Tiedätkö millaista ilmaa sinä hengität? Pienhiukkaspitoisuudet voivat nousta vilkkailla katuosuuksilla yllättävän korkeiksi. Selvitetään yhdessä, minkälainen ilmanlaatu on sinun kotiympäristössäsi!

Forum Virium Helsinki, HSY, Helsingin kaupunki, Ilmatieteen laitos ja kumppanit keräävät asukkaiden kanssa paikallista ilmanlaatudataa tänä talvena Pakilan alueella ja 2021 keväällä Vallilan alueella. Sata alueiden asukasta pääsee mittaamaan ilmanlaatua kännykän kokoisilla kannettavilla sensoreilla. Kerätty data analysoidaan ja asukkaat pääsevät tarkastelemaan omia mittaustuloksiaan mobiiliapplikaatiosta. Tulosten pohjalta asukkaat pääsevät itse päättämään ilmanlaadun parannustoimenpiteistä osallistavalla budjetoinnilla.

Olemme saaneet projektin aikana arvokasta apua kaupunkilaisilta. Kiitos kaikille jotka ovat osallistuneet mittauksiin ja liittyneet Ilmanlaatujoukkoihin!

Kehitämme osallistavaa toimintaamme jatkuvasti ja ilmoittautuminen Ilmanlaatujoukkoihin on päättynyt. Jos haluat jatkossa osallistua kokeiluihin, ilmoittaudu Kokeilujoukkoihin!

Voit kokeilla vaikkapa uusia vähäpäästöisiä liikkumisen palveluja, mitata asuinalueesi ilmanlaatua kannettavalla sensorilla tai tilata robotin kuljettamaan sushia kotiovellesi.

Uutta: Liity Kokeilujoukkoihin – pääset ensimmäisenä kokeilemaan tulevaisuuden kaupunkiratkaisuja!

Liity Kokeilujoukkojen postituslistalle

Lisätietoja

Ville Nousiainen

Projektipäällikkö


#hope #kokeilujoukot
puh. +358 40 646 4442
ville.nousiainen(a)forumvirium.fi

Tiina Inki

Yhteisömanageri


#iot #livinglab #cocreation #urbanage #carbonego
puh. +358 40 840 5707
tiina.inki(at)forumvirium.fi

Ilmanlaatudataa käyttävät projektit

MUV
Select for Cities
SynchroniCity
Quasimodo
UIA HOPE