta uutta liikkumisen sovellusta lokakuussa!

Forum Virium Helsinki ja Metropolia Ammattikorkeakoulu järjestävät lokakuun alussa kaksi viikkoa kestävän kokeilun, jossa testataan uutta kimppakyytisovellusta ja Reittioppaan kaltaista matkansuunnittelusovellusta pääkaupunkiseudulla. Sovellukset on kehitetty Ride2Rail-hankkeessa.

Etsimme mukaan testaajia, joilla on puhelimessaan Android-käyttöjärjestelmä. Sovelluksia on kaksi: Travel Companionista voi etsiä sopivia reittejä julkisella liikenteellä tai kimppakyytinä kuljettavaksi. Driver Companionissa yksityisautoilija voi tarjota kyytiä ja ottaa matkustajia kyytiin omalle ajoreitilleen. Voit valita, kumpaa sovellusta haluat testata. Englanninkieliset sovellukset ladataan APK-pakettina varsinaisen sovelluskaupan (Google Play) ulkopuolelta.

Kokeilun jälkeen testaajat vastaavat lyhyeen palautekyselyyn. Palautteen avulla sovelluksia voidaan kehittää edelleen, ja käyttäjien näkemykset tulevat osaksi hankkeen tutkimustuloksia.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä alla oleva yhteystietolomake viimeistään maanantaina 3.10.2022.

Kokeiluun osallistuminen edellyttää hyvää englannin kielen osaamista, sillä sovellusten ja palautekyselyn kielenä on englanti. Sovelluksista ei voi ostaa julkisen liikenteen lippuja, joten testaajilla on oltava voimassaoleva matkalippu, jos he testaavat sovelluksia aidon matkan aikana. Kimppakyydeistä ei makseta korvausta, mutta matkustajat voivat halutessaan sopia keskenään mahdollisista korvauksista esimerkiksi polttoaineen osalta.

Mukaan mahtuu ensimmäiset 50 ilmoittautunutta testaajaa. Olemme valittuihin testihenkilöihin yhteydessä sähköpostitse. Ethän jaa linkkiä eteenpäin. Jätä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä!

Ilmoittautuminen on suljettu.

Sovelluksien henkilötietojen käsittelyyn liittyvät ehdot: Driver Companion Terms & Conditions ja Travel Companion Terms & Conditions.

Yhteystiedot

Suvi Vähä-Sipilä, projektipäällikkö
Forum Virium Helsinki
puh. 0400 532 686
suvi.vaha-sipila@forumvirium.fi

Eetu Rutanen, projektipäällikkö
Metropolia Ammattikorkeakoulu
puh. 040 835 6917
eetu.rutanen@metropolia.fi

EU flag

RIDE2RAIL-hankkeessa kehitetään ratkaisuja ja työkaluja, joiden avulla voidaan yhdistää kimppakyytejä julkisen liikenteen matkoihin. Hankkeen ideana on tehdä erilaiset liikkumismuodot helposti näkyviksi ja vertailtaviksi, ja lisätä samalla kiinnostusta kimppakyyteihin ja julkiseen liikenteeseen, mikä on tärkeä keino ruuhkien ja ilmansaasteiden vähentämisessä.

Kuvat: FABULOS-projekti

Lisätietoa

Suvi Vähä-Sipilä Suvi Vähä-Sipilä

Suvi Vähä-Sipilä
Projektipäällikkö
+358 40 053 2686
suvi.vaha-sipila@forumvirium.fi