Projektisuunnittelija Annamaria Rossi vahvistaa Fiksu Kalasatama -tiimiä

Artikkelikuva: Projektisuunnittelija Annamaria Rossi vahvistaa Fiksu Kalasatama -tiimiä

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Annamaria Rossi, taustaltani kaupunkimaantieteilijä ja matkailun liikkeenjohdon restonomi. Ennen Forum Viriumille siirtymistä työskentelin kantaverkkoyhtiössä maankäyttö- ja ympäristöyksikössä. Sitä ennen olen työskennellyt laajasti erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä matkailu- ja ravintola-alalla.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Aloitin viime syksynä tekemään Fiksu Kalasatama -hankkeelle maisteritutkintoni lopputyötä, jossa tarkastelen vihreän infrastruktuurin monialaista yhteiskehittämistä. Lisäksi toimin projektisuunnittelijana Mission Zero Foodprint -hankkeessa, jossa tavoitteena on kehittää toimintamalleja ja digitaalisia työkaluja ravintola-alan hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Tavoitteena on löytää ravintolatoimijoille uusia työkaluja toimintansa mittaamisen ja kehittämisen tueksi, ja samalla tuottaa kuluttajille tietoa tukemaan vastuullisia valintoja.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Odotan, että pääsen seuraamaan miten Forum Viriumin toiminta osaltaan yhdessä eri toimijoiden kanssa edistää Helsingin kehittymistä älykkääksi ja hiilineutraaliksi kaupungiksi. Lisäksi odotan innolla työskentelyä eri taustoista tulevien ihmisten kanssa, ja että pääsen samalla kehittämään omaa osaamista älykkään ja kestävän kaupunkikehityksen parissa.”

Mikä sinua innostaa?

“Uusien asioiden kokeileminen ja jaetut onnistumisen hetket. Myös uuden oppiminen ja innostuneet ihmiset ympärillä saavat aina innostumaan, ja näitä kaikkia on riittänyt Forum Viriumilla.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Tähän asti aikaa on mennyt runsaasti opintojen kanssa. Sen lisäksi vietän paljon aikaa liikunnan parissa. Vapaa-ajalla nautin ulkoilusta ja ruoanlaitosta läheisten kanssa. Myönnän myös toisinaan olevani sarjojen suurkuluttaja.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Haluan olla kehittämässä Helsingistä toimivaa ja hiilineutraalia älykaupunkia yhdessä kaupungin eri toimijoiden, yritysten ja asukkaiden kanssa. Tärkeää kehittämistyössä on huomioida asukkaiden tarpeet sekä kaupunkiympäristön kestävyys.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Tuon mukanani monialaista ja ihmisläheistä ymmärrystä sekä avointa mieltä kaupunkikehittämiseen. Uskon, että monipuolinen opiskelu- työtausta on hyödyksi monessa tehtävässä.”

Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Annamaria!

 

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue myös