Tiedätkö millaista ilmaa sinä hengität? Pienhiukkaspitoisuudet voivat nousta vilkkailla katuosuuksilla yllättävän korkeiksi. Selvitetään yhdessä, minkälainen ilmanlaatu on sinun kotiympäristössäsi!

Forum Virium Helsinki, HSY, Helsingin kaupunki, Ilmatieteen laitos ja kumppanit keräävät asukkaiden kanssa paikallista ilmanlaatudataa tänä talvena Pakilna alueella ja 2021 keväällä Vallilan alueella. Sata alueiden asukasta pääsee mittaamaan ilmanlaatua kännykän kokoisilla kannettavilla sensoreilla. Kerätty data analysoidaan ja asukkaat pääsevät tarkastelemaan omia mittaustuloksiaan mobiiliapplikaatiosta. Tulosten pohjalta asukkaat pääsevät itse päättämään ilmanlaadun parannustoimenpiteistä osallistavalla budjetoinnilla.

Tarvitsemme sinun apuasi! Jos asut tai jostain muusta syystä liikut Pakilassa tai Vallilassa, ilmoittaudu alla mukaan ilmanlaatujoukkoihin, niin me otamme sinuun yhteyttä ja kerromme ohjeet. Saat lainaan pienen ilmanlaatua mittaavan sensorin, jonka käyttö on helppoa ja hauskaa. Tietosi pidämme tarkasti turvassa.

Osallistumalla Ilmanlaatujoukkoihin autat parantamaan kotikaupunkisi ilmanlaatua ja tekemään Helsingistä viihtyisän sekä toimivan kaupungin. Forum Virium Helsinki tutkii uusia ilmanlaatutiedon tuottamis- ja hyödyntämistapoja yhdessä yhteistyökumppanien kanssa kuten Helsingin yliopisto, Helsingin seudun ympäristöpalvelu, Helsingin kaupunki Ilmatieteenlaitos, Vaisala ja Useless Company.

Kyllä kiitos, haluan liittyä Ilmanlaatujoukkoihin!

Lisätietoja

Ville Nousiainen

Projektipäällikkö


#hope
puh. +358 40 646 4442
ville.nousiainen(a)forumvirium.fi

Tiina Inki

Yhteisömanageri


#iot #livinglab #cocreation
puh. +358 40 840 5707
tiina.inki(at)forumvirium.fi

Ilmanlaatudataa käyttävät projektit

MUV
Select for Cities
SynchroniCity
Quasimodo
UIA HOPE