Tiedätkö millaista ilmaa sinä hengität? Pienhiukkaspitoisuudet voivat nousta vilkkailla katuosuuksilla yllättävän korkeiksi. Selvitetään yhdessä, minkälainen ilmanlaatu on sinun kotiympäristössäsi!

Forum Virium Helsinki, HSY, Helsingin kaupunki, Ilmatieteen laitos ja kumppanit keräävät asukkaiden kanssa paikallista ilmanlaatudataa tänä kesänä Vallilan ja Jätkäsaaren alueella. Sata alueiden asukasta pääsee mittaamaan ilmanlaatua kännykän kokoisilla kannettavilla sensoreilla. Kerätty data analysoidaan ja asukkaat pääsevät tarkastelemaan omia mittaustuloksiaan mobiiliapplikaatiosta. Tulosten pohjalta asukkaat pääsevät itse päättämään ilmanlaadun parannustoimenpiteistä osallistavalla budjetoinnilla.

Tarvitsemme sinun apuasi! Jos asut tai jostain muusta syystä liikut Jätkäsaaressa tai Vallilassa, ilmoittaudu alla mukaan ilmanlaatujoukkoihin, niin me otamme sinuun yhteyttä ja kerromme ohjeet. Saat lainaan pienen ilmanlaatua mittaavan sensorin, jonka käyttö on helppoa ja hauskaa. Tietosi pidämme tarkasti turvassa.

Osallistumalla Ilmanlaatujoukkoihin autat parantamaan kotikaupunkisi ilmanlaatua ja tekemään Helsingistä viihtyisän sekä toimivan kaupungin. Forum Virium Helsinki tutkii uusia ilmanlaatutiedon tuottamis- ja hyödyntämistapoja tänä vuonna EU:n, EIT Digitalin ja Helsingin kaupungin rahoittamissa projekteissa Select for Cities, Quasimodo, MUV ja UIA Hope. Mukana ovat muun muassa HSY, Ilmatieteen laitos, Helsingin yliopisto, Useless Company ja Vaisala.

Kyllä kiitos, haluan liittyä Ilmanlaatujoukkoihin!

Lisätietoja

Ville Nousiainen

Projektipäällikkö


#hope
puh. +358 40 646 4442
ville.nousiainen(a)forumvirium.fi

Projektisuunnittelija

Tiina Inki

Yhteisömanageri


#iot
puh. +358 40 840 5707
tiina.inki(at)forumvirium.fi

Ilmanlaatudataa käyttävät projektit

MUV
Select for Cities
SynchroniCity
Quasimodo
UIA HOPE