Projektiesittely ---

Helsinki Developer Portal – Helsinki tykkää devaajista

Artikkelikuva: Projektiesittely

Säännölliset kehittäjätapaamiset vauhdittavat Helsingin avoimien tietovarantojen ja rajapintojen hyödyntämisen vauhdittamiseksi.

Avoimet datavarannot muuttuvat hyödyllisiksi vasta, kun niitä käytetään. Helsinki kaupunki ja Forum Virium Helsinki aloittivat säännölliset tapaamiset sovelluskehittäjien kanssa keväällä 2012. Näin kehittäjat saavat ajankohtaista tietoa avoimesta datasta ja rajapinnoista.

Kehittäjät pääsevät jakamaan kokemuksiaan ja osaamistaan niin keskenään kuin kaupungin työntekijöidenkin kanssa. Samalla he saavat käytännön tukea koodaustyöhön. Työpajoissa on pohdittu esimerkiksi, mihin eri tarkoituksiin kaupunkilaisen taskusta löytyviä joukkoliikenteen matkakortteja voisi käyttää.

Ajatusten vaihtoa

Kaupungin yhteistyötä sovelluskehittäjien kanssa edistää myös Helsinki Developer Portal -kehittäjäsivusto osoitteessa dev.hel.fi. Se kannustaa avoimen tiedon hyödyntämiseen sovelluskehitystyössä sekä esittelee kaupungin avaamat datarajapinnat.

Sivustolla yhteisö voi osallistua rajapintojen määrittelyyn ja testaamiseen. Lisäksi kerrotaan tulevista tapaamisista ja kehittäjille suunnatuista kilpailuista.

Tällä hetkellä Helsingin kaupunki tarjoaa kehittäjille seuraavat avoimet ohjelmointirajapinnat:

  • Issue reporting API
  • OpenAhjo API
  • Geocoder API
  • Tourism API
  • Service Map REST API (Palvelukartan REST API)
  • Snowplows API  (Aura-autot kartalla)

Helsinki Developer Portal -sivustoa ylläpitävät yhteistyössä Helsingin kaupunki ja Forum Virium Helsinki.

Tervetuloa Avoimeen konttoriin

Jos sinua kiinnostaa mitä kaupunginkanslian tietotekniikkayksikössä puuhataan, mitä kumppanikoodarit tekevät tai mikä on HRI:n seuraava datan avaus, tule Avoimeen konttoriin! Joka toinen torstai Avoin konttori aukeaa Lasipalatsin kohtaamispaikalle. Paikalla on Helsingin kaupungin avoimen datan ja avointen rajapintojen parissa työskenteleviä henkilöitä. Osa konttoreista on teemoitettu, aiheista kerrotaan etukäteen Facebook-ryhmässä (facebook.com/groups/heldev) ja Helsinki Developer Portal -kehittäjäsivustolla (dev.hel.fi).
 Jos mielessä on tietty aihe, josta haluaisit jutella enemmän, niin ilmoittele meille etukäteen , jotta voimme pyytää tarvittaessa paikalle kaupungin asiantuntijoita.
 Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan!

Helsingin kaupungin säännöllisissä kehittäjätapaamisissa tarjotaan ajankohtaista tietoa avoimesta tiedosta ja rajapinnoista. Verkkosivusto kokoaa avoimet rajapinnat yhteen paikkaan ja tiedottaa tulevista tapahtumista.

dev.hel.fi
#heldev
www.facebook.com/groups/heldev


Yhteyshenkilöt

Kuva

Hanna Niemi-Hugaerts

#iot #avoindata #databusiness
#rajapinnat #API

puh. +358 40 674 9911
hanna.niemi-hugaerts(at)forumvirium.fi