Helsingin matkailuneuvonta tarjoaa uudenlaisia visuaalisia elämyksiä

Helsingin kaupungin matkailuneuvonnassa tarjotaan nyt uudenlaista, elämyksellistä palvelua kaupungissa vieraileville. Viime lokakuussa Pohjoisesplanadi 19:ssä alkanut toimitilauudistus on valmistunut, ja näyttävällä informaatiotekniikalla elävöitetty, moderni matkailijakeskus on auki. Yhteistyössä Forum Virium Helsingin kanssa toteutettu mediaratkaisu laajentaa kävijän näkökulmaa kaupungista ja tarjoaa ajantasaista tietoa sen tarjonnasta.

Matkailuneuvonnan sisätiloissa seinille heijastetaan videotykeillä kuusi kuvapintaa, joissa näytetään teemoittettua tietoa Helsingin nähtävyyksistä, tapahtumista sekä muusta matkailijoita kiinnostavasta tarjonnasta. Kuvapinnat tehostavat osaltaan neuvontaa, sillä matkailijat saavat niiden välityksellä tietoa jo ennen omaa palveluvuoroaan.

Asiakas voi myös omatoimisesti tai matkailutiedottajan opastuksella etsiä itseään kiinnostavaa tietoa kuudesta teemasaarekkeesta. Saarekkeissa on infopääte ja esitemateriaalia.

Ikkunoiden mediapinnoilta mielikuvia Helsingistä

Matkailuneuvonnan sulkeuduttua, hämärän tultua mediapinnat sen ikkunoissa aktivoituvat. Pinnoilla esitetään erityisesti kuvallista aineistoa kaupungista, esimerkiksi sen luonnosta ja asukkaista, designista ja arkkitehtuurista.

”Tavoitteenamme on tarjota ohikulkijoille visuaalisia virikkeitä ja mielikuvia kaupungista myös matkailuneuvonnan sulkeutumisen jälkeen ja näin elävöittää uusiutuvaa Torikorttelien aluetta”, Helsingin kaupungin matkailupäällikkö Pirkko Nyman kertoo.

”Ikkunoihin toteutettavat mediapinnat ovat huomattavasti perinteisiä tietokoneen kuvaruutuja suurempia, joten niiden kautta voidaan jakaa tiedon lisäksi myös elämyksellisempiä näkymiä Helsingin nähtävyyksistä ja matkailupalveluista”, vastaava tuottaja Helena Hyvärinen Forum Virium Helsingistä kertoo.

Matkailuneuvonnan mediapinnat on osa Helsingin kaupungin ja Forum Virium Helsingin Urban media -hankekokonaisuutta. Mediapintoja hyödyntävän matkailuneuvonnan Infotainment-ratkaisun konseptisuunnittelusta ja sisällöistä on vastannut digitaalinen markkinointitoimisto BrandSon Oy. Tekniset ratkaisut on toimittanut Pro AV Oy. Sisätilan uudistuksen suunnittelusta vastasi arkkitehti Jaana Tarkela Arkkitehtitoimisto Davidsson-Tarkela Oy:stä.

Suora yhteys uuteen Cafe Jugendiin

Matkailuneuvonnan tilan toimivuudelta vaaditaan paljon, sillä neuvonnassa käy vuosittain yli 400 000 asiakasta. Valtaosa asiakkaista on ulkomaalaisia. Tilan uudistustyöt on tehty rintarinnan naapurissa sijaitsevan Cafe Jugendin remontin kanssa. Matkailuneuvonnasta on suora yhteys Jugendsalissa sijaitsevan kahvilan puolelle. Modernin matkailuneuvonnan ja ainutlaatuisen jugendmiljöön yhdistelmä muodostaa vetovoimaisen kohtaamispaikan niin matkailijoille kuin helsinkiläisillekin.

Lisätietoa:
Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimisto, matkailupäällikkö Pirkko Nyman, puh. 09 310 36594, pirkko.nyman(at)hel.fi

Forum Virium Helsinki, Media-hankealue, vastaava tuottaja Helena Hyvärinen, puh. 044 587 2077, helena.hyvarinen(at)forumvirium.fi

BrandSon Oy, Project Director Mika Malin, puh. 0400 603 229, mika.malin(at)brandson.fi

Matkailuneuvonta on avoinna talvikaudella ma-pe klo 9 – 18 ja la-su klo 10 – 16 ja kesäkaudella 2.5. – 30.9. ma-pe klo 9 – 20 ja la-su klo 9 – 18.
Pohjoisesplanadi 19, PL 28 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 310 13300
S-posti: tourist.info(at)hel.fi
www.visithelsinki.fi

Lue myös